• Uncategorized

  Hvad fatter gør, er altid det rigtige

  – når den sociale arv manifesterer sig konkret.

  Engang sidst i 20’erne før min farfar blev min farfar, mødte han en kvinde, der ikke er min farmor. Hvad endten det skyldtes gensidig tiltrækning mellem sønnen på gården og stuepigen, eller at hun ikke kunne finde nøglen til låsen og holde ham ude, så blev resultatet en søn. Historien lyder, at fruen på gården ikke fandt, at stuepigen var god nok til sønnen, så hun måtte ud og føde på uægte vis i en tid, hvor det med at være enlig mor ikke var et hit.
  Selvom hun ikke var indfødt, så blev hun og drengen boende et stenkast fra farfar i fjorten år. De har således kunnet følge med i, at farmor kom til egnen og at hun åbenbart faldt mere i smag, og tog turen op ad rangstien fra stuepige til at være gift med sønnen. De fik seks børn.
  Ingen af børnene vidste, at de havde en storebror, før deres far døde og det var tid at gøre boet op. Storebror kom dog ikke og gjorde krav på den beskedne arv, men afsløringen fik en effekt et andet sted i familien…
  Den ældste ‘ægte’ søn havde nemlig gentaget historien og avlet en søn, som hans ‘ægte’ børn ikke havde hørt om. Han havde således lavet en nøjagtig kopi af sin fars skæbne.
  Men tiderne var skiftet, og hvad der engang var dødsens skamfuldt behøvede nu ikke være fortiet mere, og det var nu snarere skamfuldt at have sådan en stor hemmelighed. Familien blev beriget med en ekstra fætter.

  Det store spørgsmål er, hvad der ligger i generne.

  Min mor klipper negle om søndagen og selvom jeg prøver at bryde ud og gøre oprør f.eks. ved at klippe om onsdagen, så ender det altid med at mine negle trænger netop på hviledagen.

 • Uncategorized

  Hulemanden

  Junior er i færd med at indkredse bregrebet hule. Han er med på, at hulen er noget man kan kravle ind i fx. når man lægger dynen hen over tremmesengen.
  Forleden fandt han frem til husbondens navle og sagde spørgende: hule? [whul- det lyder en smule som udtalelsen af olie på fransk huile] og den ser da godt nok varm og cosy ud, men den er heldigvis ikke stor nok til at kravle ind i. Det samme gælder t-shirtens armegab, som han også ville vide om det kunne betegnes under kategorien hule.
  Eksempel på dagligdagens semantiske grundforskning i den lille familie.

 • Uncategorized

  Bill Murray er gud!

  Bob – It gets a whole lot more complicated when you have kids. It’s the most terrifying day of your life the day the first one is born
  Charlotte – Nobody ever tells you that
  Bob – Your life, as you knew it, is gone – never to return.

  Lost in Translation

  Så er I advaret!

 • Uncategorized

  De 5 og Tamiflu

  Folk hamstrer igen ‘De 5’ bøger, rapporteres det fra det skyldige forlag, der står for genudgivelsen af dette fortidslevn. Det er ren nostalgi, for forlaget mener ikke, at de unge gider at læse bøgerne, men de er heller ikke primær målgruppen, for seniorerne er det som at bevare et stykke af verden fra før den gik af lave. Det må være samme målgruppe som hver lørdag i den bedste sendetid sidder lænket til ‘Vagabonderne fra Bakkegården’.

  Men jeg må da indrømme, at jeg også begraver mit uskyldige barn i Kaj og Andrea, Bjergkøbing Grand Prix og Mis med de blå øjne, ud fra logikken: det fungerede for os, så fungerer det også for Jer – uden skelen til at tiderne måske har ændret sig, og at Sigurd Barret m.fl. måske også har noget at byde på…

  Det er også kommet mig for øre at folk også hamstrer Tamiflu og jeg ved ikke om det bare er mig der er dumdristig og skødesløs, men det er ligesom gået lidt hen over hovedet på mig, at det nu skulle være nødvendigt at indkøbe den slags ‘livsforsikringer’. På den anden side så er det efter min mening naivt at tro at man kan dæmme op for noget ved at forbyde udendørs høns, men hvad ved jeg…

 • Uncategorized

  Overskudsmenneske

  Definitionen på et overskudsmenneske er: han løbetræner ca. kl. 21 hver aften på trods af at det nu er mørkt og blæsende regnvejr, på trods af at han arbejder mere end de sædvanlige 37 timer om ugen, på trods af at han har to børn under 4 år, sådan kunne man blive ved. Hjemme hos overskudsmennesket er alting ulasteligt: facaden, rengørinsniveauet, tiden til konen, de harmoniske børn og de rigtige venner. Har aldrig set pizzabudet hos overskudsmennesket.
  Jeg er ikke ironisk, snarere misundelig, fordi mit eget manglende overskud bliver sat i så nådesløst et relief.
  Irriterende…

 • Uncategorized

  Slabberas

  Har lagt mærke til at det er et ord der er på vej op på en højere frekvens i mit ordforråd, har brugt det flere gange på det sidste.
  Men hvad er det for et mærkeligt ord? Mangler lidt etymologisk grundforskning for at få styr på, hvad der foregår.
  Har selvfølgelig en fornemmelse af at det er noget med kaffe (ihvertfald indtagelsen af føde) og/eller et uformelt selskab, men det er vel ikke afledt af at slappe af! Er det norsk?

 • Uncategorized

  Selvsving!

  Guldbemærkning i anledning af omtalt prinsefødsel, hvor medierne som sædvanlig gik i selvsving, mens tiden skulle gå inden Frederik kom og viste os hvor langt 51 cm egentlig er:

  Det BLEV et tosproget barn!

  Vi lader den stå lidt!

  Og tillykke!