• Bonderøv

  Lys i mørket

  Roder fortsat rundt for at finde på plads på den nye hylde herude på bøh-landet.
  Og sådan en lørdag aften kunne man godt længes efter byens puls og neon-lys, men i forhold til lysshow og aktivitet i døgndrift kan the countryside sagtens være med i aften. Hvor end vi kigger hen, ser vi blinkende lamper på markerne og hører nonstop motorrumlen.

  Hektisk arbejdsomhed for at få høsten i hus. Adrenalinen pumper så længe vejret holder.

  majet.jpg

 • Bonderøv,  Jeg undrer mig...

  Mysterium

  cykel.jpg

  Her ude på landet er det småt med hverdagsdramaer. Derfor gør de stort indtryk, når de endelig indtræffer.

  Forleden var der erklæret krig udenfor vinduerne, da rekrutter fra Oxbøl øvede røvere og soldater her hos os. Jagerflyene susede om ørerne, mens vi kunne følge to danske jenser udklædt i lagner (taleban?) beskyde fjenden 500 meter væk. Da stormen var løjet af drog vidunderdrengene og jeg ud og indsamlede patronhylstre. Det gav en god spandfuld og næring til ældste arvings fascination af militæret.

  En helt anden sag nærer min fantasi. En forladt cykel laaangt ude på marken (det er vores hus i baggrunden). Hvad skal det nu betyde?
  Drog i dag ud og bjærgede genstanden. Luft i dækkene, olie på kæden og minimum en halv kilometer fra nærmeste vej. Er den smidt ud fra et rumskib? cykler nogen rundt på stubmarken, men opgiver og efterlader køretøjet?

  Ja, jeg undrer mig.

 • Hverdagsbidder

  Ben at gå på

  Hørt i SFO’en (hvor jeg gæsteoptræder som vikar i disse dage):

  Pædagog: M. du skal hjem nu, din far har ringet.

  M., der ikke vil hjem, da hun er midt i noget spændende: Jeg har ikke min cykel med i dag, og jeg har heller ikke mine gå-ben med.

 • Jeg undrer mig...,  Wonderboys

  Kæledyr

  Hver morgen har drengene lov at få femten minutters fix foran fjernsynet inden vi begynder at stille krav til dem.

  Typisk nok ser de forskellige tegneseriefilm, hvor dyr har roller som mennesker, og det er jo i sig selv lidt corny.
  Palle Gris er en af favoriterne, og han er jo en gris, der går rundt og laver løjer med sine andre talende venner, der også er oppe og gå på to ben.
  Men, for der er jo et men, i den serie er fårerne får. De kan IKKE tale og gå på to ben. Er der tale om dårlig karma, når man får tildelt rollen som dyr?

  Et andet eksempel er Morten Skildpadde. I koncept og familiestuktur (han er udstyret med mor, far og lillesøster) ligner han egentlig Palle Gris til forveksling. I dag handlede det om, at Morten og hans ven Bjørn skulle have en hamster som kæledyr…
  Hamsteren hed Henry.

  Ja jeg undrer mig.

 • Godbidder

  Natur

  natur1.jpgnatur3.jpgnatur2.jpgnatur4.jpg

  En weekend væk fra hjemmets fire vægge glatter rynkerne lidt ud. Ihvertfald i et åndehul af skøn natur og aflastende selskab. Først når hverdagen er ude af syne er den ude af sind.

 • Minder

  Dem har man da lov at ha’

  Danmark, landsbyskolen anno 1950:

  ‘Jeg mindes vi gik en tur hele skolen – to og to hånd i hånd – ned til Lunden. Mælkebøtterne blomstrede på begge sider af den græssti, vi gik på, og vi sang i kor: Kom Maj, du søde milde’

  Danmark, børnehaven anno 1978:

  Pædagogerne var på barikaderne og havde lavet et stort demonstrations banner, der hang hen over garderobe-rækkerne.

  Og de sang: ‘Vi voksne kan også være bange, og synge lange, lange bange sange’

  Fra det øjeblik jeg hørte den sang blev verden mere farlig. Jeg kan huske den voldsomme erkendelse det var, at voksne også kan være bange. Det var jo dem der skulle passe på mig, når jeg var bange.
  Det gjorde også enormt indtryk på mig at de havde lavet store huller i banneret – sikkert af hensyn til vindmodstanden – men det virkede på en eller anden måde ikke som noget voksne skulle gøre.
  Jeg var letpåvirkelig og sart.

  Hvad mon vidunderdrengene tager med i hukommelsen, når de i år 2030 kigger tilbage?

 • Godbidder

  Dagens post

  kortslutninger.jpg

  Er der noget mere spændende, end en bog skrevet af en man kender? (eller ihvertfald har kendt – vi gik på hf sammen i fordums tid).

  Jeg kan næsten ikke vente med at gå igang.

 • Sprogblomster

  Fællesbetegnelse

  smutmand.jpg

  Sigurds sprog udvikler sig med stormskridt i disse måneder. Men der er heldigvis lang vej endnu inden alle de uimodståelige forviklinger er udryddet.

  Spiderman

  Batman

  Tissemand

  Sigurd skærer over en kam og kalder dem alle for: Smutmand