Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Category: Uncategorized (page 1 of 21)

Ja tak

De kloge – og de poetiske – påpeger det paradoks der er i, at forandring er den eneste ting her i livet, der er konstant. Og forandring fryder – ofte og for det meste, for rutine og gentagelser kan være dræbende.

Men forandring og omvæltning er også hårdt arbejde, og Katie Melua synger:

But I do not believe that change,

Can ever happen without tears.

Når man så accepterer at forandring er uundgåeligt, og opdager at det ofte fører noget godt med sig – for eksempel en chance for at få et bedre liv, når man ligesom har sundet sig og fået livsbrikkerne arrangeret på en ny og bedre måde. Men processen er anstrengende og nogle forandringer er også mere velkomne end andre.

jajaja.jpg

Imorgen er det to måneder siden ‘vi’ fik diabetes, og når den slags forandringer kører hen over ens liv uden man har nogen form for kontrol, noget valg eller noget at skulle have sagt, så kan det godt være lidt sværere at finde ja-hatten frem og finde det positive i den nye situation. Der ligger man så fladmast af livskrisen og arbejder sig langsomt på fode igen.

tromle.jpg

Samtidig står jeg midt i en anden forandring – for efter et halvt liv i fast parforhold, to laaange år som single, så dukkede der pludselig en ny begyndelse op, hvilket er fantastisk livsbekræftende og dejligt. Punktum. Næsten. For skeletterne i skabet de har det med trænge sig på, og jeg kan godt mærke at jeg har brændt nallerne, og derfor stikker dem varsomt og tøvende frem. Det kræver vovemod at risikere hjertet. Igen.

Summa summarum:

overload.jpg

Der har været fyldt op i den sidste tid, (alt for) meget at fordøje, vende sig til og … nyde. Fra at have godt med luft i tidsbudgettet i efteråret, så var der pludselig max udnyttelse af overskuddet.

100.jpg

Som et væg-til-væg tæppe, der føltes for stor til gulvpladsen.

vaegtilvaeg.jpg

Livremmen er røget to hak ind i arbejdet med at få de nye brikker på plads og søvnen blev væk undervejs. Så nu står hestekuren på sol, søvn og lange ture på cykel og på ben. Og kærlighed <3 … og hør nu bare på Katie, for hun har svaret:

Dream

dream11.jpg

dream2.jpg

dream6.jpg

dream1.jpg 

dream4.jpg

dream12.jpg

dream8.jpg

dream5.jpg

dream10.jpg

Snow Circles from Beauregard, Steamboat Aerials on Vimeo.

Dunk

dunk1.jpg

dunk2.jpg

dunk3.jpg

 dunk4.jpg 

Dunk – beholder til at opbevare væske i som regel med hank og en lille åbning med skruelåg.

Den danske ordbog 

My mama always said

boxofchocolate.jpg

Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Forrest Gump 

Se Venedig

venice_aah.jpg

venice.jpg

venice_aah3.jpg

‘og jeg sukkede og sagde hva’behar
og Fellini spillede på violin
og du sang sonater i det klare måneskin’

Jeg forstår ikke dem, der altid brokker sig over Venedig. Der er for varmt, der er for trangt, der lugter… osv.

Jeg har altid været betaget, og syntes, det er så smukt. Det er som en skøn perle, man kan beundre igen og igen. Æstetisk og malerisk forfald i storslået kulisse. Jeg drømmer mig tilbage: til varmen, til det historiske vingesus, til hotellet med kanaludsigt, til middagslur på en mole på Guidecca, til den moderne kunst i Arsenale.

venice_aah4.jpg

Måske verdens mest velplacerede supermarked.

In search of incredible

Findes det, findes det her.

Og det gjorde det.

New York 2011 

ny2011_2.jpg

ny2011.jpg

ny2011_3.jpg

ny2011_4.jpg

There is something in the New York air that makes sleep useless.

Simone De Beauvoir 

Spejling

spejling.jpg

Hvor godt kender du egentlig dig selv? Spurgte damen retorisk. Ikke udtømmende åbenbart.

Og hvad gør man så: Jeg savner min ven. Mit spejl.

Støver fortsat rundt og kigger efter blinde vinkler og ukendte og uudforskede områder af mig selv. Jeg forestiller mig tit, at jeg en dag finder en hemmelig dør ind til et skatkammer af forklaringer, erkendelser, potentiale eller en afgrund af følelser, jeg ikke vidste fandtes i et område af mig selv, jeg ikke ved noget om.

Men bestemmer man ikke hvem man selv er, ved de ting man gør og fortæller om sig selv? Og er ens blinde vinkler ikke ‘bare’ omverdenens reaktion på ens adfærd. Som kan være ret overraskende og som jo er vigtige at tage i betragtning. Men er det ikke mere dem, end mig?

Uha, jeg skøjter lidt rundt i det der med, at man kun eksisterer hvis man bliver set, og samtidig også er skaber af sin egen identitet.

Spejlkabinet…

Udviklingspsykologisk er det vel en livsnødvendighed at blive spejlet rigtigt, at blive set. Spørgsmålet er om man som voksen er ansvarlig for selv at vise sig rigtigt, for at blive set ordentligt?

Line 

Sensommer

sensommer_1.jpg

sensommer_2.jpg

sensommer_3.jpg

Glimt fra dagene, der går.

Sommerlejr. Skolestart. Sommerregn. Sensommer solstrejf.

Taknemmelighed og tålmodighed.

Vi har det godt. Rigtig godt.

Al menneskelig visdom kan opsummeres i to ord – vent og håb

Alexandre Dumas 

Tordenskjold

tordenskjold.jpg

tordenskjold2.jpg

Er det en kompliment at have samme frisure som Tordenskjold, eller betyder det optakten til seriøse overvejelser om redesign af frisuren?

tordenskjold3.jpg

Hvad er venskab?

friends.jpg

Er en rigtig ven en, der stryger dig med hårene og lægger skulder til tårerne eller en der siger de sandheder ingen andre kan og holder spejlet op? Eller begge dele.

Og hvad er forskellen på en ven og en sjæleven.

Er det dybden, graden af fortrolighed, graden af tillid, graden af kærlighed? Jeg har læst mig til at: med en sjæleven har man en gensidig samklang, som er ud over det sædvanlige. En ganske særlig ven.

Carole King You’ve got a friend

Older posts

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑