• Nørderi,  Rejser..,  Royal

  Berlin

  berlin2

  berlin1

   

  Sådan kan det gå, og sådan gik det. Jeg stillede skarpt, og jeg SÅ og SÅ og SÅ en uge i Berlin. Helt fantastisk.

  PS. Tillykke Margrethe. 73 idag.

   

 • Pyntesyg,  Royal

  Deres kongelige højheder

  Reminder:

  Har du husket at iføre dig, din usynlige krone i dag?

   

  Mere konge-røgelse:

   

  The king of hearts is the only king without a moustache on a standard playing card.

  Oddest Facts

  Smuk sang om smerte og tab. Prinsesser og konger.

   

 • Den store kærlighed,  Royal

  True love

  pingo.jpg

  Årrhhh, hvor sweet!

  Kronprinsen i frømands kostume kysser fruen i  moderigtig kostume under besøg i Hirtshals. I forgårs. Kan man andet end at smelte ved synet af den gestus. Det var da ikke alle og enhver der ville lave det stunt foran den samlede verdenspresse.

  Mere royal: I ugens løb druknede nyheden om at Joachim og Marie venter barn nr. 2 helt i valg-nerver. Så er dronningen oppe på otte børnebørn. Det er da meget godt gået. Men åbenbart et eksempel på at medierne trods alt er ved at være baby-royal-mætte – det kan jeg egentlig godt sætte mig ind i. Trods alt.

  People who love in the expectation of being loved in return are wasting their time

  Paolo Coelho 

 • Royal,  Til grin

  Prinsessefabrikken

  Endnu en vellykket produktion fra prinsessefabrikken:

  prinsesse3.jpg

  Kate Middleton, prinsesse på fredag

  prinsesse1.jpg

  prinsesse2.jpg

  Kunne man da bare få et hint om hvor den fabrik ligger?

 • Royal

  Vincent

  bedroom-in-arles.jpg

  Vincents soveværelse i Arles.

  Vincent  – er et smukt navn, ikke mindst fordi det er navnet på en af mine største helte. Og jeg gad da godt at have en søn, der hedder Vincent … indtil for et par dage siden, for nu går der vel inflation i navnet.

  Og vi glemmer jo helt Josephine… i al den snak om Vincent.

  barnedab.jpg

  Men helt ærlig: Vincent, Josephine, Isabella, Christian – der mangler en rød tråd og noget fælles fodslaw, og bedre bliver det ikke, når vi tager fætrene med: Henrik, Felix og Nicolai. 

  Stort tillykke – på trods af navnefejden.

  En helt anden sag er, at jeg godt gad at vide hvilket værelse på det fine og fint udsmykkede palæ på Amalienborg som bliver Vincents soveværelse… Er det mon et med et lillebitte Eske Kath maleri, ja man har jo lov at håbe…

 • Minder,  Royal

  Vægtløs kærlighed

  heart_of_sand1.jpg

  Kom lad os gå
  Kom lad os se
  Gennem tusind verdner,
  venter vægtløs kærlighed.

  Jeg har været på et trip down memory lane og genhørt dele af mit livs soundtrack.  Kapitelet der hedder Lars H.U.G. Et kapitel der minder om at være sytten år og uovervindelig og fyldt med tillidsfuld tro på fremtiden. Jeg har stadig tro på fremtiden, men er nok lidt mindre naiv…

  Og så vil jeg nok sige, at som håbløs romantiker og håbløs royalist så var Frederiks bryllupstale til Mary, hvor han bruger det citat uovertruffent i sin storhed og sans for det moderne og samtidig dybt rørende.

  Mon de kan reparere dig?

 • Råt for usødet,  Royal

  Kunst og kærlighed

  royalart.jpg

  Undertegnede er havnet i et uinspireret hjørne både hvad angår det ene og det andet. Jævnt kedeligt.

  Heldigvis har vi jo de kongelige, deres kunst og deres kærlighed at se på, mens vi venter på at en muse kommer forbi og at forandringens vinde blæser op igen.

 • Jeg undrer mig...,  Royal

  Sande venner

  margrethe70.jpg

  Derudover har hun en imponerende omgangskreds og en misundelsesværdig pondus, når der skal iscenesættes en bette fest.

  En heltinde fylder 70 år. Tillykke.

  Hvordan definerer man egentlig sande venner? Findes der usande eller falske venner? Og hvordan definerer BT sande venner? og hvorfor laver de sådan en forside?

  Er jeg den eneste, der har en fornemmelse af, at det ikke rigtigt er en hyldest, men snarere en underlig slags misundelse forklædt som afsløring.

  Jeg har svært ved andet end at glæde mig over, at Dronningen tilsyneladende har nære venner. Hvem kan leve uden?

 • Royal

  I de royale gemakker

  amalienborg.jpg

  Bevæbnet med kaffe og tebirkes fra Emmery i kø for at besigtige Kronprinsparrets nye crib.

  Og for nu at sige det på jysk: Det kan Frede og Mary godt være tjent med.

  Var ret vild med den dristige blanding af autentisk rokoko interiør og top-moderne kunst. Det var storslået og vellykket. For det meste. Især Jesper Christensen, Erik A. Frandsen og Olafur Eliassons værker fungerede godt.

  Man måtte desværre ikke fotografere herlighederne i de fine sale, så vi nøjedes med et før og efter billede. På vej ud spottede jeg denne guldstol, som var parkeret sammen med fejemaskinen og skraldespanden og gjorde det ud som holdeplads for vagtens kaffekop og vand. Stil over tingene.

  amalienborg2.jpg

  Og eftersom jeg altid har haft et soft-spot for den underlige anakronisme som kongehuset jo er, så måtte jeg investere i lidt mechandise, så jeg kan flashe mine royale tilbøjligheder.

  amalienborg3.jpg

  Min følgesvend bemærkede i den forbindelse: ‘Kan du ikke blive valgt ind i kongehuset?’ Besnærende tanke. Heller det end Folketinget. Er Frede mon på facebook?

 • Royal

  Sighting

  Promenadetur med veninden på strandvejen i Århus.

  Der er noget hyggeligt landsbyagtigt ved at hilse på en af byens få kendisser, når han kommer cyklende i sort tøj og vind i de sølvgrå lokker. Steffen Brandt. Han hilste høfligt tilbage og sendte et af de velkendte skæve smil afsted.

  Få minutter senere ses på afstand en bilist iført studenterhue og fars Jaguar – og samtalen når omkring tålmodig hovedrysten og overbærenhed med de studenter, der har huen på mere end en uge efter eksamen – da det viser sig at være Prins Henrik ved roret med sejlerkasket, i selskab med gode venner og bidsk gravhund, mens han cruiser forbi i en kronebil (konebil?…) Som veninden bemærker: Margrethe var ikke med. Hun sidder nok hjemme i haven og maler.

  Actionspacked og helt igennem fyldestgørende bytur.