• Medieræs

  Kød

  Læser overskrift i Politiken: ‘Kødklister’ er sminke på gammelt kød 

  og tænker endnu engang, at det er en stor udfordring at være forbruger, og at uanset hvad man kan sige for og imod det der thrombin, så lyder det uendelig klamt.

 • Jeg undrer mig...,  Medieræs

  Agurketid

  … er det ikke bare et fedt udtryk.

  Nå, men jeg abonnerer på en service fra kulturministeriet, hvor de sakser alle kultur-relaterede overskrifter fra dagens aviser  og samler dem i en mail.

  Ved ikke om de har fået en ny medarbejder på den opgave, eller om de har ændret specifikationerne for, hvad der definerer en kultur-nyhed:

  B.T.

  KULTUR-CARINA SKAL GIFTES
  Kulturminister Carina Christensen skal giftes med Kim Ørnbo 11. juli.

 • Medieræs

  Bemærkelsesværdigt blåbær

  Blåbær er gode for det ene og det andet. Det har jeg egentlig vidst i lang tid. Alligevel har jeg aldrig investeret i det lille blå-sorte bær, bare tænkt at det burde man jo. Indtil for en uge siden, hvor vi faktisk købte og konsumerede indholdet i en bakke med denne superfood. To dage efter læste jeg i avisen, at salget af blåbær er steget med 128 % på kort tid.

  Bemærkelsesværdigt…

  Hvad er det er for nogle mekanismer, der styrer vores indkøbsadfærd?
  Coop siger, at det er fordi Chris MacDonald m.fl. har udtalt sig om blåbær, men det har jeg nu hverken set eller hørt. Der er noget andet og mere på færde. Det kollektivt ubevidste? Bestemmer jeg overhovedet noget selv?

  Så længe det kun handler om en bakke med blåbær, så går det jo nok, men…

 • Medieræs,  Royal

  Dans dig glad og sund

  Ja, jeg ved godt, jeg ikke er den eneste, der spærrede øjnene op, men jeg må indrømme, at ugens mediehøjdepunkt var, at statsministerfruen skal deltage i Vild med dans. Nu er man jo nærmest tvangsindlagt til at følge med. Spekulerer på om der skjuler sig en slags udspekuleret spin bag den beslutning…

  En helt anden – men ikke mindre alvorlig – sag er, at BT rapporterer, at der udspiller sig en prinsessefejde i Norden, således at forstå at folk i Norge og Sverige har stemt på den bedste prinsesse. En ting er at Victoria og Madeleine ligger i top. Men det overrasker mig, at Mette-Mareridt og Märtha Louise ligger foran (eller på siden af) vores Mary i begge broderlande. Det kan de da ikke mene alvorligt!

  Må også erkende at tæerne krummes, når blikket falder på Se og hørs overskrift om Joachim og Marie: ‘Hr og fru Føtex’, med reference til deres tøjstil. Ja, tsk tsk andre gange er det galt, hvis de kongelige bruger formuer på designer-rober. Hvad er der nu i vejen med nøjsomhed? Man skal jo tænke på, at de bor på landet, herude er man hot, så længe tøjet er rent og pletfrit. (Selvom Joachim nok må overveje om der ikke vanker, hvis han møder op i det lokale forsamlingshus i lyserød skjorte…)

  Uha, tør man se en ny uge i øjnene.

 • Jeg undrer mig...,  Medieræs

  Hetz

  Det er millimeter fra at grænsen mellem undren og forargelse overskrides. Som før understreget må jeg helt ud i min vildeste fantasi for at forestille mig, at jeg ville bruge penge på et sladderblad, det holder jeg mig sandelig for god til…
  Men det har på det seneste strejfet min opmærksomhed (jeg må tilstå at jeg lige skulle surfe lidt kongeligt bryllupsguf hjem) at et for mig ukendt par – Erik og Anni – må holde for på forsiderne uge efter uge. De er jo nemme at kende: solariebrun han med overmåde hvide tænder, platinblond hun med overmåde brystparti også ivrig soldyrker.

  Hvad foregår der? hvorfor er de stakkels mennesker pludselig så interessante? og hvem er de egentlig? er der tale om pseudokendte?

  Og jeg ved jo godt at visse medier hellere ville æde deres gamle hat end at skrive om fødevarekrise, global opvarmning, katastrofer i Kina og Burma og den slags.
  Men topmålet eller rettere lavmålet er nu alligevel ganske tæt på efter dagens overskrift med henvisning til, at omtalte par åbenbart har fundet hinanden igen: ‘Tilbage til ballongyngerne’

 • Medieræs

  Søndag

  Det kan godt være, at det ikke er alle, der er lige begejstrede for Sommer og ja ja, det kan da også godt være at serien ikke fornyer genren, afspiller klicheer og gør sig skyldig i mange andre fejltrin. Men jeg har følt mig rigtig godt underholdt (smukke billeder, gode skuespillere og genkendelige konflikter), og måske er det nogle gange nok.
  Søndag aften har jeg ikke brug for at blive intellektuelt udfordret på et højt kunstnerisk og akademisk plan. Søndag aften er ugens melankolske vendeplads. Den aften må det godt være trygt og nemt at sidde i sofaen, når man samtidig skal fordøje weekenden og mande sig op til at se en ny uge i øjnene.

 • Medieræs

  Valg V – four more years…

  Mor er ikke vred, mor er skuffet.
  Nærmest uaktuel, men alligevel. Har nu sundet mig i nogle dage og ja, uden at afsløre for meget kan jeg sige, at jeg havde håbet på en eller anden form for fornyelse. I det mindste at vi kunne finde hinanden en lillebitte smule længere ind mod midten. Suk. Men nej, der er ikke andet for end at begive sig ud på endnu en ørkenvandring.

  DR’s valgaften lignede til forveksling en dækning af en vigtig kongelig begivenhed ala tronarving-kommer-hjem-fra-barselsgangen. Mens vi venter på resultatet venter forskellige reportere på strategiske locations på diverse hovedpersoner. Et festfyrværkeri af zappen rundt i manegen. Tænk at stå en hel aften foran Pias residens og vente på en enkelt kommentar fra hende på vejen fra havelågen til bilen.
  Man kunne vel have brugt tiden på så meget andet, flere ananlyser og den slags… På den anden side så er vi jo vænnet fra alt det der seriøse noget, celebrity-sauce glider nemmere ned. Det vigtigste er åbenbart, at vi ser vinderne og tabernes ansigtsgrimasse, når de tackler resultatet. Bare vi ikke går hen og bliver ligeså dumme, som DR (m.fl) tror vi er.

 • Medieræs

  Valg IV – hans eller hendes

  Helles strategi er at være kontant, hurtig og små-bidsk. ‘Hvordan pisker jeg en stemning op.’ Hun arbejder på det statsmandsagtige (statsdameagtige?). Sikke et snakketøj.

  Anders’ strategi er at være den afbalancerede og seriøse fadertype. Han er rolig og sikker i sin rolle. Han ved, han er en succes. Var dog lige ved at trække på det hånlige smilebånd.

  Det er duel. Det er face to face. Det er høj dramatik og amerikanisering. Det er en smule latterligt.