• Foto,  Nørderi

  Når man ser…

  verden på andre måder.

  Jeg har som vanligt dokumenteret min ferie (jeg dokumenterer faktisk utroligt mange ting løbende, det er som om tingene ikke er sket hvis jeg ikke har taget et billede) – både i de klassiske smukke motiver af kønne landskaber og barnet i sjove charmerende situationer.

  Men jeg tager også nogle andre typer billeder, hvor jeg lægger mærke til teksturer, kompositioner, farver, typografi, vinkling alt muligt mit øje finder interessant på sin vej. Billeder som andre måske ikke ville drømme om at se.

  Det minder mig lidt om, da jeg læste på kunsthistorie (for gisp! 20+ år siden) og vi lærte om begrebet Terrain Vague – som er det tomme område mellem land og by, en slags ingenmandsland. Disse områder som er uskønne og som ingen interesserer sig for, men som alligevel rummer en fascinerende skønhed.

  https://www.galleryforty-nine.com/terrain-vague

  Terrain vague begrebet i fotokunsten rummer værdsættelsen af det tomme. Ligesom man kan tale om at nyde det æstetiske forfald http://supertankr.dk/?p=974 eller vanitas billeder, der skildrer forfaldet og minder os om døden, der kommer til os alle (memento mori)

  Her et udpluk fra de seneste dage:

  Betjeningspanel på Prinsesse Isabella
  Aftryk og liv i udsigtstårnet i Besser
  Stensil på færgen – linjer og tekstur
  Farver på Dokk1
  I see faces
  Kutter pasteller
 • At træde i karakter,  Character design,  Nørderi

  Apis tyren

  apis

  Apis er en egyptisk gud og et helligt dyr, hvor –  ifølge Den store danske –   guden Ptahs sjæl kunne tage ophold. Apis blev repræsenteret af en levende tyr, der var udvalgt ud fra flere kendetegn i pelsen. Præsterne mentes ud fra tyrens gang i templet at kunne forudsige fremtiden.

  Novo Nordisk har haft apis-tyren i deres logo siden 1926 og det bygger på en tradition i medicinal branchen for at identificere sig med dyr.

  novo_history

  Og som i mange andre firmaer der har eksisteret igennem årtider er det sjovt at se hvordan logoet følger tidens trend og ofte forenkles og forfines undervejs. Noter fx hvordan sol skiven på tyrens hoved er blevet drejet så den er nemmere at se. Og hvordan linjer, farve og skriftype er opdateret.

  novo-nordisk-logo

   

 • Nørderi

  Knallert type

  henrik-beton

   

  Henrik ‘Beton’ Jensen og hans PUCH.

  Jeg har været i selskab med en stor flok passionerede veteran knallert-kørere. NYVK

  NVK

   

  Nerd (adjective: nerdy) is a descriptive term, often used pejoratively, indicating that a person is overly intellectual, obsessive, or socially impaired. They may spend inordinate amounts of time on unpopular, obscure, or non-mainstream activities, which are generally either highly technical or relating to topics of fiction or fantasy, to the exclusion of more mainstream activities. Additionally, many nerds are described as being shy, quirky, and unattractive, and may have difficulty participating in, or even following, sports. Though originally derogatory, “Nerd” is a stereotypical term, but as with other pejoratives, it has been reclaimed and redefined by some as a term of pride and group identity.

  Wikipedia

 • Fugl,  illusion of movement,  Nørderi

  Min nye dille

  rrrrrrrroll10

   rrrrrrrroll

  Dille: fænomen som i en periode optager mange mennesker eller dyrkes energisk af en enkelt person

  Ordnet.dk

  Animerede GIF’s.  Små animationer (i GIF format) med et begrænset antal farver og begrænset størrelse. Ideelle til web. Det er ikke noget nyt – overhovedet.  De plagede os jo især i starten af internettets popularitets historie med pinefuld æstetik.

  Men nu er de små animation blevet lidt af et hit og dyrkes som en lille niche af kunstværker af fotokunstnere og grafiske ekvilibrister.

   

 • Nørderi

  G

  G er et virkelig smukt bogstav. Måske især i minuskel udgave når det laves med looptail (som jeg ikke kan huske hvad hedder på dansk) – som her og så i gul. Ahmen! ved I hvad…

  g