Supertankr

Inspirationer

Category: Odder

Odder facts

Sea otters hold hands when they sleep so they don’t drift away from each other.

Oddest Facts

Det kunne os to-benede land-oddere fra Odder nok lære lidt af.

Det er da bare – om jeg så må sige – über-cute.

Desuden:

Hugging & or holding hands with someone you care about has been proven to reduce stress almost instantly.

OddestFacts

Status her i 8300 Odder:

 

Anarki i Odder

anarki.jpg

Banegårdsrestaurationen i Odder.

Vinden blæser i Odder – men vi er uvante med, at det er ting der foregår uden plan. Efter forgodtbefindende! Kan man det?

Vi plejer jo at komme til tiden, holde åbent når det står på skiltet, spise kl. 12 – uanset om vi er sultne eller ej. Gøre rent uanset om det trænger eller ej.  Og nu dette?

Hverdagspoesi.

Anarki:

Fravær af styrende principper som fælles standarder og mål.
Wikipedia

Odder:

En jysk by.
Odder er en stationsby i Østjylland med 11.375 indbyggere (2011), beliggende i Odder Sogn. Den er samtidig hovedby i Odder Kommune og ligger i Region Midtjylland. Tidligere var den hovedby i Hads Herred.

Befolkningen i Odder by udgør ca. halvdelen af kommunens samlede indbyggertal.

Nærmeste større byer er Aarhus 21 km mod N, Skanderborg 19 km mod NV og Horsens 25 km mod SV.
Wikipedia

Som vinden blæser:

Uden plan eller mønster, tilfældigt, efter forgodtbefindende
Den danske ordbog

Valg

firhed.jpg

Freedom is not the absence of commitments, but the ability to choose

 

Paolo Cuelho 

 

 

The happiest people don’t necessarily have the best of everything, they just make the most of everything that comes along their way.

 

The Notebook of Love 

Et hit

ipad2.jpg

IPad mig her, iPad mig der, iPad mig alle vegne. Her i verdens navle har alle kommunens folkeskole-elever jo fået en. Og det er en stor ting. En overraskende stor og vigtig ting. Et kæmpe hit, der ikke har peaket endnu.

Eftersom jeg i kølvandet på diabetes diagnosen er med Julius i skole, så følger jeg på nærmeste hold, hvordan dette device bliver introduceret i undevisningen og hverdagen i det hele taget. De sidder på rad og række og stirrer på skærmen, udforsker og er helt opslugte.

ipad3.jpg

Inden badminton

ipad4.jpg

I SFO

ipad5.jpg

Med lillebror

ipad6.jpg

Med vennerne

 ipad1.jpg

På øverste køje

Og hvordan har han det så, min store dreng med diabetes, er der mange, der spørger. Hvordan tager han det? Han er ikke voldsomt fysisk påvirket, faktisk har han det jo bedre efter insulinen nu gør et arbejde for kroppens celler. Han har nydt al den opmærksomhed, han har fået. Alenetid med mor og far. Han bryster sig overfor nysgerrige og ærefrygtige kammerater: ‘Det gør ikke ondt at blive stukket’ Han er sej.

Han er også ansvarsfuld, forstår sygdommens alvor og konsekvenser. Han er kvik og ser sammenhængen mellem kulhydrater, insulin og blodsukker. Han holder styr på tingene.

Jeg glæder mig også over at se, at han fordyber sig i leg og iPad med kammeraterne og fuldstændig glemmer, at han har en ny livsledsager. Han er Julius.

Men når han er træt og lille, og vi skal måle blodsukkeret for 117. gang, så er sygdommen træls, og han græder tapre tårer og ønsker, at den her skæbne ikke var kommet over ham.

Og hvis jeg kunne, tog jeg gerne åget af hans skuldre, befriede ham og bar det hele for ham. Jeg ville uden blinken tage sygdommen for ham.

Gefühlszustand

The most powerful weapon on earth is the human soul on fire
Ferdinand Foch

feelometer.jpg

Nede i Bayern har de lavet en interaktiv installation på toppen af et fyrtårn, der viser byens borgeres humør ved at analysere fotos af forbipasserendes ansigter:

Communicates its host city’s gefühlszustand according to “mood data” obtained using integrated software which analyzes photos of the faces of passing pedestrians and processes emotions out of them. Architizer

Hvis man nu opsatte sådan et humør-barometer i Odder, så er min fornemmelse, at der pt er et par af indbyggerne, der kunne bidrage effektivt til at få mundvigene til at vende opad. Mood data er indstillet på fjoget smil.

.happiness.jpg

happiness5.jpg

happiness3.jpg

happiness4.jpg

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑