Supertankr

Inspirationer

Month: januar 2008 (page 1 of 2)

Fremskridt

turtelduer1.jpgturdelduer2.jpgturdelduer3.jpg

Soundtrack:

Peter Sarsedt  – Where do you go to my lovely. The Darjeeling Limited
The Beatles – While my guitar gently weeps
Kent – 400 slag, Ingenting

Nostalgi-trip

lotteri.jpg

Lod mig forleden overtale til at købe lodder i et amerikansk lotteri.
Pussigt.
Det er jo totalt old-school med de små papirlapper omhyggeligt rullet sammen og sikret mod oprulning med et lille plastik mavebælte. Indeni gemmer sig numre eller måske en nitte. Jeg mærker et behov for et lille 15 minutters tv indslag ‘Hvordan produceres amerikanske lotterisedler’ presse sig på, for det er mig egentlig lidt en gåde, hvordan de bliver til.

Her er en lille niche, hvor digitaliseringen ikke er nået frem og har revolutioneret praksis til en netbåren begivenhed. Online poker – glem det.

Benløs

Julius: ‘Mor, fjernsynet har hjulben’

Morsyg

Endnu en kreation fra SFO’en:

morsyg.jpg

Denne gang super håbefuldt. Igen med raffineret og minimalistisk møblement.

Meget apropos har jeg selv været influenzaramt i weekenden. Julius så lettere frygtsomt og undrende på mig: Er du syg mor? (underforstået: kan mor også godt blive syg?!! men hvad så med mig?)
Jeg havde sørme glemt, hvor elendigt det er at have feber. Endnu en situation hvor jeg spekulerer på, hvordan man mon klarer sig, hvis man er enlig mor…

Inkarneret rullesten

Som forberedelse til guitarleg.

Julius:  Så leger vi, at de her er piller. Så skal man tage to inden man går igang med at spille.

elguitar.jpg

Okay… og hvad var du så i et tidligere liv, min dreng.
Man kan godt nogle gange undre sig over, hvor han får det fra.

Kønsrollemønstre anno 2008

 Set i SFO’en

morfar.jpg

Victoria siger det enkelt og præcist. Og sådan er det vel i mange familier.

Supernørder kan sikkert identificere fars nye model. Jeg noterer mig blot, at der ikke er trådløst tastatur og mus, som fars nye model har her i huset.

PS. Synes det er sødt, at mange af børnene kommer til at bytte rundt på bogstaverne, når de skriver: fra. End ikke intensiv træning op til jul udryddede usikkerheden.

Vedhæng

mobilos.jpg

Min højtskattede mobil (som udelukkende er indkøbt pga farven, og hvis eneste nifty feature er, at den lyser mig blåt i møde, når der er besked) har fået et smykke. De klæder hinanden ypperligt. Importeret souvenir fra Kina af jade og rød snor. Ikke bare nice. Top-nice.

Hyldesthærværk

Nytårsløjer skrevet med barberskum på ruden på skolelærerens fordør:

A B C

(jeg kan lige forestille mig ungerne stå foran hendes hus og diskutere: nååårh, nu skal vi rigtig drille hende, men hvad skal vi finde på…øøhhh…nå jo…)

I en tid hvor verden jo ellers – som til alle tider i øvrigt – er af lave, og ungdommen værre end nogensinde… – synes jeg egentlig at det er et bevis på at uskylden stadig findes. Det minder mig om, da jeg som barn selv sad alle dage mellem jul og nytår med hulmaskinen (!!!) og lavede konfetti til at stoppe ind ad folks brevsprækker. Skaderne var begrænsede. Men det var jo ikke alle og enhver, der var værdige til at få de møjsommeligt tilvirkede papirstumper tilsendt.

Hærværket på døren betyder for mig at se – med fare for en vis overfortolkning I know I know – at noget er lykkedes for netop den lærer.
I parantes bemærket er det jo selvsamme lærer, som jeg selv skylder allermest og skatter højest i min skolekarriere. Noget er jo helt sikkert lykkedes ;-) ikke sandt!? Det er dog ikke mig, der har været ude på løjer.

Hærværk. Er det noget der har værkkarakter? Som i kunstværk? Er det et hærgende værk?

Det lokale ormehul

I forhold til putte-rutiner hersker der her i familien milimeterdemokrati, og det er sædvanligvis ikke til forhandling at det er skiftevis mor og far, der er in charge. Uanset hvem der står for tur, er det imidlertid den anden, der netop idag er favorit til jobbet. Sådan er åbenbart det spirende forældreoprørs logik. Der går ikke en dag uden togtrækkeri og test af forældrenes standhaftighed.

Julius: ‘Far, du må putte mig i går’

Der er stadig lidt at arbejde med før begreberne idag, i går og imorgen er på plads. (jeg for mit vedkomende arbejder så lidt med at finde ud af om der skal være mellemrum efter i…)

Øget produktivitet

fugl1.jpgfugl2.jpg

madonna.jpgtabula2310.jpgtabula23102.jpgtabulajan1.jpgtabulajan2.jpg

Underlægningsmusik Kent med Tillbaka till samtiden

Ingenting

Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting
men ingenting är (ingenting, inget, inget)
De jävlarna tog oss
en efter en
De ljög och bedrog oss
med sanningen
De jävlarna tog min älskling där
Från krönet av kullen kan jag se
min förlorade värld

Jeg kan ikke påstå, at jeg forstår hver finesse og niveau i teksten, men det gør mindre. Det er som en rebus, der langsomt bliver løst ved intens lytning. Från krönet av kullen (kan jag se min förlorade värld) – det er en hård nød at knække, hva’ si’r de de svenskere, nogen bud?

Older posts

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑