Supertankr

Inspirationer

Category: Fugl (page 1 of 6)

Min nye dille

rrrrrrrroll10

 rrrrrrrroll

Dille: fænomen som i en periode optager mange mennesker eller dyrkes energisk af en enkelt person

Ordnet.dk

Animerede GIF’s.  Små animationer (i GIF format) med et begrænset antal farver og begrænset størrelse. Ideelle til web. Det er ikke noget nyt – overhovedet.  De plagede os jo især i starten af internettets popularitets historie med pinefuld æstetik.

Men nu er de små animation blevet lidt af et hit og dyrkes som en lille niche af kunstværker af fotokunstnere og grafiske ekvilibrister.

 

Anatidaephobia

Trofaste læsere vil vide at jeg har noget med fugle. Og kærlighed. Og kærlighed til fugle, deres form, farver og fjerpragt.

 

Anatidaephobia3

 

Softhappiness

På det seneste har jeg haft fugle på besøg – nogle af dem endda logerende på min altan.

For det første tog et blåmejsepar bolig i en af mine redekasser, som egentlig er til pynt, men også helt funktionelle. Jeg har seks kasser i seks dekorationsdesign. En inspireret af Van Gogh, Warhol, Hammershøi, Monet og Mondrian. Men mejserne valgte den vildeste – nemlig Jackson Pollock. Amerikansk maler der lagde lærrederne på gulvet og kastede/dryppede maling på – abstrakt og helt uden motiv. De valgte også et enderækkehus.

Anatidaephobia2

 

Nu er ungerne fløjet fra reden, men det var superhyggeligt så længe det varede.

Anatidaephobia1

 

Forleden aften havde jeg besøg af en anden fremmed fugl. En brevdue. Den sad længe og sundede sig og troede måske jeg var destinationen. Jeg gik ud til den, og den var helt tryg og rolig. Men den holdt bare rast og var væk næste morgen.

Jeg fantaserer stadig om hvad der stod i brevet, den bar. Og jeg er nu overbevist om, at der stod: Koi no yokan.

Anatidaephobia4

Jeg har også haft besøg af en, der mest af alt lignede en tukan. Den forenede ligesom både det med kærligheden og fugle. Den virkede slet ikke fremmed.

Anatidaephobia is the fear that somewhere in the world, there is a duck watching you

Oddest Facts

Jeg lider ikke af anatidaephobia. Snarere anuptaphobia.

Hver fugl synger med sit næb

– også fuglene i San Francisco:

Street art – I LOVE IT

Fugle – I LOVE IT

Levende bæster – bird on a wire.

Og lidt fisk, til ære for den, der foretrækker det.

Karpe diem!

Kuk kuk

Cuckoo from

La Città Eterna

Engle og måger – de klæder hinanden.

På Ponte Sant’Angelo i Rom. Den evige stad. Netop hjemvendt.

Somebody that I used to know

ostrich1.jpg
Pludselig var han der.

<forelskelse, Paradise, nærhed, fortrolighed, kærlighed, grin, snak, musik, erklæringer, gaver, løfter, introduktion til børn, familie, venner, kolleger>

Pludselig var han der ikke.

ostrich2.jpg

But you didn’t have to cut me off

Make it like it never happened

and that we were nothing

I don’t even need your love,

but you treat me like a stranger

And that feels so rough


Gotye

via Swissmiss

PS. Tjek lige de der unger i videoen, der synger med på Gotye’s sang.

PPS. Jeg ved godt det er et lidt mærkeligt indforstået indlæg. Jeg magter ikke at udpensle det. Det handler om at føle sig uordenligt behandlet.

ostrich3.jpg

Salt på lager. Har han. Nok til mange sår år.

Home is where the (he)art is

streetart5.jpg

Street art Sheffiled. Home is where the heart is. 

Street art – the term street art is used to distinguish contemporary public-space artwork from territorial graffiti, vandalism, and corporate art. Wikipedia

En ny renaissance i kunsten hvor superheltene ikke hedder Michelangelo og Leonardo, men  Banksy, Space Invaders og ROA (kunne man i den forbindelse forestille sig en ny generation af Ninja Turtles genfødt pizza-ædende i kloakken med Banksy i spidsen…) Street art. Og det er allerede blevet mondænt, comme il faut og poppet, men ikke desto mindre en fascinerende historie og fascinerende værker.

Jeg er vild med vildskaben, omhyggeligheden, det midlertidige, det hemmelighedsfulde, det forbudte, det ironiske, budskaberne og det æstetiske forfald, som street art hylder, når kunstnerne vælger baggårdene som lærred.

Jeanne og Marlene på rejse mod en ny passion:

streetart6.jpg

streetart1.jpg

streetart2.jpg

streetart3.jpg

 streetart4.jpg 

Romantik

Når man får reklamer i postkassen sender det flinke postvæsen det lille omslag med den finurlige titel: ‘Med rundt’ med rundt. Og der kan man i denne uge lære noget om kærlighedens sprog. Og pingviner. Jeg vidste det ihvertfald ikke.

penguin1.jpg

For det første fortæller artiklen, at der flytter pingviner ind i LEGOLAND, og de kommer fra Edinburgh, hvilket i sig selv er en overraskende kombi: Skotske pingviner i LEGOLAND – javel ja.

Nå, men det viser sig, at pingviner er monogame og desuden i besiddelse af en vis flair for romantik. Ikke ulig det vi mennesker går og roder med og drømmer om…

penguin2.jpg

‘Pingviner danner par for livet, men det er kun nogle få måneder om året, de går rundt med hinanden i hånden’  forklarer udstillingsleder Lars Nørholm Jensen, ‘Kæresteriet begynder i februar (måske Valentines dag!!! = supertanke) , hvor hannen finde en smuk rund sten og giver den til hunnen for at fortælle, at det er tid at komme igang med parringen’

penguin3.jpg

Og til slut endnu en skøn detalje. LEGOLAND har fået en lokal stenhugger til at lave den helt rigtige størrelse granitsten til redebyggeriet. DET må da være en dejlig afveksling, hvis man til daglig hugger gravsten… Drømmejob.

Måske kunne der være en forretnings idé for LEGOLAND i, at vi kunne donere pingvin-sten med vores navne, oh hvilken fryd, hvis netop min sten blev valgt til kurmageri. Som at vinde i lotto.

Grafitti

fugle.jpg

De laver fuglegrafitti :-) ved at skrabe skidt af en beton-mur.

Nyd videoen her: Flight 101

En kærlig tanke

fugl.jpg

En mail tikkede ind i mine systemer i nat. En mail med billeder af eksotiske fugle og en kærlig tanke. Den var fra en af mine trofaste læsere. Nogen kender mig godt uden rigtig at kende mig.

For tiden ser jeg ofte et citat på facebook, der lyder noget i retning af: en rigtig ven er er bedre end ti på facebook. Og selvfølgelig er ægte kontakt bedre end fake facebook. Men man kan nu også få gode og spændende venner elektronisk – eller holde forbindelser stærke. Så sænk pegefingeren…

Tusind tak for hilsnen :-)

Older posts

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑