Supertankr

Inspirationer

Month: marts 2011 (page 1 of 2)

Konspirationsteori

When you really want something, the universe always conspires in your favor.

spring1.jpg

Jeg har store forhåbninger til den teori. Men måske står tvivlen, frygten og fornuften nogen gange i vejen for at håbe inderligt på det man ønsker sig.

“Det er umuligt”, sagde Tvivlen
“Det er farligt”, sagde Frygten
“Det er unødvendigt”, sagde Fornuften
“Gør det alligevel”, hviskede Hjertet

Jeg tror jeg vil samle fokus på mit hjertes ønskeseddel og tune ind på den hvisken.

Tordenskjold

tordenskjold.jpg

tordenskjold2.jpg

Er det en kompliment at have samme frisure som Tordenskjold, eller betyder det optakten til seriøse overvejelser om redesign af frisuren?

tordenskjold3.jpg

Spinning wheel

olivia.jpg

Mød Olivia. Hun er kendt fra børne-tv og er nogle gange ligeså befriende politisk ukorrekt, strid og egositisk som hendes børne-tv-helt-kollega Bamse. Men hun er mere livsklog og intelligent.

Olivia udtaler:

Leveregel nr. 47

Det er hårdere at gå opad end nedad, men udsigten er fabelagtig

… 

fortuna.jpg

Det er fedest at være på toppen. Men det ved man jo kun, hvis man har været en tur på bunden…

What goes up must come down
spinning wheel got to go round 

Did you find a directing sign
on the straight and narrow highway?
Would you mind a reflecting sign
Just let it shine within your mind
And show you the colours that are real
Spinning Wheel – Blood, sweat and tears

Jeg undrer mig…

og findes der noget bedre …

selvsnak.jpg

Det er det, jeg elsker ved kunsten: 

  • når den overrasker,
  • når den provokerer,
  • når den giver nyt perspektiv
  • og når den fremkalder et grin.

Gerne det hele på en gang.

ecoart1.jpg

Overtro

Overtro er troen på varsler

Sammentræf der begynder at ligne mønstre, og tilfældigheder som står i kø for at danne tankevækkende domino effekter. Jeg forsøger at holde overtro fra livet og ikke at lade mig styre og ængstes af varsler, tegn og forudanelser. Jeg mener egentlig jeg er for klog og jordbunden til den slags.

Forleden havde jeg dog – endnu en – oplevelse som presser min skepsis: På en 10 kilometers biltur ud i oplandet, som jeg kører i gennemsnit 20 gange om ugen  og hvor jeg sjældent møder vilde dyr, havde jeg på en og samme tur nær nedlagt først et rådyr, dernæst en grævling (her var jeg helt ovre i modsatte kørebane for at undvige) og til sidst en hare.

Om aftenen og natten bredte uroen sig, og næste morgen var jeg stærkt nervøs uden nogen ‘naturlig’ forklaring. Jeg havde en mærkelig fornemmelse af, at noget var i gære og at tingene ikke var helt som de skulle være. Så kom jeg i tanke om de vilde dyr og tænkte måske skulle jeg bare gå hjem i seng.

Samme eftermiddag brød en storkonflikt ud i lys lue.

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men det var lidt mærkeligt.

 raadyr.jpg

graevling.jpg

hare.jpg

Og hvor går nu grænsen mellem overtro og intuition?

Knallert

knallert1.jpg

Nørd er et slangudtryk for en person med en stor interesse for et enkelt eller flere emner.

Typisk er der tale om interesseområder, der af mange anses for “noget underligt noget”. Typisk bliver f.eks. arkitekter, designere, ingeniører og håndværkere som omsætter viden til noget praktisk og alment brugbart ikke betegnet som nørder, mens den typiske nørd bruger en masse tid på ting som “ikke-nørder” har svært ved at se meningen med.

Wikipedia

Er der noget bedre end passioner og nørderi? Jeg har i dag mødt en specialiseret samler og set hans  sjældne knallerter.
Et skat-kammer af photo-opportunities.

knallert3.jpg

knallert6.jpg

The hobby of collecting includes seeking, locating, acquiring, organizing, cataloging, displaying, storing, and maintaining whatever items are of interest to the individual collector. Some collectors are generalists, accumulating merchandise, or stamps from all countries of the world. Others focus on a subtopic within their area of interest, perhaps 19th century postage stamps, milk bottle labels from Sussex, or Mongolian harnesses and tack.

The items collectors collect may be antique, or simply collectible. Antiques are collectible items at least 100 years old; collectibles are less than antique, and may even be new. Collectors and dealers may use the word vintage to describe older collectibles.
Wikipedia – Collecting

knallert5.jpg

knallert2.jpg

knallert7.jpg

knallert4.jpg

Soul

The artist produces for the liberation of his soul.
It is in his nature to create as it is in the nature of water to run down from the hill.
William Somerset Maugham

fallingwater.jpg

Fallingwater – Frank Lloyd Wright

She still believes in miracles while others cry in vain
It’s all about soul
Billy Joel

Leveregel

hearts.jpg

Don’t make decisions when you’re angry.
Don’t make promises when you’re happy

The book of answers

bookofanswers.jpg

Min gode veninde har en bog. En bog fyldt med svar. Stil et spørgsmål og slå op i bogen og få et svar. Det er simpelthen så smart. Sådan lidt en genvej, hvis man ikke lige gider at lægge tarotkort, glo i krystalkuglen, gå til håndlæseren eller stoler på kaffegrumsens sandheder.

‘Whatever you do the results will be lasting’ var svaret denne gang til mig. Svaret matchede mit spørgsmål rigtig fint. Spørgsmålet får I naturligvis ikke.

Try this at home:

Book of answers

Alternativt kan I også prøve at stille Jeres spørgsmål til mig, så skal jeg forsøge at aktivere mine orakel-evner og svare. Værs’go og spørg?

Tilfredshedsundersøgelse

tilfreds1.jpg

Hvis man nu har sat sig for at forfølge tilfredsheden, hvordan griber man så sagen an?

Jeg har kastet mig ud i et større togt – en oplevelsesrejse, der skal gøre mig klogere på, hvem jeg selv er, og hvordan jeg bedst indretter mit liv for at være i balance. Tilfreds.

Og det er komplekst, fordi der er en række behov at varetage.

Wikipedia: Et behov er noget som skal tilfredsstilles for at noget kan overleve, blive ved med at eksistere, vokse eller udvikle sig. Behov er det man har brug for at opfylde for at blive tilfreds.

Der er hverdagsbehov for mad og tag over hovedet, søvn,omsorg, ømhed,anerkendelse og så videre derudad med Maslow.

Men hvordan ved man lige, hvordan ens egne behov bedst bliver opfyldt. Hvor meget, hvor lidt og hvordan. Det er her opdagelsesrejsen for alvor går igang, for der ikke andet for end at prøve sig frem.

Nogle ting ved man ikke, fordi det er ukendt og ubevidst land, andre ting ved man først man savner, når man er rejst derfra. Ting man ikke vidste man manglede, og ting man tog for givet.

tilfreds2.jpg

En lille case om behov:

En nat vågnede en mand ved firtiden. Han var fuld af energi og uro. Hans kone lå ved siden af. ‘Jeg står op nu og går ud og bygger videre på udhuset’ sagde han til hende.
I søvne rakte konen hånden ud og tog kærligt fat i hans hånd. Bevægelsen skete i halv-søvne og berøringen fik manden til at gå ud som et lys.
Hans uro var ikke et udtryk for et behov for aktivitet, men derimod et behov for nærhed. Tryghed og en der holdt af ham.
Jeg vil bestemme –  Tverskov, Hoffmeyer & Jacobsen

DET kender jeg godt, og det er også altid ved firtiden, jeg vågner urolig, alene og anspændt.

Og hvad gør man så i den situation, når man er single og dermed ikke har en aftale med en som vil sørge for at opfylde netop det behov og man savner nærhed, kropskontakt … og en hånd der stryger ned ad ryggen.

Jeg holder mine børn så tæt ind til livet som muligt, så længe de gider. Jeg uddeler knus til højre og venstre i omgangskredsen, når jeg tør og tager mig sammen til at spørge. Og jeg betaler for at få massage. 

Older posts

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑