• Uncategorized

  Forfra og om igen

  Fik følgende sms fra en god veninde, da beskeden om, at jobbet ikke blev mit, tikkede ind:

  Kære m. Jeg tænker på dig og ved at det nok skal ende godt.

  Og det var jo lige præcis det jeg kom i tvivl om.

 • Uncategorized

  Ved tankens kraft

  Nu tæller jeg til tre, og så må I godt krydse fingre for, at jeg får det job jeg har søgt. Jeg har nemlig hørt, at fælles forbøn har en vis effekt, og at tro kan flytte bjerge og den slags…

  Klar?

  En, to, tre: KRYDS

  Update: Det virker. Skal til samtale. Kryds videre.

 • Uncategorized

  Sikker i sin sag

  Frederik og Ellen – aftægtsfolk i diskussion om, hvor de sidste år skal tilbringes. På landet, hvor de altid har boet eller i byen, hvor ting er lidt nemmere, når man er mindre mobil, og hvor der bor mange kortspils-kumpaner.

  Ellen: Når jen af os dør, så flytter a til Hou.

 • Uncategorized

  Rationalisering

  Storebror tager en genvej og har opfundet et nyt koncept:

  Tommika

  Tommika er Pippis pæne nabo-børn. Du ved det sukkersøde pastelfarvede tvillingepar, der får lidt af en saltvandsindsprøjtning i deres liv, da de får en ny cool nabo i Villa Villekulla.

 • Uncategorized

  Hængepartier

  Nu tænker du måske, at den overskrift hentyder til dele af min krop, og det kunne udemærket være tilfældet, da der er visse partier, der hænger mere løst end førhen. Men nej, der er tale om et lille opsamlingsheat med svar på et par spørgsmål stillet i kommentarerne:

  Gav han frivilligt slip på sutten? (Storebror havde sutte-afskedsritual på tre års fødselsdagen)

  Tja, frivilligt er jo så meget sagt. Over et halvt års tid havde vi varmet op til at tage afsked med sutten. Det var nok forældrene snarere end barnet, der skulle være parat. Vi havde pisket en stemning op om at: når du er tre år, så er det slut med sutten og så gik vi planken ud.
  Det var hårdt den første aften (ikke mindst ovenpå tre dages fødselsdagsfester) hjertet snak i livet og moderen følte sig som den onde heks. Næste aften gik det lidt nemmere, og da ugen var omme var snakken om sutten reduceret til en nostagisk bemærkning. Selv ikke skoldkopper fik ham til at plage efter en sut. Det var nemmere end vi havde troet, især i betragtning af det nære forhold han har haft til sutten, fra han var fjorten dage gammel.

  Hvordan har storebror modtaget lillebror?

  Med mange kys. Han er glad for ham, men synes nok også han er lidt kedelig, for sådan en baby kan jo ikke lege. Og han har selvfølgelig ingen fornemmelse af, at han med tiden bliver en, man kan ‘bruge til noget’.

  Men det er jo ikke sådan, at han ikke har reageret på det at blive storebror. Heldigvis ville jeg næsten sige, selvom det ikke altid er lige sjovt at være med til, for det er da mest naturligt, at man er frustreret over, at miste privilegier – fx. forældrenes udelte opmærksomhed. Nu må han nogle gange vente og det er nogle gange rigtig træls. Derfor protest: ‘Mor! Lillebror skal hen og ligge i barnevognen’ underforstået: så vi kan lege uforstyrret. Eller at sige han skal tisse i tide og utide, for så ved han, at jeg kaster alt hvad jeg har i hænderne inklusiv lillebror.
  Men hans protester er svære at skelne fra det selvstædighedsprojekt, han har kørende, fordi han bare har den alder. Så omfanget af storebror-reaktioner kan ikke måles og ind imellem kommer frustrationen måske ud som dårligt humør, vrede eller tårer. Det har vi haft en del af.

 • Uncategorized

  Udlicitering

  Den trofaste læser har bemærket, at jeg jævnligt skifter topbilledet her på min blog. For at få lidt afveksling og nye input har jeg besluttet, at lade andre komme til orde (til billede?).

  Første guest-star er min husbond, der bed på, så snart maddingen var monteret på krogen. Han kan trylle med Photoshop og er min uvurderlige kreative sparringspartner og for øvrigt allerbedste ven.

  Har du lyst til at bidrage og få dit navn på rollelisten her på Supertanker, så send mig en mail (marlene [snabela] charlottehoj [punktum] dk) eller skriv en kommentar.
  Eneste krav er, at ordet Supertanker indgår, at billedet har målene 696×249 pixels og fylder max 100 K.