Month: April 2006

Dagens aha-oplevelse

Dagens aha-oplevelse

Er det sådan det er at være læge? Symptom: blod ud af munden. Diagnose: brækket lårben. I den profession er logisk sans tilsyneladende ikke den vigtigste kvalifikation, til gengæld er evner for udenadslære ikke at fornægte. Tilsyneladende… Elller måske havde journalisten kun et bestemt antal Read More

Candle in the Wind

Candle in the Wind

Hørte lige Elton J i radioen med den gode gamle sang om Marilyn, og den er jo lidt tacky, jeg må dog også indrømme, at den trykker på nogle sentimentale knapper hos mig. … Men den minder mig jo også om den kollektive choktilstand, der Read More

1,2,3,4 osv.

1,2,3,4 osv.

Dagens avisudklip:

Jeg har før nævnt, at Junior ikke er matematisk interesseret, men han er nu nået til at kunne tælle til fire. Han springer ofte over tre, for han har altid haft ild i rumpetten og ikke tid til den slags detaljer. Han bruger tilsyneladende den logik, at når man når til fire, er der go for at løbe, rutche ned etc. og så kan man da ligeså godt tage en smutvej.

Men mine bekymringer på hans vegne blegner jo lidt i forhold til far-Lionel, der nok må igang med at træne prinsessen lidt med kuglerammen hjemme på Richie-mansion.

Pyh, det er altid en lettelse at spejle sig lidt i dem, der får ens egne fremskridt til at synes enorme. Projektiv aflastning?

Tid til kedsomhed

Tid til kedsomhed

‘People soon get tired of things that aren’t boring, but not of what is boring. What’s that all about. For me, I might have the leisure to be bored, but not to grow tired of something. Most people can’t distinguish between the two.’ Haruki Murakami Read More

Muligvis en genvej

Muligvis en genvej

Jeg er jo kommet ind i et afhængighedsforhold til min – føromtalte – skridttæller, og jeg finder som regel ikke ro, før de forløsende 10 tusinde enheder pr. døgn er nået.

Forleden havde jeg dog forlagt min tro følgesvend -det var nogle dejligt afslappende dage – og den lille darling (der havde holdt påskeferie i vasketøjskurven) dukkede ikke op, før den dumpede ud, da jeg hængte mine nyvaskede bukser til tørre i forårssolen.

Første tanke var selvfølgelig, at fugt havde gjort kål på elektronikken, men til min glæde var den uskadt – det ER jo kram, og den virker upåklageligt.

Anden tanke var om en tur i vaskemaskinen måske kunne pynte lidt på statistikken en doven anlagt dag (hvem man narrer skal være usagt, måske der er en vis placebo-effekt), men jeg kan afsløre at det overhovedet ikke er en holdbar overspringshandling:

657 skridt.

Det er mere end 15 vaske for at nå i mål, hvilket er praktisk umuligt med det stramme skema, der er i vores vaskekælder.

Fortidens bedrifter

Fortidens bedrifter

De higer og søger i gamle bøger… Spurten er gået ind og der slægtsforskes med stor iver i familien. Og op af mulden og ud af arkiver dukker stort og småt. Anerne forgrener sig vidt omkring, og man er blandt andet faldet over, at jeg Read More

Livet er uretfærdigt

Livet er uretfærdigt

Læste følgende på Politiken.dk idag om en engelsk undersøgelse af parforholdets konsekvenser for folkesundheden: Kvinder bliver tykkere af at bo sammen med mænd, mens mænd bliver sundere, når de bor sammen med kvinder See for yourself Det perfekte match må altså være undervægtig kvinde møder Read More

Stadig ikke i omdrejninger

Stadig ikke i omdrejninger

Skuffelsen sidder endnu og syrer i systemerne. Dagen lang har pressens radioavis tudet mine ører fulde om, at folk skal komme tidligt og gå sent fra arbejdsmarkedet, det er mærkeligt volapyk for en der ikke kan finde ind i det forjættede land.

Mere salt til såret:
PFA pension skriver til mig, at hvis jeg går på pension d. 1/2 2042, så får jeg 38,- årligt i livsvarig pension.

Hurra!! (Har de ingen bagatelgrænse før de bruger penge på porto i PFA)

Faktisk kan jeg mærke det groteske løfte humøret et par grader op. :-) Det hjælper at skrive galden ud.

Hvis det skulle lykkes mig at banke døren ind til arbejdsmarkedet, så er jeg godt klar over, at jeg aldrig kommer ud igen, før jeg skal bæres derfra. Måske man stadig kan få snoller for 38 kroner i 2042, så kan jeg måske købe en slikkepind og fejre min 67 års fødselsdag med.

Russisk roulette :-(

Russisk roulette :-(

Læste følgende overskrift forleden: Oppositionen udtaler: Smiley utroværdig! Det siger I ikke! Bare fordi der er sket et par (eller var det flere hundrede) smuttere med kontrollen af fødevarer. Det sku’ vær’ så godt, og så’r det bare skidt. Verden var ellers blevet enkel at Read More