• Uncategorized

  Pyh…

  04.23 – vågner og tænker, det er da møjvarmt, er det ikke nu det plejer at være det koldeste tidspunkt på døgnet.

  08.15 – sveder uden anstrengelse. Det bliver en lang dag.

  Varmeste Juli nogensinde.

 • Uncategorized

  Gode venner!

  De har kendt hinanden, fra de var få dage gamle, og fulgtes ad i tykt og tyndt. Men nu er bedstevennen rejst til Grønland. ‘Hvor er Anouk henne?’ spørger han. ‘Hun er i Grønland’ svarer vi i kor. ‘Grønland er laaangt væk’ siger han, som vi har lært ham og konstaterer selv: ‘Ik’ lege med Anouk mer’.

 • Uncategorized

  Hvor er komfur henne?

  Solskinsferie på Fur!

  Første rigtige familieferie. Far, mor og sludre-chatol. Sidstnævnte havde fået lidt galt fat i det der med øens navn. Al vores snak om at skulle til Fur, har nok fået ham til at tænke sit. Men hvor er det komfur, de hele tiden snakker om.
  Læg dertil, at han konstant afhører os i en uendelighed om: Hvor farmor og farfar, Emil fra Lønneberg, Emils far, ByggeBob, min stol, min sut, min bog, ambulancen, telten, stranden, papagøjen, færgen, osv. osv. osv. osv. osv. er henne? Hvis vi ikke lige svarer (fx. fordi vi allerede HAR svaret ti gange) ja så skruer man da bare op for volumen og al voksen-samtale må ophøre.
  Men der var også kvalitets-voksen-tid, hvor vi uforstyrret af tv og internet har talt, spillet kort og læst bøger. Skøøøøønt.

 • Uncategorized

  Perspektiv på verden

  ‘Jeg havde i al enkelthed tilbragt for lang tid i deres (fiskenes) selskab med at stirre på dem & var lige ved at begå den noget nær kriminelle handling, det er at tro, at der er noget individuelt menneskeligt ved dem – når sandheden nu er, at der er noget uigenkaldeligt fiskeagtigt gemt i os alle.’ s.341 Richard Flanagan Goulds Bog om Fisk Endelig færdig med den. Det var en stor læseoplevelse, men alligevel for meget, alt for meget.

 • Uncategorized

  Begrebsforvirring

  I disse dage må vi gang på gang forklare Junior, at den ene, den anden og den tredie af legekammeraterne er på ferie. Og imorgen skal du på ferie hos farmor og farfar, og om en uge skal du på ferie med mor og far, vi skal sove i et stort telt (håber vi da).

  Men hvad er det der ferie egentlig for noget…

  Overhørte følgende samtale foretaget på legetøjstelefonen: Hej fe-i (ferie), hvad laver du? har du det godt?

  Udfordring: definer ferie for en to-et-halvt årig!

 • Uncategorized

  Min karriere som mor

  Har de seneste dage speed-læst (er for længst færdig) en letfordøjelig ‘Overlevelsesguide til mødre’ som jeg på en gang har moret mig over, da den er befriende bramfri og uhøjtidelig, men også tænkt over, da den tager fat i et emne som egentlig tynger mere end det måske er nemt at indrømme: ens evne til at være en god mor.

  => Læs mere!

 • Uncategorized

  Ind i en ny verden

  I dag havde Junior debut som cirkus publikum. Det var hverken succes eller fiasko.
  Kombinationen af høj musik, et helt fremmed miljø og en klovn udløste et mindre angstanfald, og han hylede så højt, at klovnen vinkede opmuntrende til os (DET hjalp ikke) – vi var kun glade for, at vi ikke havde investeret i loge-billetter.
  Det gik dog fremad og især indslagene med dyr var et hit. Om han udvikler sig til en ægte entusiast er for tidligt at sige, han må dog nok påregne at komme overens med et par fobier og tilsætte lidt tålmodighed/udholdenhed – hen mod slutningen var det nemlig umuligt at sidde stille mere.