Supertankr

Inspirationer

Date: 22. juni 2010

Behov

maslow.jpg

Sigurd udtaler: ‘Hjernen sidder ikke i maven’

Og det har han jo ret i. Men hvis man vender den om, sidder mave-fornemmelsen så egentlig ikke i hjernen? Nogen gange siger folk fx også, når de har øset for meget på tallerknen: ‘mine øjne var vist mere sultne end min mave’. Og hvad med anorexi eller trøstespisning, sidder maven ikke i hjernen i de tilfælde?

Det er med andre ord åbenbart ikke så enkelt og ligetil med de menneskelige behov, når selv noget så enkelt som behovet for at få mad for at overleve kan forkludres på utallige måder.
Måske er det derfor, at Maslow opfandt sin berømte behovspyramide for at systematisere vores behov og skabe overblik over situationen. Maslow siger, at vores behov skal opfyldes nedefra i kronologisk rækkefølgle: man ikke kan bevæge sig opad i behovshierakiet uden at have basen i orden.

Og derfor kan pyramiden måske også hjælpe med at forklare noget om, hvorfor det er mindre sundt, svært og unaturligt at være single. Sikke noget rod. Fundamentet vakler og jeg kan godt mærke det.

Er blevet klogere..

halvtomhalvfuld.jpg

Er lige kommet en del klogere hjem fra internat med arbejdet. Yderst kompetent kvindelig konsulent talte om, hvorfor det er vigtigt at snakke om tingene og at måden vi snakker om det betyder noget. Hun sagde bl.a. at det vi snakker om og fokuserer på, har 30% større mulighed for at ske og blive til noget. At det vi fokuserer på bliver vores realiteter i fremtiden. Derfor er det ikke ligemeget om vi snakker om at bægeret er halv tomt eller halv fyldt. Om vi snakker om vores skrækforestillinger eller om vores drømme. Om vi snakker om alt det der lykkes og som vi er glade og for og tilfredse med – eller om om forhindringer og nedture osv konstant er på dagsordenen..

Har du fokus på problemer eller muligheder?

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑