• Hverdagsbidder

  En dag i livet

  Jeg gik mig en tur rundt i bygningen og mødte tre skilte der ligesom illustrerede min dag. En typisk dag på job.

  endag2

  endag1

  endag3

  Det veksler lidt mellem at have gode produktive perioder, tomgang og reality checks. og så kører den cyklus ligesom forfra.

  gif-pll

 • Hverdagsbidder

  Hverdagen

  routine_012

  Juilien Douvier

  Jeg ved ikke om jeg holder af den (altså hverdagen) ligesom Dan Turell – jeg tror faktisk jeg holder mere af overraskelser og afbræk. Men hvad var livet uden kontraster? – og hvordan kan man opleve en kontrast uden en baggrund af rutine at holde den op imod.

  tumblr_m57ojsR1rO1rvfy6do1_500

  Det er lige det der med at holde livsbalancen et godt sted mellem forvirring og kedsomhed, frihed og tryghed – der er det svære.

   

 • Hverdagsbidder

  Sara

  sara

  Jeg mødte Sara forleden dag i toget, eller det vil sige jeg mødte hende ikke, for vi talte ikke sammen. Jeg iagttog hende bare på afstand og tegnede hende som hun sad der og gjorde de sidste forberedelser inden den eksamen hun var på vej til. Jeg ved kun, hvad hun hedder fordi det stod tatoveret på hendes håndled – sammen med hendes fødselsdag. Hun er et forårsbarn. 20 somre.

  Og jeg ved kun, at hun var på vej til eksamen, fordi hun talte kort i telefon med en klassekammerat. Hun var nervøs, ja faktisk så nervøs at hun var ved at tisse i bukserne og så er der jo alle dem man skal ringe til bagefter og fortælle om hvordan det er gået. ‘Men det gider jeg da kun hvis det går godt’ som hun sagde vrængende til veninden i den anden ende. ‘Og jeg har hørt at Andreas fik 10 og Louise 12’ Og helt karikeret efterabede hun en pigestemme, der med falsk omsorg sagde: ‘Du ringer da når du er færdig’

  Sara var slank, veltrænet, velsminket. Neglene var vellakerede og hendes kridhvide bukser var pletfri. Hun havde nye turkis grønne Nike snickers. Alt var perfekt. Så en dårlig karakter ville nok ikke passe ind i billedet.

  Foråret susede forbi undenfor.

  Finn Skårderud om Mobil-telefoner og sociale medier:

  ‘Skamtelefonen, kaller han den. Mange faller gjennom i en sosial medieverden som handler om å sende ut vellykkede overflateversjoner av seg selv. Folk sender seg selv ut som et håpefullt prosjekt og får seg selv tilbake som et skuffet prosjektil, som han sier.

  - Man sender jo ikke en autentisk versjon av seg selv. Dermed får du et løgnaktig språk der ute om lykke og suksess, som folk begynner å sammenligne seg med, og slik produseres mye skamfølelse.

  Han tror at den økende bruken av sosiale medier kan få konsekvenser hos de digitalt innfødte som vi ennå ikke overskuer.

  - Fikler du lenge inni digitale medier, kan du begynne å ligne på beskrivelsene av ADHD, fordi alt går så fort og er så fragmentert. Det blafrer og flimrer hele tiden. Mange blir avhengige og roter seg bort i en illusjonsverden av blogger og likes, og mister seg selv på veien. I tillegg kommer de relasjonelle og emosjonelle konsekvensene. Selv om vi har masse kommunikasjon, har vi ikke nødvendigvis kontakt. Vi kommer stadig nærmere hverandre, samtidig som vi blir mer alene.’

  Og om dyrkningen af kroppen

  ‘- Vi kaller oss gjerne et sekulært eller verdslig samfunn. Det betyr ikke nødvendigvis at det religiøse blir borte, selv om vi tror mindre på Gud. Det religiøse i form av ritualer og trossystemer har blant annet blitt erstattet av denne typen kroppspraksiser. Helsestudioet er blitt et tempel hvor man forsøker å bygge sin psykologi. Ikke sin tro på noe der ute, men troen på noe her inne. Kristus ga opp sin kropp for menneskene, mens vi går opp i kroppen vår for oss selv.’

  Bergens Tidende

 • Hverdagsbidder

  Oculus

  #selfie serie

  oculus_1

   

  oculus_3

   

  oculus_2

  På loppemarked

  På Frederiksberg

  På cykeltur

  Selfie: A selfie is a type of self-portrait photograph, typically taken with a hand-held digital camera or camera phone.

  Wikipedia

 • Hverdagsbidder

  Har du tid?

  tid.jpg

  Instead of saying “I don’t have time” try saying “it’s not a priority,” and see how that feels. Often, that’s a perfectly adequate explanation. I have time to iron my sheets, I just don’t want to. But other things are harder. Try it: “I’m not going to edit your résumé, sweetie, because it’s not a priority.” “I don’t go to the doctor because my health is not a priority.” If these phrases don’t sit well, that’s the point. Changing our language reminds us that time is a choice. If we don’t like how we’re spending an hour, we can choose differently.

  Artikel om at have tid og travlt via Swiss-miss 

  At have tid til noget og for travlt til noget andet  – er et valg. Så at sige at jeg ikke har tid til: at se dig, at motionere, at gøre rent  – er jo egentlig uærligt, men der skal nogle gange stort mod til at sige: Jeg prioriterer noget andet.
  For man risikerer jo at skuffe andres forventninger, når man siger: Der er andre ting, der er vigtigere for mig, end dig … eller det der er vigtigt for dig, er ikke vigtigt for mig. Det kan så nemt give ubalance og utilfredshed. Så ærlighed har en pris, der kan være tung at bære, men uærlighed er vel endnu dyrere.

  Fravalg og tilvalg. Sådan former vi vores rejse gennem livet. Ved at vælge hvad der er vigtigt. For os.

  Tankevækkende. Hvor svært og vigtigt, det er at kalde en spade for en spade.

 • Hverdagsbidder

  Medicin

  walking.jpg

  – Tør jeg spørge hvorfor? spurgte jeg

  – Hvorfor hvad ?

  – Hvorfor går De på denne måde?

  – Når jeg går, tænker jeg mindre, svarede Notto Fipp

  Lars Saabye Christensen – Bernhard Hvals Fortalelser 

  Hvis nogen spurgte, kunne jeg svare nøjagtig det samme.

 • Hverdagsbidder

  I dine øjne

  sunrise2.jpg

  Paradise!

  En søvnig morgen med pudder-sne drysset på overfladen sidder jeg der i Odder-Grisen og venter på en sms, da et forsigtigt par kommer ind og sætter sig på sædet overfor.

  De kører ikke normalt med toget, men på grund af glatføre har de valgt et alternativt og mere sikkert transportmiddel på job. De ligner hinanden: samme hårfarve, samme næse-facon, lige høje. Deres tøj matcher. De er begge fem kilo for tykke, lidt kedelige og fra et nyere hus i Malling. De er 35 og 36 år.
  Deres store sorg er, at de ikke kan få børn. De overvejer at få en hund som kompensation.

  Men når hun ler – en livsbekræftende lille hjertelig perlende latter, der forplanter sig til lys i øjnene, så kan man se, hvor højt han elsker hende.

  I dine øjne så jeg et svar,

  i dine øjne mødte jeg den jeg var

  Lad dine øjne se mig igen

  For jeg kan vente indtil du åbner dem.

  Og når jeg ser dig komme her forbi, har du alt hvad jeg vil ha’, alt hvad jeg ka’ li’

  Ray Dee Ohh