• Hverdagsbidder

  Poppies

  Courage is like love; it must have hope to nourish it

  Napoléon Bonaparte

  poppies1.jpg

  poppies2.jpg

  poppies3.jpg

  poppies4.jpg

  Grøn møder rød. Komplementær kontrast af heftigste slags.

 • Til grin,  Wonderboys

  Den store kærlighed

  internet.jpg

  Klik her og oplev den ægte kærlighed

  Resten af tiden elsker jeg dem her:

  kaerlighed.jpg

  Og tuder når jeg synger den her for dem:

  Solen er så rød mor

  Den gider de dog ikke altid høre. ‘Stop med den sang mor’  – Suk!!! verden er af lave, de gider heller ikke høre ‘Jens Vejmand’ mere…

  Julius forsøger snarere at afdække, hvad jeg egentlig kan bruges til af seje ting:

  Julius: ‘Mor kan du karate?’

  Mor: ‘Øh, nej’

  Julius: ‘Nå, hvornår sender de Clone wars på TV2, kan du ikke lige tjekke det på internettet?’

  … Pyh, stadig nyttig.

 • Sprogblomster

  Sytten somre

  … og sulten efter dage. 

  Aldrig har jeg været klogere, end da jeg var sytten år. En slags voksen, der hovedrystende ved bedre end alle de gamle fjolser og samtidig overlegent ved bedre end alle de små fjolser. Klar til at indtage verden med et overmod, der endnu ikke havde mødt alvorlige knæk. Det var fantastisk.

  ‘Nej tak, jeg skal ikke have noget mad, jeg er mæt af min egen selvtilfredshed’

  hørte jeg forleden en atten-årig udtale. Kun i den alder kan man finde på at sige sådan til et fødselsdagsselskab med hele den pukkelryggede familie. 

  Samme atten-årig er dog ved at lægge verdenshersker-alderen fra sig og erkende at utopia ligger et andet sted end først antaget. For han udtalte også senere med et let anstrøg af resignation:

  ‘Kvinder kan få en til at gøre hvad som helst’

  Han er stadig i vadestedet, men snart ovre på den anden side. Man er kun sytten i et par år.

 • One

  Cowboys

  cowboys.jpg

  Jeg er en glad lille cowboy
  fra Texas prærieland
  at ride og kaste med lasso
  er det jeg allerbedst kan
  Jubijæ – jubijæ –
  er det jeg allerbedst kan

 • Hverdagsbidder

  Passion?

  odderskilt.jpg

  Good pictures speak for themselves.
  But text is a different story.
  It needs a lot of rhetoric skill and typographic care to do what it should:
  to communicate.

 • Jeg undrer mig...,  One

  Behov

  maslow.jpg

  Sigurd udtaler: ‘Hjernen sidder ikke i maven’

  Og det har han jo ret i. Men hvis man vender den om, sidder mave-fornemmelsen så egentlig ikke i hjernen? Nogen gange siger folk fx også, når de har øset for meget på tallerknen: ‘mine øjne var vist mere sultne end min mave’. Og hvad med anorexi eller trøstespisning, sidder maven ikke i hjernen i de tilfælde?

  Det er med andre ord åbenbart ikke så enkelt og ligetil med de menneskelige behov, når selv noget så enkelt som behovet for at få mad for at overleve kan forkludres på utallige måder.
  Måske er det derfor, at Maslow opfandt sin berømte behovspyramide for at systematisere vores behov og skabe overblik over situationen. Maslow siger, at vores behov skal opfyldes nedefra i kronologisk rækkefølgle: man ikke kan bevæge sig opad i behovshierakiet uden at have basen i orden.

  Og derfor kan pyramiden måske også hjælpe med at forklare noget om, hvorfor det er mindre sundt, svært og unaturligt at være single. Sikke noget rod. Fundamentet vakler og jeg kan godt mærke det.

 • Uncategorized

  Er blevet klogere..

  halvtomhalvfuld.jpg

  Er lige kommet en del klogere hjem fra internat med arbejdet. Yderst kompetent kvindelig konsulent talte om, hvorfor det er vigtigt at snakke om tingene og at måden vi snakker om det betyder noget. Hun sagde bl.a. at det vi snakker om og fokuserer på, har 30% større mulighed for at ske og blive til noget. At det vi fokuserer på bliver vores realiteter i fremtiden. Derfor er det ikke ligemeget om vi snakker om at bægeret er halv tomt eller halv fyldt. Om vi snakker om vores skrækforestillinger eller om vores drømme. Om vi snakker om alt det der lykkes og som vi er glade og for og tilfredse med – eller om om forhindringer og nedture osv konstant er på dagsordenen..

  Har du fokus på problemer eller muligheder?

 • Uncategorized

  At nærme sig en genre..

  blogging.jpg

  Er stadig ikke helt med på denne genre. Skal det ene oplæg ligge i forlængelse af det andet? Er det passende at skrive et indlæg om det poetiske skenske princessebryllup lige efter et indlæg om skovdating? Begge dele handler vel om det samme. En rejse. At sætte sig selv på spil. Drømmen om den store kærlighed. Og en blog er vel også en del af en udviklingsproces, en opdagelsesrejse, hvor man ståt frem med sig selv og får feed back fra kendte og ukendte online. En åben dialog. I grunden ganske modigt og spændende, selvom mediet stadig forekommer mig underligt.