• Wonderboys

  En travl herre

  Tre måneder i børnehaven og Storebror har foretaget et kvantespring i sin udvikling. Fra dag et har han suget til sig som en knastør svamp: Sprog, motorik, leg og interesser alt er anderledes – nu er han en større dreng.

  I over et år havde vi haft en cykel (med støttehjul) stående som vi forsøgte at anspore ham til at prøve kræfter med. Men som med alle ting vi foreslår, så må det modarbejdes med stor stædighed (uanset vores velmenende motiver) det kaldes vist forældreoprør. Efter en dag – EN dag! – i børnehaven indtog han cyklens verden med en målbevidsthed uden sammenligning, og han er nu en passioneret cykelmyg.

  Vi står som måbende tilskuere på sidelinien og sender stolte blikke til hinanden. Han var simpelthen klar til at avancere til next level. Kæmpe latent udviklingspotentiale – fantastisk.

 • Medieræs

  Uaktuel

  Øjne blå som Frankrigs himmel.
  Stærk som få og aldrig svimmel.
  Jysk af sind men verdensmand.
  Ingen er så go’ som han.

  Han er størst på top og tinde.
  Ved det selv at han kan vinde.
  Tanken klar og planen stram.
  Ingen er så sej som ham.

  Bjarne i den gule trøje.
  Op hvor bjergene er høje.
  Som de tanker alle får.
  Nu hvor Bjarne vinder Tour’en.
  Vinder Tour de France i år.

  Anne Dorthe Michelsen 1996

  Så gik den åbenbart ikke længere for Ørnen på Epo. Og hold da op, det er der sørme mange, der mener mange ting om.
  Det er så interessant, at alle andre nyheder drukner, der sker måske slet ikke andet ude i verden…?

 • Jeg undrer mig...

  Overraskelsesangreb

  På den daglige spadseretur i kvarteret hørte jeg forleden en velkendt dunken i det fjerne. Det plejer at være tegn på, at et yngre menneske – gerne iført hvid hættebluse og nytrimmet hårpragt – kommer kørende i en bil, hvor der er brugt mange penge på højtalere og for at udnytte udstyret har skruet max op for musik med en yderst gennemtrængende basrytme.

  Men nej, da bilen nærmede sig stod det klart, at der var tale om et andet segment og en helt anden musikgenre. Tysk slagermusik strømmede ud af bilen og føreren var en grå-på-vej-mod-hvid-håret mand, der skulle til træf i efterlønnerklubben i fagforeningen henne på hjørnet. Han har nok været en anelse hørehæmmet.

 • Uncategorized

  At være voksen og følsom

  Er det på tide at tage sit liv op til revision, når man står foran lågen til ens tre årige søns børnehave og tænker: Bare det var mig der skulle i børnehave.

  Idag var det som om mit bæger, der har været lige rigeligt fyldt med væske i de seneste uger, løb over. Når man har travlt, som vi har for tiden, og man skal nå lidt ekstra – fx. at gøre hovedrent – så er det bare med at komme i omdrejninger hver eneste gang Lillebror sover. Og han sover ikke sin tid væk! På den måde ryger den smule fritid, der findes i døgnets timer, og det samme gør overskuddet. Men når man har et mål for øje: hussalg, ja så er jeg typen der knokler uden at stoppe og mærke om bægeret er fyldt.
  I dag oprandt dagen, hvor de første købere kom forbi, og der var hektisk finpudsning i timerne op til. Det er som om man forventes at fjerne alle spor af at der faktisk bor mennesker i huset.

  Da vores lille familie vendte hjem godt overtrætte og sultne fra det nærmeste storcenter, hvor vi havde slået tiden ihjeld, mens køberne kiggede hytten efter i krogene, ja så satte jeg lige prikken over i’et og tabte lillebror på gulvet, så han slog panden. Hylekoncerten, da alle undtagen husbonden græd, var uden sidestykke.

  Kunne man da bare få en enkelt dag fri fra at være voksen.

 • Uncategorized

  Klar parat start

  Aldrig har huset været så ryddeligt, så rent, så nymalet, så fyldt med friske blomster og smagfuldt tilplantede udendørspotter.
  Det er næsten ærgerligt, at køberne ikke kan se, hvor rodet det var før, så de virkelig kunne sætte pris på forvandlingen.

  De første nysgerrige kommer på onsdag.

  Pyh, det kan da godt gå hen og blive en lang sommer, hvis der skal gøres ejendomsmæglerklar i tide og utide.

  edc.dk sagnr. 82003548

 • Uncategorized,  Wonderboys

  Et halvt år

  I går holdt vi Lillebrors halve fødselsdag. Han fik en rangle i gave. Den er han overhovedet ikke interesseret i, ja han vil faktisk ikke vide af den, men pappet den var fastgjort til, se DET var interessant.

  Status:
  Fordobling af fødselsvægt
  72 cm lang
  0 tænder
  Ruller fra ryg til mave i en elegant bevægelse
  Savler i stride strømme

  Karakteristika:
  Smilende
  Kilden
  Nysgerrig
  Krøller (i håret)
  Accepterer risgrøden dog helst med frugtmos i.
  Elsker tæt kontakt. Sover gerne helt inde i min armhule hele natten.

 • Kage

  Mere kage

  Nu tager vi lige et kapitel mere fra min retrokagebog 21 kaffeborde fra Husmoderbiblitoeket.

  Her et velmenende råd fra forordet:
  At dække et pænt kaffebord skulle ikke volde stort besvær, men der er dog visse regler, som man bør følge. Ofte dækkes bordet med en håndbroderet dug, men det er ikke altid, at man tænker på, at en blomstret dug og blomstrede kopper passer meget dårligt sammen.

  Serien indeholder ni bind med forskellige temaer. Jeg er desværre kun i besiddelse af kagebogen, men jeg er meget nysgerrig efter at få fingerene i Lidt men godt (en lokkende titel der kan dække over mange spændende ting), Morsomme silderetter (hvordan er en sild morsom? – bogen giver svaret må man formode) og ikke mindst Nem mad med konserves (den – efter min mening – mest besnærende af titlerne)

  Selvom det er udenfor sæsonen er dagens uddrag: Julekaffebord.

  Jeg synes farverne i dette kage stilleben er helt uforlignelige.