• Dagens dont

  En hane toner frem

   hane.jpg

  hane2.jpg

  Fortsætter arbejdet med at forene husbonds fotos med mine malerier. Kan godt lide mødet mellem materiale og motiv i de to medier.

  Den danske landhøne (hane) i grønlandsk landskab.

 • Bonderøv

  Brun

  brun.jpg

  Man ved efteråret er kommet for at blive, når markerne er forvandlet til et brunt hav, og aftensmaden for første gang i denne sæson består af risengrød.

  September er på en skyfri dag en klar favorit. Kølende uden at være rå. Og fyldt med modne æbler.

  Skræmt af sidste års ørkenvanding i en lang mørk vinter, har jeg nu sat mig for at tænke positivt.

  Mindre lys – mere stearinlys

  Mindre lys – mindre solcreme

  Mindre lys – mindre ukrudt

  Mindre lys – mere suppe

 • Godbidder

  Kbh

  Ekselerer i lynvisitter for tiden. Ugens stop: hovedstaden. Kulturel saltvandsindsprøjtning og vedligehold af uundværlige forbindelser.

  kbh1.jpg

  Mand ved Henry Moore. I klassisk september vejr.
  Det bliver næppe bedre. 

  kbh2.jpg

  Havblik med Sverige på den anden side.

  kbh3.jpgkbh4.jpg

  Stilleben ved frokosten. Ordrupgaard.

  kbh5.jpg

  Når den designede skiltning ikke slår til. Ved Finn Juhls hjem.

  kbh6.jpg

  I ly for regnen i bogcafé. Verdens situationen vendt. 180 grader.

  kbh7.jpgkbh8.jpg

  Med snuden hjem.

 • Hverdagsbidder,  Jeg undrer mig...,  Medieræs

  Less is more

   mad1.jpg

  Nu hvor madpyramiden er skrottet som den klippe, vi trygt kunne læne os op ad. Nu hvor mælk og havregryn ryger ind og ud af hit/hadelisten over de ting, vi skal bygge kroppen af. Nu hvor leveråd generelt er som et veritabelt minefelt. Så er der endelig nogen, der kommer os forvirrede stakler til undsætning og forenkler tingene.

  mad2.jpg

  Læste lige at efterlever man fire gode råd kan man halvere (faktisk mere end det – 55 % nedsat risiko) risikoen for at dør før tiden (hvornår det så end er… ja ja, ved godt det er ifht. gennemsnitslevealderen, men hvad nu hvis man stadig ikke har set Venedi når man runder 80 osv. osv.) og det synes jeg egentlig er ret bemærkelsesværdigt.

  Undgå cigaretter, motioner regelmæssigt, spis sundt og hold styr på din vægt.

  Sådan!

  Tvivlen sniger sig alligevel ind hos mig. For hvordan er det nu man sikrer sig, at man spiser sundt?

  Fotos fra det lokale spisekammer.

 • Godbidder

  Padder og krybdyr

  Altid ulasteligt klædt i khakifarvede bukser og lyseblå skjorte. I røg og damp, støv og hede. Altid ulasteligt klædt i sine engelske gloser (med fare for at lyde gammeldags, så savner jeg det forfinede og smukke engelske sprog i en tid hvor man nærmest drukner i amerikansk fladpandethed).
  Sir David Attenborough.
  I sig selv lidt af en øgle. Men han forstår at komponere en tv-udsendelse, der holder en fast i nærmest nervepirrende spænding også selvom emnet er en skildpadde, der parrer sig.

  Apropos landskildpaddens elskov, så må jeg nok sige, at det var et syn for guder, at se hannen bestige hunnens skjold. Det er dog et mirakel, at det dyr ikke forlængst er uddødt. Her findes ingen hurtige knald.
  I aften lærte jeg, at hannens underskjold er hvælvet til at passe til hunnens overskjold. Når han endelig har kæmpet sig derop, så triller han ikke sådan lige ned igen. Hun derimod er fanget i en fælde. Er der mon nogen, der spørger om hendes mening om den konstellation? Hun kan jo ikke engang se op over skjoldet om han er ok tjekket eller noget. Bakspejl ville her være nyttigt ekstraudstyr. Hvem sagde tvangsægteskab?

  En anden form for udnyttelse sker, når havskildpaddehannen hægter sig ovenpå hunnens skjold og så har hun ellers bare at svømme afsted med ham på slæb. Undervejs kan der så komme andre bejlere til den gratis taxi-tur, og de går bogstavelig talt lige til benet på ham der først indtog pladsen og kæmper om at vippe ham af skjoldet. Jeg spørger igen: hvor er hunnen henne i dette spil? er der overhovedet nogen der interesserer sig for, hvem hun foretrækker at slæbe rundt på?

  I aften lærte jeg også, at der findes en krokodilletype, der udvælger/udpejer/beærer… (ja hvad ved jeg om det er en ære eller en straf…) en af hunnerne til at passe de andres børn. Så holder hun lige styr på et vrimmel af mini-kroks. En krokodille dagplejemor.
  Hvad laver de andre mon imens? Mor er på arbejde, far er på arbejde og mini-krok er i dagpleje? Håber hun får en fed hyre…

  De ligner os alligevel lidt mere end man skulle tro…

 • Jeg undrer mig...

  Ændret selvopfattelse

  Hørt ved flaskeautomaten i byens førende dagligvarebutik. Ældre dame i køen beundrer Sigurds krølpragt (de fleste man møder, har en kommentar til overs til hans hår, det er nærmest som at gå tur med en hundehvalp – sådan rent opmærksomhedsmæssigt, det er nemt at komme i snak med fremmede når man har ham med), men dernæst ser hun på mig og siger uden ironi i udtrykket:

  ‘Har du været ude og samle flasker?’


  Det skal siges, at flaskerne var støvede (savsmuld fra værkstedet) og hældt i vognen i en pærevælling.

  Ligner jeg en der går rundt og samler flasker? Jeg er godt nok daglejer i nærmeste børneinstitution, og det var da vores eneste opsparing jeg afleverede og min cowboy jakke er fem år gammel (dog købt i New York) – meeen alligevel. Det næste bliver vel, at man bliver antastet som posedame – no offence.

 • Godbidder

  En rejsebeskrivelse

   En-dags tog trip til Hansestadt Hamburg. Es war sehr schön.

  hamb1.jpg

  Odder Station kl. 7.00

  hamb2.jpg

  Ved Malling kirke kl. 7.11

  hamb3.jpg

  Århus-Hamburg. DSB-DB

  hamb4.jpg

  Vejlefjord

  hamb5.jpg

  Forladt kuffert ved grænsen

  hamb6.jpg

  Vogel, Hamburg

  hamb7.jpg

  Rothko, Hamburg. Rejsens mål.

  hamb9.jpg

  Bahnhof

  hamb10.jpg

  Curry-wurst ins Bistro

  hamb8.jpg

  Rejsekammerater

 • Hverdagsbidder

  Man ved man er…

  … nostalgisk, når tanken om lyden af den gamle postkasse (når posten blev dumpet og låget smækket i) kan bringe en ud af fatning.
  Man ved det er mandag, når hjernen fabrikerer den slags overspring, og nostalgiske tanker fylder uforholdsmæssigt meget
  …. 
  Nogle gange ville livet være enklere, hvis der var et job, man kunne tage hen til og lægge tankerne bag sig.