Supertankr

Inspirationer

Month: februar 2008 (page 1 of 2)

Langtidsholdbar

orchid.jpg

For femte år i træk blomstrer vores bryllupsgave. Den blomstrer trofast og i rigt mål på trods af perioder med forsømmelser, tørke og sporadisk gødning. En livsbekræftende påmindelse om en stor begivenhed.
Hverdagen med småbørn kan tage pusten fra os, men det gør den ikke hele tiden. Godt vi har hinanden.

Mantra

Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når

Det er sværere at trænge igennem med beroligende budskaber, når stress trænger sig på. Derfor prøver jeg med om gentagelse kan lulle mig til ro og genskabe overblik og overskud. Min stresshåntering er nemlig ikke optimal, jo mere der er at nå, jo mere forvirret bliver jeg og jo mindre når jeg. Jeg hvirvler rundt i en tornado af presserende gøremål og laver mere kaos end orden.

Pensler

Husbond har været på besøg i værkstedet. Han tog kameraet med.

pensel4.jpgpensel1.jpgpensel2.jpgpensel3.jpgpensel5.jpg

Polaroid

Det forlyder at Polaroid har stoppet produktionen af film, så denne blogs dage er talte, nyd den så længe det varer.

Familieportræt

familietegning.jpg

Julius har tegnet os for første gang. Jeg er i midten med Sigurd på armen. Husbond står på hovedet for os, eller også ligger han ned, det er måske mere sandsynligt ;-).

tegnedrenge.jpg

Tegnedrenge. Noter storebrors professionelle attitude. Sigurd er mest optaget af at af- og påmontere propperne.

Overlegen

En rutineret, men desværre også rutinepræget præstation. Kent kan deres kram ingen tvivl om det, og de har jo masser af gode sange at øse ud over publikum, men i aftes leverede de varen med 75 % engagement. Det er vel den fare der lurer, når man har mange års succes bag sig. En lettere overlegen attitude. Eller også var det bare ikke lige i aftes at formen toppede for mine yndlings svenskere.

Mit svenske soundtrack

Och där kommer dom jag ser dom mellan träden
Snälla kan du hjälpa mig att fly
Deras ögon är som mareld över världen
Jag kryper där i askan, fågel Fenix född som ny

Den döda vinkeln – Kent

Glæder mig i denne tid. Min langtidsholdbare passion for svensk pop/rock, nærmer sig et af højdepunkterne, når Kent spiller i Århus fredag aften. Mig og min ipod, vi har varmet op i flere måneder.

Jeg husker ikke helt, hvorfor, hvornår eller hvor jeg købte mit første Kent album Vapen & ammunition, (jeg havde nok hørt hittet Kärleken väntar i radioen) men sikkert er det, at jeg for alvor brændte varm både på melodier og ikke mindst tekster. Den lille booklet med de fine fotos af en tiger er slidt og malerplettet. En hel serie malerier fik dengang i 2002 titler i form af citater.
Siden gik rejsen baglæns for at lære alle tidligere udgivelser at kende. Lige nu tramper jeg rundt i takt til Du & Jag Döden. (De har vist egentlig et eller andet med at vælge teatralske albumtitler)

For mig er Kent den helt rette blanding af en krukket forsanger (jeg har altid haft et særdeles svagt punkt for falset-wannabe-typer:Unmack, Bono, Lars H.U.G etc.) fængende melodier og poetiske tekster. Stilen er hverken for poppet til, at det er for pinligt eller for rocket til at ‘skræmme’ mig væk. Sentimentalt på den fede måde.
Det gør absolut heller ikke noget, at budskaberne er indhyllet i mystik, da svensk kundskaber ikke er en af spidskompetencerne. Hvad faen er Hagnesta Hill? Hvad betyder ett monster underst i en hembyggd våningssäng egentlig? både bogstaveligt og sådan i forhold til teksten.

Jag sköt en DJ sent igår
Blodet stänkte, blev en Pollock i hans bås
Jag flyr genom en nedsläckt korridor
Och mitt indiehjärta slår och slår och slår

Palace & Main

Här under vattnet är jag blå
i poolen doftar världen klor
var det du som höll för hårt?
eller är det jag som är för svag?
var det du som blev för våt?
eller är det jag som är så hal?
Min hud är vit under mitt
armbandsur

Därunder tar vintern aldrig slut
var det du som höll för hårt?
eller är det jag som är för svag?
var det du som blev för våt?
eller är det jag som är så hal?

Det är bara saker man ser
Det är bara saker man vet…

Ansigter

ansigt3.jpg

Og den havde en slægtning i den anden ende af sandkassen.

ansigt2.jpg

15 måneder

sig15mdr.jpg

15 måneder og 10 timer gammel var Sigurd, da jeg stod hos lægen med ham idag. Ikke noget med at overskride tidsfristen denne gang. Vi var først og fremmest kommet for at konstatere, hvordan det siden 12 måneders undersøgelsen var gået med vækstkurven. Og… (fanfare)… på trods af flere omgange med diverse sygdomme de sidste tre måneder har han taget et kilo på (fra 9-10 kg) og vokset tre centimeter (fra 75-78 cm). Kurven er med andre ord igen opadgående. Pyh.

Derudover er status:
Sigurd slipper diverse støtteforanstaltninger og vandrer op til seks skridt ved egen balance.
Han pludrer så det er en lyst, og hvis vi havde fuld tid til at lytte efter, så tror jeg slet ikke det er helt så volapyksk, som man umiddelbart skulle tro.

Børneeksem: status quo = for fuld udblæsning i ansigtet. Nu skal vi prøve med total mælkeafholdenhed for at se om det har en positiv effekt på problemet. Det bliver en kold tyrker for en mælke-aficionado som Sigurd. Næste plan: akupunktur.

Opskrift på en travl hverdag

Det er vist en gammelkendt sandhed, at jo mere travlt man har, jo hurtigere går tiden. Jeg ved ikke, hvor den seneste uge blev af… altså jo, det ved jeg godt, men når det ene gøremål/aftale/opgave afløser det næsten uden pause, så forgår tiden som dug for solen.

En dag i mit liv

Man tager 24 enheder.

6-8 dele søvn

4-7 dele samvær m. familie (leg + indtagelse af måltider) og huslige pligter (madlavning, madpakker, tøjvask, rengøring, indkøb) fordelt på morgen og aften.

1-2 dele transport

3-5 dele lønarbejde

2-4 dele hjemmearbejde i atelier

Tilsæt efter behov evt.
1/2-1 del diverse
1/2 del romanlæsning
og/eller
1/2 del tv-kigning/opdatering af supertankr

I denne opskrift er der stort set ikke er afsat tid til at køre i tomgang og slappe af. Alligevel synes jeg, at der er tusind ting, jeg burde gøre, mange ting der halter og støv der samler sig i krogene.
Prioriterer jeg noget, der er ud over denne basisopskrift, er det på bekostning af noget andet (=som regel hjemmearbejde i atelieret eller søvn). Tiden er for kort.

Older posts

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑