• Fugl

  Bevingede ord

  Ren poesi:

  ‘På ynglepladsen høres et svagt noget hult “huh”. Ellers tavs.’

  Det er lyden af en sjælden fugl: Skestorken. Den har åbenbart også en sjælden lyd.

  Andre sjældne lyde:

  ‘Goo(å)k.’

  Det var kirkeuglen.

  I bogen har jeg også fundet en fugl, der er særdeles interessant:

  ‘Sangen udelukkende opbygget af imitationer af andre fugle i dens nærhed, og ikke særlig kraftig.’

  En rigtig efteraberfugler. Også kaldet kærsanger.

 • Jeg undrer mig...

  Umage par

  umagepar1.jpg

  umagepar5.jpgumagepar4.jpgumagepar3.jpg

  Nå, har hun nu været på rov i børnenes legetøj igen? Ja. Det er langtfra første gang.
  Og man må nok sige, at der er kludder i de indbyrdes proportioner. Det skaber nogle forestillinger om, hvor anderledes verden kunne se ud. Måske også lidt mareridtsagtigt. Personligt ville jeg godt være fri for at møde en frø i parcelhus størrelse, sådan har vi vel hver vores fobi?

  umagepar2.jpg

  Sidste billede falder lidt udenfor kategori, men her ser man hvor svært, det kan være at skabe en klon. Byggemand Bob konventionen siger dog, at en rørtang åbenbart skal forefindes i venstre side af værktøjsbæltet. Det er de – om ikke andet – enige om.

 • Wonderboys

  Kender du det…

  at synet af de sovende børn får din kæbe til at bæve og alle genvordigheder til at blegne.
  Miraklernes tid er her og nu.

 • Fugl

  Kvidder

  En ny erkendelse i min indbakke: Min nye interesse for fugle er som en kæmpe hemmelig verden, der åbner sig. Der er basis for nørderi på mange planer. Alene det at fastslå nøjagtig hvilken fugl, der sidder og kvidrer i busken, er en videnskab. Fjerdragten varierer ikke bare fra han til hun, men også med årstiden, for ikke at tale om, at ungfugle og unger ser forskellige ud.

  Et andet stort kapitel er sangen. Når fugleeksperterne i mine bøger beskriver sangen opstår overraskende sammenligninger og poetiske formuleringer.

  Et par eksempler:
  ‘Et dybt, udtrukket “aarrrrrrrrah” – som en motorsav, der sættes i gang i det fjerne.’

  ‘Har en svag, meget langsom, dybtliggende sang. Hver strofe består ofte af fire toner: “dju dju dræ djyyuh”; de to første er ret lig flugtkaldet, det tredje lidt knirkende og det sidste en udtrukken, vemodig og meget smuk lyd. Synger ret sjældent.

  Fantastisk. Intet mindre.

  Det første var en lunde. Men hvad var det andet? Nogen forslag?

 • Bonderøv,  Det sagde de ikke noget om...

  Tilfældets ironi

  Er det ikke typisk, at netop den nat, hvor den første sne falder og frosten for en gangs skyld viser tænder, der går der hul på en radiator og oliefyret mister pusten. I sandhed en fodkold morgen.

  Her ude på landet kan vi ikke læne os tilbage og lade os servicere af kollektiv varmeforsyning, men overladt til selv at navigere udenom tørkørsel, holde et vågent øje med trykket og i det hele taget overladt til de overraskelser et bedaget rørsystem gemmer til os. Det er nervepirrende og udfordrende.

 • Uncategorized,  Wonderboys

  Intolerans

  Ikke et ord om tegninger af profeter, etnisk oprindelse og andre højeksplosive emner. Det er der vist andre, der tager sig af?

  Hos os er det intergrationen af mælk i Sigurds sarte system, der tilsyneladende er slået helt fejl. For en måned siden foreslog lægen nogle ugers afholdenhed, for at se om det havde en positiv effekt på børneeksemen. Det havde det ikke rigtigt, til gengæld fik hans mave det bedre.

  I går drak han så et lille glas mælk, og så skete der ting og sager. Lad mig bare sige det på den måde, at jeg har skiftet en del bleer siden.

  eksem.jpg

  Jeg håber egentlig, at mælkeallergi er svaret på vores problemer, for alle de sygedage har tæret på ham. Han er blevet for tynd. Mor er bekymret.

 • Dagens dont

  Smugkig

  malefugl3.jpgmalefugl2.jpgmalefugl1.jpg

  Det ligger lidt tungt med planerne om at blogge nærmest direkte fra mit ateliet. Tiden er ikke rigtig til det, og det er på en eller anden måde blufærdigt at dele processen med hvem som helst.

  Men der sker meget, al den tid, der er, bruges her. Og fordybelsen har bragt overraskelser til overfladen. Jeg arbejder i øjeblikket uden skitser, forstudier og præcise planer for lærrederne. Motivet opstår ud af former og farver. Førhen var det altid kroppe, menneskefigurer og fragmenter. Nu fugle.

  Og det mærkelige er, at fugle aldrig har interesseret mig specielt. Nu er de alle vegne i billederne. Forstå det hvem der kan, jeg kan ikke selv endnu.

  Jeg arbejder på at holde udstilling i mit atelier d. 17. maj. Har du lyst at komme og kigge, så send en mail, og jeg returnerer en invitation. marlene – snabela – charlottehoj – punktum – dk.

 • Wonderboys

  Påskesysler

  paaske081.jpg

  paaske082.jpg

  Efter måneders sygdom er planen, at påsken skal være så aftalefri som muligt, så vi kan slappe af og restituere. Det er mest mig, der må æde min trang til at organisere og være selskabspapegøje i mig. Drengene de nyder det.