• Medieræs

  Blog-død

  Er blog-æraen slut? Og overtaget af facebook? Det er der nogle der mener. Forbeholder mig dermed min ret til at være retro ;-)

 • Jeg undrer mig...,  Medieræs

  Agurketid

  … er det ikke bare et fedt udtryk.

  Nå, men jeg abonnerer på en service fra kulturministeriet, hvor de sakser alle kultur-relaterede overskrifter fra dagens aviser  og samler dem i en mail.

  Ved ikke om de har fået en ny medarbejder på den opgave, eller om de har ændret specifikationerne for, hvad der definerer en kultur-nyhed:

  B.T.

  KULTUR-CARINA SKAL GIFTES
  Kulturminister Carina Christensen skal giftes med Kim Ørnbo 11. juli.

 • Medieræs

  Bemærkelsesværdigt blåbær

  Blåbær er gode for det ene og det andet. Det har jeg egentlig vidst i lang tid. Alligevel har jeg aldrig investeret i det lille blå-sorte bær, bare tænkt at det burde man jo. Indtil for en uge siden, hvor vi faktisk købte og konsumerede indholdet i en bakke med denne superfood. To dage efter læste jeg i avisen, at salget af blåbær er steget med 128 % på kort tid.

  Bemærkelsesværdigt…

  Hvad er det er for nogle mekanismer, der styrer vores indkøbsadfærd?
  Coop siger, at det er fordi Chris MacDonald m.fl. har udtalt sig om blåbær, men det har jeg nu hverken set eller hørt. Der er noget andet og mere på færde. Det kollektivt ubevidste? Bestemmer jeg overhovedet noget selv?

  Så længe det kun handler om en bakke med blåbær, så går det jo nok, men…

 • Wonderboys

  Sæsonarbejde

  solsikke1.jpg

  solsikke2.jpg

  solsikke3.jpg

  Når man er vild med mælkebøttepustning er der mange fristelser på vejen lige nu. Spadsereturen trækker i langdrag.

 • Wonderboys

  Bums

  Samtale:

  ‘Mor, hvad er det du har i panden’
  ‘En bums’
  ‘Hvad kan man bruge den til?’
  ‘Ingenting. Den er ihvertfald ikke til pynt’
  ‘Er den så til grim?’

 • Godbidder

  Marieglad

  marieglad.jpg

  Mariehøne på spadseretur på dugget rude. Interessant spor.

  Sigurd er meget glad for sangen om Mariehønen Evigglad. Han har jo god smag (selvfølgelig! fristes man til at sige):

  ‘Mor, syng Marieglad’

 • Blandet landhandel,  Bonderøv

  På besøg hos traktor-folket

  traktortraek.jpg

  Der eksisterer en parallel-verden, hvis omfang jeg ikke havde nogen fornemmelse af – indtil igår. Okay, havde nok en idé om, at der findes folk, der interesserer sig for landbrugsmaskiner i noget højere grad, end vi gør her på matriklen. Men sådan er der jo så meget, man ikke forstår – jeg er fx. også fremmedgjort overfor superliga fodbold eller dødsmetal. Det er nok mere omfanget, dedikationen og uniformeringen, der overrakser. Vil faktisk gå så langt som til at tale om kulturchok.

  Traktor træk:

  traktortraek7.jpg

  Kan konstatere at rødt er moderne i denne kultur. Men det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvordan. Mine langskaftede røde gummistøvler med storby-tilsnit var jeg HELT alene om. Til gengæld høj koncentration af træsko – fortrinsvis uden hælkap.

  traktortraek4.jpg

  traktortraek5.jpg

  De begynder tidligt. Havetraktor træk hedder junior disciplinen.

  traktortraek3.jpg

  Et typisk eksemplar af racen.

  traktortraek2.jpg

  Old school typen.

  traktortraek6.jpg

  Bonderøvs-amatører på antropologisk feltstudie. Efterfølgende måtte vi bygge en ‘slæde’ (det hedder det device de spænder efter maskinerne og som skal trækkes længst muligt) af lego til at hægte på vores legetøjstraktorer, så børnene også kunne bearbejde traktortræk oplevelsen.

  Full pull.

 • Blandet landhandel

  Æstetisk forfald

  artiskok2.jpg

  artiskok1.jpg

  Hvad køleskabet gemte. Nature morte med glemte artiskok hjerter. Fantastiske farver.

  Et af mine yndlings citater handler om lidt af det samme: ‘I found an old book in Paris on diseases of the mouth… and the colours were beautiful’
  Francis Bacon On Three Studies for Figures at the Base of a Crucifixion

  Og mere forfald: Still life

 • Wonderboys

  Forvarsel

  maj09.jpg

  ‘Kom ind i kampen, mor!’ – Julius, fem år.

  Og uanset hvor optimistisk et livssyn man har, så kan det jo kun gå en vej fra nu af: mod puberteten. Jeg har onde drømme om hvor håbløs, irriterende, langsom og uendeligt gammeldags, jeg kommer til at tage mig ud i hans øjne.

  Håber jeg bliver ved med at kunne huske fornemmelsen af hvordan det er at være femten år, det kan vel afbøde for de værste huller i vejen. Der er så meget snak om, at teenagere ikke skal opdrages men coaches. Måske kunne forældrene også trænge…

  Nå, det er jo at tage sorgerne på forskud, men der er ingen tvivl om at fundamentet under min trone som alt-vidende eneherkser skrider. Suk – sentimentalt – suk.

  maj09_2.jpg