• Uncategorized

  Stilhed før …

  Mange gøremål står i kø og venter på at blive gjort i disse dage. Der er stilhed før travlhed, der er tre ugers tid til dørene bliver slået op og malerierne skal vises frem. Men der er indtrådt en slags mental lammelse. Jeg får ingenting fra hånden.

  Samtidig er der tre dage tilbage på arbejdet, og det er som om de lige skal fyres af, før der er fri bane til at koncentrere sig om det næste. Og Sigurd tager lige en sygedag, den første i to måneder, og det er jo længe når vinterens hyppige fraværsdage tages i betragtning.

 • Wonderboys

  Debutant

  debutant2.jpg

  Forventningens glæde har i et år boblet i Julius. Emnet er fodbold. Måske er det noget som sker for mange små drenge, måske er der tale om en gen-mutation, for forældrene interesserer sig ukarakteristisk lidt sporten (og sport i det hele taget…). Men summa summarum: drengen vil gå til fodbold – og har drømt om det længe.
  I går startede holdet for fire-og femårige på den lokale plæne. Sjældent har jeg set noget så nuttet. Femten rollinger spæner på trænerens instrukser rundt efter en bold uden at fatte ret meget af principperne. Men de vil gerne, og træneren er nær gudestatus for de størrelser.
  En time er lang tid for de små, så Julius og hans gode kammerat mistede fokus og gav sig til at lege, mens de lidt større forsøgte at tackle sporten.

  debutant1.jpgdebutant3.jpgdebutant4.jpg

 • Ansigt

  Flere gæster

  ansigtknivsliber.jpgansigtnoeddeknaekker.jpg

  Fantastisk. Nu er vi i high-tec genren. Det er lige ved vi kan lave en quiz: gæt en genstand. Men det er nok også lige ved at være for vanskeligt. En knivsliber og en Drosselmeyer nøddeknækker.

  Fotogæster: Allan, der er gift med Lene, der kan bakke med trailer.

  Skønt at have gæster. Så endnu engang: Har du et ansigtsbillede liggende så send til: marlene snabela charlottehoj punktum dk

 • Blandet landhandel

  Lussing

  For tre uger siden gjorde det pludselig ondt i alle led, der var mere vand i kroppen end da jeg var gravid, og utilpasheden var stor. Tankerne kredsede om overfølsomhed eller – meget værre – gigt. Heldigvis drev det hurtigt over og så var det næsten glemt.

  Lige indtil et opslag i børnehaven berettede om lussingesyge, og Julius to dage senere havde blussende kinder og karakteristisk udslæt. Lussingesyge er en børnesygdom ingen havde hørt om, da jeg var barn. Under nærstudium af symptomerne på sygdommen gik det op for mig, at jeg ikke havde haft den som barn, men for tre uger siden.
  Det værste ved lussingesygen er, at den er farlig for ufødte børn. Gravide, der ikke har haft sygdommen skal tage sig i agt. Jeg er ikke i farezonen, men det er Sigurds øjesten fra dagplejen, for hun skal være storesøster, og hendes mor har ikke haft lussingesygen. Og jeg har jo gået rundt og været smittet og syg uden at vide det. Så nu krydser vi fingre og håber, at skaden ikke er sket. Ubehageligt.

 • Wonderboys

  Raketfart

  raket.jpgsignatur.jpg

  Julius fortsætter med at udvikle sine tegnefærdigheder med lynets hast. Nu også  inklusiv signatur – dog med indbyggede bogstavkolbøtter, men men Rom blev jo ikke bygget på en dag.
  Han er selvsagt ivrigt tiljublet af de stolte forældre.

 • Blandet landhandel

  Rosin

  Ude på Facebook har Foreningen mod rosiner i bagværk 3809 medlemmer. Overraskende mange. Her findes de sande soulmates.

  Et slogan lyder: ‘Rosiner har ingen X-factor’

  Kunne ikke være mere enig. Hvor mange gange har jeg ikke siddet og pillet de rynkede tingester ud af et ellers godt stykke brød. Jeg er medlem.

 • Godbidder

  Sløjd

  sloejd4.jpgsloejd2.jpgsloejd7.jpgsloejd5.jpgsloejd3.jpgsloejd1.jpgsloejd6.jpg

  I en tidslomme, hvor lyd, lugt og indretning har ignoreret det kvarte århundrede, der er strøget forbi. Her slog vi vores folder med striks overlærer på nakken. Ved høvlebænken blev den første tømmerlus indkasset allerførste dag. Siden har kendskabet til egne begrænsninger skabt behørig respekt for træarbejder.

  Fotos: Husbond

 • Uncategorized

  Overspring

  Nørkler med en jobansøgning, der skulle have været færdig. Men tager lige en overspringshandling og et stykke chokolade, hvis vi ellers havde noget…
  Det er ikke det nemmeste i verden, når det er et drømmejob, der er på spil. Må også konstatere at alle de år i ledighedens tegn har udviklet et traume – en frygt for det nedværdigende afslag. Men dette job skal jeg skyde efter. Det er næsten for godt til at være sandt.

  Og desuden ryger det økonomiske sikkershedsnet pr. 1. maj, når min kontrakt udløber.