• One

  Overtænkning

  ‘Du tænker for meget. Det gør alle kvinder’ sagde den kloge mand.

  Og det har jeg så tænkt over lige siden…

  Ja, der er sågar udgivet bøger om fænomenet. Selvfølgelig er der det:

  kvinderdertaenkerformeget.jpg

  Om bogen, som jeg ikke har læst, står der:

  Karriere, mænd, børn, sundhed og udseende er blot nogle af de ting, vi kvinder går rundt og grubler over. Det behøver ikke nødvendigvis at være negativt, men er et let genkendeligt tegn på vores følsomme natur.

  Følsom natur, tja jo, måske, men hvorfor er grublerierne kønsbestemt. 

  I mit tilfælde handler overtænkningen også om at cykle forvildet rundt i hensyntagen og overansvar. Jeg kender kun alt for godt fornemmelsen af, at nu er det for meget. Når tankerne, der vælter rundt koger over, når man analyserer problemstillinger til døde, når man kører sig selv i ring, udmatter sig selv, når tankevirksomheden holder vågen og overtænkningen i det hele taget spærrer for impulsivitet og handlekraft.

  For meget og for lidt fordærver alting.

  Og altså, det kan da godt være, at der er en sandhed i at kvinder – undertegnede inklusiv – tænker for meget, men jeg spekulerer over om mænd så til gengæld tænker for lidt engang imellem…

  reptil1.jpg

  Samme kloge mand mumlede nemlig noget om mænds reptil hjerne. Deres tendens til at reagere instinktivt og lettere primitivt, tror jeg han hentydede til. Hvorfor skulle  reptil tendensen være mere udtalt hos mænd…

  Det ubevidste må befinde sig i krybdyrshjernen, der er lig med den sansende hjerne og den limbiske hjerne, der har at gøre med de følelsesmæssige aspekter. Man kan derfor forsimplet tale om den emotionelle hjerne, der indeholder krybdyrshjernen og den limbiske hjerne, og forstandshjernen eller den kognitive hjerne.

  Og et andet sted stod der:

  Reptilhjernen er den ældste og mindste del af pattedyrhjernen. Den ligner hjernen hos de hårdføre reptiler, der for ca. 200 mio år siden var pattedyrenes forgængere. Den er præverbal (førsproglig) men kontrollerer selve livet gennem de autonome hjerne-, lunge- og hjertefunktioner.
  I manglen på sprog er dens impulser instinktive og rituelle.
  Dens domæne er de grundlæggende forudsætninger for liv: flugt, skafning af føde og parring.

  I min research om reptil-hjernen stødte jeg desuden på følgende uvidenskabelige citat:

  Man har en = reptil-hjerne = når man ikke kan se ud over sin egen næsetip

  Er definitionen på en klog mand en, der kan se lidt længere end sin egen næsetip…
  og er en klog kvinde en, der kan slippe lidt af bekymringerne og overgive sig til instinkterne…

  Det tænker jeg lige lidt over.

 • Fugl,  Wonderboys

  Obsession

  Godnatlæsningen er en stadig kilde til inspiration.

  benten1.jpg

  Besættelse – en dæmonisk eller guddommelig overtagelse af et menneskes legeme og/eller sind. Wikipedia.

  Og det var sådan set godt nok, men så:

  benten2.jpg

  Hallo, hvad er der nu dødsygt ved at interessere sig for fugle?… Ungdommen nu om dage. … Og hvad med lidt korrekturlæsning…

  benten3.jpg

  Bogens titel.

  Jeg er ligeglad om I kalder mig gammel, jeg foretrækker til enhver tid Gummi-Tarzan.

 • One

  Sult

  Sult er et ønske om eller en mangel på mad, og kan anvendes som metafor for andre former for ønsker, eksempelvis kan man sulte efter kærlighed eller en sejr i sport. Wikipedia 

  Her midt i mit livs store ombygningsfase er der flyttet om på mange brikker.  Sult og mæthed er centrale begreber i den forbindelse. Men ikke sulten efter mad, snarere sulten som metafor. På samme måde som den varme grød er blevet en fast metafor i mit univers… (ja det bliver lidt dobbelttydigt det hele…)

  roedgroed.jpg
  Rødgrød med fløde

  Ophøjer Lines kommentar fra forleden til et indlæg: 

  I tilværelsen er der overraskende få valg, man kan gøre det rigtige, eller man kan gøre noget andet. Man kan gå efter at blive helt tilfreds eller man kan opgive. Det første er hårdt og fast arbejde, det andet er farligt, udhulende og spild af liv.
  Hvis man elsker grød, kan man ikke leve af brød eller kaviar for den sags skyld. Der er noget særligt som stiller ens sult, det er ikke ligegyldigt hvad man indtager. Kunsten er at finde vej, uden at gå på kompromis. Hvis noget er udenfor rækkevide, så må man flytte sig. Forfølge det man vil have, indtil man får det eller er tilfreds med sin indsats og betydningen flytter sig og man måske får lyst til noget andet. Dette må ikke forveksles med opgivelse – den afgørende forskel er, at man er tilfreds med sig selv, ikke går med opgivelse, fornuft, hvad man skulle og burde, man afviser ikke sig selv.

  Det svære er at finde ud af, hvad skal der til for at tilfredstille sult og skabe mæthed. Er i en slags testfase – og det er man måske hele livet, men der er mange ting lige nu, jeg er nødt til at prøve for at vide om det egentlig er sådan det skal være.

  Gummi-Tarzan fik en hel dag, hvor han prøvede… og mestrede alle de ting, han drømte allermest om. Og han vidste hvad han ville:

  gummi-t2.jpg

  Langspyt, Tarzan-power og at sætte alle hans livs plageånder på plads bare denne ene gang.

  Jeg har erfaret, at en enkelt skefuld af grøden ikke tilfredsstiller sulten.

  So be careful what you wish for
  ‘Cause you just might get it
  And if you get it then you just might not know
  What to do wit’ it,

  Eminem

 • Fugl,  Godbidder

  Min nye by

  Kigger op i min nye by. Her bor folk og fugl pænt.

  odder.jpg

  odder2.jpg

  odder3.jpg

  odder5.jpg

  I den nye by en af mine gamle yndlingssange med Loveshop. Kunne desværre ikke finde en egnet lyd fil.

 • Godbidder

  Selvglæde

  er en stærkt undervurderet skønhedskur.

  samanthajones.jpg

  Begejstret for Samatha Jones. I et afsnit af yndlingsserien diskuterer de fire tøser deres udeende, og hvilke ting de hver især er utilfredse med. Carrie er ked af sin næse, Charlotte af sine lår og Miranda bagdelen. Alle kigger på Samantha og venter forgæves på hendes bidrag:

  What’s wrong. I love my body. It’s fabulous.

  Ha. Sejt.

 • Wonderboys

  Skelet

  Sigurd deklamerer – helt spontant og tilsyneladende udenfor sammenhæng:

  Jeg har en krop med skelet indeni. Min Bedstefar har også en krop med skelet indeni. Min Bedstefar, han hedder Holger

  musvitskelet.jpg
  Musvitskelet

  Bedstefar Holger fylder 66 år idag. Stort tillykke.
  Dagen bliver helt sikkert uforglemmelig. Han har tilbragt den på banegården i Frankfurt, fordi aske-skyen fra vulkanen Eyjafjallajökull har tvunget mine forældre til at bevæge sig langs jorden på vej hjem fra ferie i Spanien. Og selvom det er lidt besværligt, så ved jeg, at besværet bliver opvejet af hans evne til at opleve, glæde sig ved og more sig over det store i de små detaljer. 
  Også på det punkt er han mit store forbillede.