Month: May 2006

Hørt i kaffepausen

Hørt i kaffepausen

Fremført med andægtig stemmeføring: ‘Arbejde er ukrudt i livets græsplæne’ – skulle angiveligt være et citat fra Radiserne. Note-to-self: Udvis mindre nidkærhed i utøjsbekæmpelsen. PS. Har vist glemt at berette, at jeg nu igen er midlertidigt indlogeret i biblioteksverdenen. Et såkaldt job med løntilskud.

På vej ud over livremmen

På vej ud over livremmen

15+0 Statusrapport: Er nu på det uheldige stadie, hvor det endnu ikke er til at se, hvorfor livvidden søger mod nye mål, og tajlen forsvinder i den blå luft. Stadiet hvor det dertil-indrettede ventetøj er for stort, og det sædvanlige tøj er for småt – Read More

Hard rock halleluja

Hard rock halleluja

Er stadig målløs over at monsterbandet fra Finland blev ubestridte vindere af mgp i lørdags! Skal man grine eller græde?
Men jeg er også målløs over at Rusland blev nr. 2 med en sang jeg ikke kan huske andet om, end at den ikke fængede, men den var da i tråd med traditionel mgp musik. Hvad jeg derimod KAN huske er, at der stak en balletdanserinde halvt op ad et hvidt klaver. Hvad mgp ikke har fostret af smagløse gimmicks! listen er lang, men det er jo netop derfor jeg altid kigger med.

Den finske monster sejr sætter en fed streg under, at minimalistisk beklædning på labre larver ikke nødvendigvis er vejen frem mod sejr. Den sejr er jo nærmest en modbevægelse i trods – ikke politikerlede, men mgp-classic-lede.

Je ne regrette rien

Je ne regrette rien

Regret nothing! Okay… nej det må vi da ikke håbe, for sådan en kalorius bliver jo svær at ignorere med den prominente placering. En investering i fremtiden kunne være en god rullekrave bluse eller syv. Er vi mon ude i et oprør, der er løbet Read More

Livets dessert

Livets dessert

Børnebørn er livets dessert, siges det. En anelse forlorent. Men måske er der noget om snakken? Jeg synes udtrykket rejser en masse svære spørgsmål: Hvis børnebørn er desserten, er vi så kun ved forretten? Og hvor mange retter er der egentlig i det her måltid? Read More

Integration

Integration

Har her til aften observeret et par af anden etnisk herkomst på spadsere-tur i regnen.
Hun: klædt i fuldt burka-udstyr med kun en sprække som vindue mod verden og paraply.
Han: turban-agtig hovedbeklædning, langt skæg, lange gevanter, hvide benklæder og … barnevogn – af typisk dansk design (som moden foreskriver: sort og med lufthjul)

Det med uafladeligt at trille børn rundt i barnevogn og lade dem sove udenfor er ifølge mine efterretninger et meget dansk fænomen, som praktisk talt ikke forekommer andre steder. I andre lande promenerer man med klapvogn og sover hjemme.

Men her altså et tilfælde af kulturel cross-over: traditionel mellemøstlig beklædningsstil kombineret med den danske barnevogns adfærd i helt opdateret form.

Supertanker ekspanderer

Supertanker ekspanderer

Hello world! Fra trio til kvartet medio november. Tilstandsrapport: Alt tip-top ok. Stadig uvirkeligt. Noget mere ro på modtagelsen af det glade budskab om nr. 2 (end nr. 1) både internt og eksternt.

Den sociale arv

Den sociale arv

Læste følgende replik i min japanske roman, som fik mine tanker hen på to fraktioner i min familie, der betjener sig af vidt forskellige taktikker i omgangen med andre mennekser: “My grandpa always said that asking questions is embarrassing for a moment, but not asking Read More