• Blandet landhandel

  En åben dør

  door.jpg 

  Radioen er en kilde til poesi. Forleden citerede de følgende visdomsord, jeg tror sågar det var på The Voice:

  Lykke sniger sig ofte ind ad en dør du ikke vidste du havde ladet stå åben.

  Og måske har nogen faktisk ladet en dør stå åben på Møn. Ihvertfald hørte jeg imorges et indslag i radioavisen som blev introduceret som:

  Lørdagsslik for konspirationsteoretikere (fantastisk smukt udtrykt) og det handlede om at der er fundet mystiske tang-cirkler på havbunden ud for Møns klint:

  moen.jpg

  Læs mere her.

  Mere spændende kan det jo ikke blive.

  Note to self: hold alle indgange passable og ulåste

  Kan man lukke af for lykken? Evt. ved at være for fokuseret på at finde den?

 • Blandet landhandel

  Hvorfor du skal købe kunst

  2219_artworkimage.jpg

  Kender et menneske, der fornægter kunsten uden egentlig at vide så meget om sagen, men som samtidig elsker at diskutere kunst og kunstsnobberi i tide og utide og gerne i festligt lag. Her er nogle argumenter.

  Fundet her 20×200. Tak for inspiration til Musdyret

 • Blandet landhandel

  Sne er den nye grå

  hvid_1.jpg

  hvid_2.jpg

  hvid_3.jpg

  hvid_4.jpg

  hvid_5.jpg

  ‘Snow is the new grey’ læste jeg i et tweet forleden – meget poetisk, men også lidt trist. Måske er det, fordi vi er så vant til omskiftelighed i vejret at mere end to måneder af samme skuffe gør os rastløse og længselsfulde efter forandring. Skulle jeg vælge, foretrækker jeg dog langt den frostsprøde hvidhed frem for grå regn.

 • Blandet landhandel,  Bonderøv

  På besøg hos traktor-folket

  traktortraek.jpg

  Der eksisterer en parallel-verden, hvis omfang jeg ikke havde nogen fornemmelse af – indtil igår. Okay, havde nok en idé om, at der findes folk, der interesserer sig for landbrugsmaskiner i noget højere grad, end vi gør her på matriklen. Men sådan er der jo så meget, man ikke forstår – jeg er fx. også fremmedgjort overfor superliga fodbold eller dødsmetal. Det er nok mere omfanget, dedikationen og uniformeringen, der overrakser. Vil faktisk gå så langt som til at tale om kulturchok.

  Traktor træk:

  traktortraek7.jpg

  Kan konstatere at rødt er moderne i denne kultur. Men det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvordan. Mine langskaftede røde gummistøvler med storby-tilsnit var jeg HELT alene om. Til gengæld høj koncentration af træsko – fortrinsvis uden hælkap.

  traktortraek4.jpg

  traktortraek5.jpg

  De begynder tidligt. Havetraktor træk hedder junior disciplinen.

  traktortraek3.jpg

  Et typisk eksemplar af racen.

  traktortraek2.jpg

  Old school typen.

  traktortraek6.jpg

  Bonderøvs-amatører på antropologisk feltstudie. Efterfølgende måtte vi bygge en ‘slæde’ (det hedder det device de spænder efter maskinerne og som skal trækkes længst muligt) af lego til at hægte på vores legetøjstraktorer, så børnene også kunne bearbejde traktortræk oplevelsen.

  Full pull.

 • Blandet landhandel

  Æstetisk forfald

  artiskok2.jpg

  artiskok1.jpg

  Hvad køleskabet gemte. Nature morte med glemte artiskok hjerter. Fantastiske farver.

  Et af mine yndlings citater handler om lidt af det samme: ‘I found an old book in Paris on diseases of the mouth… and the colours were beautiful’
  Francis Bacon On Three Studies for Figures at the Base of a Crucifixion

  Og mere forfald: Still life

 • Blandet landhandel

  Dagens høst

  hoest.jpghoest2.jpghoest3.jpghoest4.jpg

  Ti hindbærbuske plantet i efteråret, bar i dag det første modne bær. Plukningsceremoni.
  Ribsbusken har mange år på bagen og tynges af al sin overflod. Vi går ombord hver dag og spiser røde perlekæder.
  I postkassen et rigtigt håndskrevet brev. Ikke hverdagskost.

 • Blandet landhandel

  Ensformigt gentaget arbejde

  I forrige uge var supertankr’ne inde i en stime af indlæg, i denne uge er det anderledes sparsomt. Der kom nemlig overnattende gæster fra Grønland, en genforening af Julius’ mødregruppe, en sygedag for Sigurd, revisorbesøg (gisp! hvor er bilagene? roder desperat i flyttekasser efter mappe med lønsedler efter sengetid…) og vikararbejde for undertegnede på programmet.

  Akademiker ved et samlebånd: for at undgå økonomisk ruin har jeg taget forefaldende daglejerarbejde ind. Derfor er jobmenuen i denne uge manuelt arbejde på skiltefabrik. Surrealistisk. Det er hårdt og ikke nogen drømmekarriere, men egentlig også lidt spændende at komme ind i en helt anderledes verden, det er nærmest som et antropologisk studie i virksomhedskultur. Og guess what … de er alle sammen søde og imødekommende, dem der arbejder i den virkelige verden.
  Men eftersom jeg møder kl. 7, er det ikke lige aktuelt at fotografere kl. 9, har dog lovet mig selv at kl. 9 fotos vender frygteligt tilbage… en af dagene.

 • Blandet landhandel

  Ferie

  kos1.jpgkos2.jpgkos3.jpgkos4.jpgkos5.jpgkos6.jpgkos7.jpgkos8.jpgkos9.jpg

  Fotos: Husbond

  Hvis nogen skulle have bemærket det (eller har I solbadet hele ugen og forsømt internettet?), så har opdateringerne været lidt sporadiske på det seneste her på supertankr. Denne gang er forklaringen en uges ferie på Kos. Den ihærdige vil dog bemærke, at jeg satte et par indlæg til at udkomme, mens vi var væk, for jeg har engang hørt at indbrudstyve kan finde på at aflure blogs for ferieplaner og slå til når, man er draget afsted. Lidt paraniod er man vel altid.