• Jeg undrer mig...,  Medieræs

  Hetz

  Det er millimeter fra at grænsen mellem undren og forargelse overskrides. Som før understreget må jeg helt ud i min vildeste fantasi for at forestille mig, at jeg ville bruge penge på et sladderblad, det holder jeg mig sandelig for god til…
  Men det har på det seneste strejfet min opmærksomhed (jeg må tilstå at jeg lige skulle surfe lidt kongeligt bryllupsguf hjem) at et for mig ukendt par – Erik og Anni – må holde for på forsiderne uge efter uge. De er jo nemme at kende: solariebrun han med overmåde hvide tænder, platinblond hun med overmåde brystparti også ivrig soldyrker.

  Hvad foregår der? hvorfor er de stakkels mennesker pludselig så interessante? og hvem er de egentlig? er der tale om pseudokendte?

  Og jeg ved jo godt at visse medier hellere ville æde deres gamle hat end at skrive om fødevarekrise, global opvarmning, katastrofer i Kina og Burma og den slags.
  Men topmålet eller rettere lavmålet er nu alligevel ganske tæt på efter dagens overskrift med henvisning til, at omtalte par åbenbart har fundet hinanden igen: ‘Tilbage til ballongyngerne’

 • Royal

  Fyrre

  I dag er det Frederiks fødselsdag, hurra hurra hurra!

  Fyrre, fit og slet ikke begyndt endnu!

  fredefyrre.jpgfredefyrre2.jpg

  Jeg synes nu at det der fuldskæg klædte ham helt godt.

  PS. Savner stadig Poul Nyrup.

 • Dagens dont

  Til samtale

  Mine erfaringer med jobsamtaler begrænser sig til rollen som ‘offeret’ i den varme stol. Men i disse dage er der jobsamtaler i børnehaven. Der skal nyt blod til teamet. Og som medlem af forældrebestyrelsen er jeg indkaldt som deltager i interview-panelet.

  Det er lidt af en aha-oplevelse, en øjenåbner og også en trøst. For herovre på den anden planet er fokus næsten udelukkende på, hvordan kandidaten passer ind i kemien, omgangstonen og den humoristiske stil. Alt det andet det lærer vi dem jo bare, som souchefen sagde. Nervøsitet, talefejl og sprogbøffer er bagateller. Sikke alle de ærgelser jeg kunne have sparet mig selv for.
  At det hang sådan sammen – ja det havde jeg jo hørt om, men det er først nu erkendelsen af, at det faktisk har noget på sig, dæmrer.

 • Kl. 9

  1

   1.jpg2.jpg

  Inspireret af dem her, der nu tager billeder om aftenen, men i et helt år tog billeder om morgenen, har jeg oprettet en ny kategori. Kl. 9 tager jeg billeder, da er der ro, børnene er afleveret, kaffen er brygget og dagens arbejde går igang om lidt.

 • Royal

  Prins og prinsesse

  joachim1.jpg

  Så fik vi ham godt gift. Og der manglede ikke noget. Store følelser, yndig brud, højtidelighed og mange diademer.

  Store planer var blevet lagt om udflugter til Møgeltønder, hvor jeg arm i arm med god veninde skulle have hyldet parret. Men det endte foran tv uden nogen andre kongetro at dele showet med. Så sidder man der og gnasker 70% chokolade med sig selv.
  Det blev en hverdagspræget multitasking-forestilling chez moi, for vidunder-drengene kunne ikke se fidusen med sådan et bryllup – varer det lang tid mor? – varer det timer mor? – kommer der så ikke børnetime mor? så der blev lagt puslespil, båret på Sigurd, der i dagens anledning kun sov middagslur i 45 min og derfor var behørigt pjevset – alt sammen mens fjernsynet kværnede i baggrunden. Der blev sågar skrællet kartofler under vielsen, hvilket jeg erkender ikke var værdigt.

  joachim3.jpgjoachim2.jpg

  Men jeg forstod dog på det hele, at nogen syntes at et af de største problemer var, at Marie ikke havde valgt sønderjyske kniplinger. Så helt skidt var det da vist ikke, og com’on hun er jo fra Paris og Schweiz og alt muligt, så hvordan kan man med rimelighed forvente, at hun skulle have sådan en detalje med. Og måske kunne hun faktisk bedre lide sine egne franske blonder. Men uha, den er svær at sluge i lille bitte Danmark især med de små sko, man går i her til lands for tiden. Horisonten slutter jo i Sønderjylland, ikke sandt?!

  Undervejs fik vi en sms med nyt fra Julius’ langdistance prinsesse Anouk i Grønland:

  Anouks mor: Vil du også giftes med en prins en dag, så du også bliver en prinsesse?
  Anouk: Men jeg har en prins.
  Mor: Nå, hvem er det?
  Anouk: Julius!

  De skal genforenes om små fjorten dage.

 • Blandet landhandel

  Mobilkirkegård

  … ikke en rullende begravelsesplads, men børneværelset, som er det sidste samlingssted for udtjente telefoner. Det er ikke et hvilested, for de bliver flittigt brugt som lege-rekvisitter. En fin lille collection, der er snakket flade.

  mobil.jpg

 • Jeg undrer mig...

  Svensk

  svensk.jpg

  Set på spegepølse emballage…

  Skulle det forestille at være vort nært beslægtede brodersprog.

  Plejer ellers mest at bruge tid på at fundere over at finsk fylder tre gange så meget på indholdsfortegnelsen bag på en tilfældig valgt shampoo-flaske, men svenskerne kan altså også godt være med.