• Blandet landhandel

  Langtidsholdbar

  orchid.jpg

  For femte år i træk blomstrer vores bryllupsgave. Den blomstrer trofast og i rigt mål på trods af perioder med forsømmelser, tørke og sporadisk gødning. En livsbekræftende påmindelse om en stor begivenhed.
  Hverdagen med småbørn kan tage pusten fra os, men det gør den ikke hele tiden. Godt vi har hinanden.

 • Tudekiks

  Mantra

  Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når Glæd dig over det du når

  Det er sværere at trænge igennem med beroligende budskaber, når stress trænger sig på. Derfor prøver jeg med om gentagelse kan lulle mig til ro og genskabe overblik og overskud. Min stresshåntering er nemlig ikke optimal, jo mere der er at nå, jo mere forvirret bliver jeg og jo mindre når jeg. Jeg hvirvler rundt i en tornado af presserende gøremål og laver mere kaos end orden.

 • Wonderboys

  Familieportræt

  familietegning.jpg

  Julius har tegnet os for første gang. Jeg er i midten med Sigurd på armen. Husbond står på hovedet for os, eller også ligger han ned, det er måske mere sandsynligt ;-).

  tegnedrenge.jpg

  Tegnedrenge. Noter storebrors professionelle attitude. Sigurd er mest optaget af at af- og påmontere propperne.

 • Jeg undrer mig...

  Overlegen

  En rutineret, men desværre også rutinepræget præstation. Kent kan deres kram ingen tvivl om det, og de har jo masser af gode sange at øse ud over publikum, men i aftes leverede de varen med 75 % engagement. Det er vel den fare der lurer, når man har mange års succes bag sig. En lettere overlegen attitude. Eller også var det bare ikke lige i aftes at formen toppede for mine yndlings svenskere.

 • Blandet landhandel

  Mit svenske soundtrack

  Och där kommer dom jag ser dom mellan träden
  Snälla kan du hjälpa mig att fly
  Deras ögon är som mareld över världen
  Jag kryper där i askan, fågel Fenix född som ny

  Den döda vinkeln – Kent

  Glæder mig i denne tid. Min langtidsholdbare passion for svensk pop/rock, nærmer sig et af højdepunkterne, når Kent spiller i Århus fredag aften. Mig og min ipod, vi har varmet op i flere måneder.

  Jeg husker ikke helt, hvorfor, hvornår eller hvor jeg købte mit første Kent album Vapen & ammunition, (jeg havde nok hørt hittet Kärleken väntar i radioen) men sikkert er det, at jeg for alvor brændte varm både på melodier og ikke mindst tekster. Den lille booklet med de fine fotos af en tiger er slidt og malerplettet. En hel serie malerier fik dengang i 2002 titler i form af citater.
  Siden gik rejsen baglæns for at lære alle tidligere udgivelser at kende. Lige nu tramper jeg rundt i takt til Du & Jag Döden. (De har vist egentlig et eller andet med at vælge teatralske albumtitler)

  For mig er Kent den helt rette blanding af en krukket forsanger (jeg har altid haft et særdeles svagt punkt for falset-wannabe-typer:Unmack, Bono, Lars H.U.G etc.) fængende melodier og poetiske tekster. Stilen er hverken for poppet til, at det er for pinligt eller for rocket til at ‘skræmme’ mig væk. Sentimentalt på den fede måde.
  Det gør absolut heller ikke noget, at budskaberne er indhyllet i mystik, da svensk kundskaber ikke er en af spidskompetencerne. Hvad faen er Hagnesta Hill? Hvad betyder ett monster underst i en hembyggd våningssäng egentlig? både bogstaveligt og sådan i forhold til teksten.

  Jag sköt en DJ sent igår
  Blodet stänkte, blev en Pollock i hans bås
  Jag flyr genom en nedsläckt korridor
  Och mitt indiehjärta slår och slår och slår

  Palace & Main

  Här under vattnet är jag blå
  i poolen doftar världen klor
  var det du som höll för hårt?
  eller är det jag som är för svag?
  var det du som blev för våt?
  eller är det jag som är så hal?
  Min hud är vit under mitt
  armbandsur

  Därunder tar vintern aldrig slut
  var det du som höll för hårt?
  eller är det jag som är för svag?
  var det du som blev för våt?
  eller är det jag som är så hal?

  Det är bara saker man ser
  Det är bara saker man vet…

 • Wonderboys

  15 måneder

  sig15mdr.jpg

  15 måneder og 10 timer gammel var Sigurd, da jeg stod hos lægen med ham idag. Ikke noget med at overskride tidsfristen denne gang. Vi var først og fremmest kommet for at konstatere, hvordan det siden 12 måneders undersøgelsen var gået med vækstkurven. Og… (fanfare)… på trods af flere omgange med diverse sygdomme de sidste tre måneder har han taget et kilo på (fra 9-10 kg) og vokset tre centimeter (fra 75-78 cm). Kurven er med andre ord igen opadgående. Pyh.

  Derudover er status:
  Sigurd slipper diverse støtteforanstaltninger og vandrer op til seks skridt ved egen balance.
  Han pludrer så det er en lyst, og hvis vi havde fuld tid til at lytte efter, så tror jeg slet ikke det er helt så volapyksk, som man umiddelbart skulle tro.

  Børneeksem: status quo = for fuld udblæsning i ansigtet. Nu skal vi prøve med total mælkeafholdenhed for at se om det har en positiv effekt på problemet. Det bliver en kold tyrker for en mælke-aficionado som Sigurd. Næste plan: akupunktur.

 • Blandet landhandel,  Hverdagsbidder

  Opskrift på en travl hverdag

  Det er vist en gammelkendt sandhed, at jo mere travlt man har, jo hurtigere går tiden. Jeg ved ikke, hvor den seneste uge blev af… altså jo, det ved jeg godt, men når det ene gøremål/aftale/opgave afløser det næsten uden pause, så forgår tiden som dug for solen.

  En dag i mit liv

  Man tager 24 enheder.

  6-8 dele søvn

  4-7 dele samvær m. familie (leg + indtagelse af måltider) og huslige pligter (madlavning, madpakker, tøjvask, rengøring, indkøb) fordelt på morgen og aften.

  1-2 dele transport

  3-5 dele lønarbejde

  2-4 dele hjemmearbejde i atelier

  Tilsæt efter behov evt.
  1/2-1 del diverse
  1/2 del romanlæsning
  og/eller
  1/2 del tv-kigning/opdatering af supertankr

  I denne opskrift er der stort set ikke er afsat tid til at køre i tomgang og slappe af. Alligevel synes jeg, at der er tusind ting, jeg burde gøre, mange ting der halter og støv der samler sig i krogene.
  Prioriterer jeg noget, der er ud over denne basisopskrift, er det på bekostning af noget andet (=som regel hjemmearbejde i atelieret eller søvn). Tiden er for kort.