• Uncategorized

  I babyland

  Hvor vi andre har en tendens til at ophobe strømpe’fnuller’ mellem tæerne, undrer jeg mig over, hvordan og hvorfra en baby opsamler de nullermænd, jeg finder i hans knyttede hænder. Og han kan endnu ikke gribe bevidst ud efter noget… og for the record han har altså ikke strømper på hænderne.
  Til gengæld har han intet mellem tæerne, og her har han jo strømper monteret.
  (Okay, okay… jeg lever i et mikro-baby-kosmos for tiden, er endda begyndt at tale med mig selv. Lader dog som om det er babyen jeg snakker med…)

  Bortset fra det: 7+ kg. Folk anslår ham til at være fire måneder gammel, dvs. det dobbelte af hvad han er (godt ingen endnu har spurgt mig om jeg er 64).

 • Uncategorized

  Kørelejlighed

  … er det ikke et mærkeligt ord.

  ‘Jeg vil gerne have kørelejlighed‘ siger man og så vil man altså gerne at nogen fragter en fra A til B, for man siger vel egentlig: Jeg vil gerne have lejlighed til/mulighed for at køre med.
  Men det er da ikke specielt indlysende. Det kunne vel ligeså godt betyde, at man ønsker sig et mobil-home.

  No wonder at dansk er et svært sprog at mestre.

 • Uncategorized

  Og ørene faldt af

  Tilfældig samtale hen over trailer på metalskrot-pladsen en helt almindelig formiddag:

  Truck-Driver (TD) i arbejdstøj: Nååå er du lige igang med oprydningen?

  Kvinde, der kan Bakke med Trailer (KBmT) uden at lave buler i personbilen: Jooo vi har lige købt hus (med tilhørende metalskrot)

  TD: Nå nååe. Og hvor er manden så henne idag?

  KBmT: Han er på arbejde.

  TD: Nåe… Det er da ellers et par gode bryster du har der, mangler du ikke en at knalde med?

  KBmT, der ellers sædvanligvis godt kan svare for sig, har nu tabt underkæben og får ikke rigtigt givet passende svar på tiltale, bortset fra at afslå.

  – End of conversation –

  Altså godt nok kan KBmT som nævnt manøvrere med en anhænger (og det må jo selvsagt være noget truck-drivers har respekt for) og godt nok minder KbmT om hende her (og ser dermed slet ikke så tosset ud):

  Frida Hallgren

  Meeen alligevel… Måske er det som sædvanligt mig der er naiv og måske lidt sippet, men TD og KBmT har netop talt om, at hun er gift OG hendes to børn sidder bag i bilen. Er det så ikke et meget friskt tilbud?
  Uforsøgt gælder godt nok ikke… meeen alligevel.

 • Uncategorized

  Nice try

  Utålmodigt barn trænger til en lille forældrepause – eller måske er det omvendt…:
  Husbond: Gå op på værelset og leg. Jeg skal nok kalde på dig, når der er børnetime.

  Kort tid efter lyder det oppefra:
  Storebror: Faaar kald på mig. Faaaaar kald på mig.
  Husbond (der ikke har lugtet lunten): Ja. Juuuulius! Juuulius!
  Storebror (der tror vi kan bestemme, hvornår DR sender børnetime eller måske har en opfattelse af, at tid kan gå hurtigere, hvis man ønsker det stærkt nok): Skal jeg komme ned og se børnetime nu?

 • Uncategorized

  Wonderboys

  ‘The maestro says its Mozart
  but it sounds like bubble-gum.’

  De sender en af mine absolutte yndlingsfilm på 3+. Den, Lost In Translation og High Fidelity kan jeg altid overtales til at se.
  Med risiko for at lyde gammeldags: Aargh… det er en forbrydelse at afbryde med de møgirriterende reklamer hele tiden.

 • Uncategorized

  Dyr dyr

  Storebror løber rundt med sådan en sengerands bog til babyer med billeder af forskellige af gårdens dyr og leger, at han lige har købt den:
  ‘Se mor den har jeg købet’
  Mor: ‘Har den været dyr?’
  Storebror: ‘Ja det er dyr’ (man må formode at han tænker sit om moderens intelligens niveau, tsk tsk sådan noget ammehjerne er det kronisk…)

  Han har fået interesse for babylegetøjet. Det har nyhedens værdi, nu det har været pakket væk i et par år, men måske også fordi det har været hans, og fordi han ind imellem også gerne vil være baby – ligge i liften, bæres rundt osv.

  Status lillebror: Vækstkurven er fladet lidt ud, den er ikke lodret mere – heldigvis. 6 uger, 6200 g, 62 cm. Kan nu holde spisepause i fem timer fra kl.21 – 02, hvor han også sover. Åh det er skønt zzzzzzz.