Month: June 2011

Pendul

Pendul

Een gang om dagen er ensomheden så stor at man ikke kan stille noget op med den. Og een gang er lykken. Ind imellem må man se at få ordnet sine ting. Søren Ulrich Thomsen

Skilt

Skilt

Børnehumor Voksenhumor Ufrivillig humor Skats løftede pejefinger (set på motorkontoret). Ufrivillig humor.

Unidentified

Unidentified

uidentified.jpg

Mine skulpturer er visualiseringer af, hvorledes en andens følelser eller tanker kunne se ud, hvis de blev synlige
Nina Bang Larsen – Unidentified I/II/III – Sculpture by the sea 2011

Fantastisk poetisk og flippet at forsøge at give tanker og følelser skulpturel form.

Til daglig arbejder jeg med at inspirere mine studerende til at designe oplevelser, der skaber følelser i modtageren. Og kernen i det er jo, at man kun kan have en (mere eller mindre velbegrundet) intension om den effekt, der skal opstå hos modtageren. Det er lidt af et kunststykke.

Mine tanker og følelser ligner nok lidt mere et farvestrålende og kompliceret spindelvæv. Som bagsiden af et broderi, men i 3D.

Hvordan ser dine følelser og tanker ud?

Asger

Asger

Han har fat i den lange ende. Ham Asger Aamund. Det er en smule kliche-agtigt, men klicheer kan vel også rumme stor visdom, og jeg må bare tilstå, at jeg – som mange af mine medsøstre – godt gad at være gift med en som ham. Min kloge Read More

Fri som fuglen

Fri som fuglen

  Maybe I’m in the black, maybe I’m on my knees Maybe I’m in the gap between the two trapezes But my heart is beating and my pulses start Cathedrals in my heart Every teardrop is a waterfall – Coldplay Hvis man har lært at Read More

Passion for passion

Passion for passion

graceland.jpg

Graceland, Randers. I LOVE IT!

Hvorfor? Fordi det er en bedrift. Fordi det er flot. Men mest fordi det er en utrolig tanke, at EN mands dybe kærlighed til en afdød amerikansk sanger kan betyde, at man bygger en kopi af hans hus – på Paderup overmark – med Bauhaus som nærmeste nabo. Det giver slet ikke mening, og alligevel 100% mening.

Fascinerende hvilke resultater viljestyrke og målrettethed kan producere.

Hvad er bedre end passion, dedikation, nørderi?

‘Intet er mere inspirerende’ siger min kloge ven. Jeg er fuldstændig enig, jeg har været omkring emnet før, og jeg bliver aldrig færdig.

graceland2.jpg

Receptionisten i Graceland var også stærkt passioneret. For evigt må vi håbe…

De seneste måneder har jeg været oppe i det højeste antal omdrejninger mit selvsving kan antage ved tanken om den tilbedelse – med stærkt religiøse paralleller – Elvis kan trække. Det er 34 år siden han døde, men behovet for at holde mindet om ham i live, er stort. Han er en ikon, en gud, en konge.

Hans livshistorie er utrolig – fra revolutionær storhed til kitchet forfald. Fra ung forfører til Las Vegas bamse. Hans kærligheds historie var dramatisk. Hans musik klassisk. Han var fotogen. Han har alt, hvad en legende skal bruge.

Prøv at søge på Elvis impersonator og se hvad der sker. Ikke småting.

elvisimitator.jpg

Min begejstring for fænomenet kom mine studerende til gode eller gik ud over dem – alt efter brillerne der ser, fordi jeg kanaliserede Graceland Randers ind i en eksamens case. Så i torsdag sad vi en hel dag og snakkede om Elvis, Graceland og oplevelses økonomi. Det var skønt.

Et af eksamenskoncepterne gik ud på at promovere Graceland vha postkort, hvor man så kunne presse en 50’er bil/Elvis ud og få sig selv fotograferet i Elvis-omstændigheder:

graceland4.jpg

graceland3.jpg

Undertegnede ved den grønne dug. Den studerende har forklaret at billedet blev lidt uskarpt pga en smule nervøsitet, der havde sat sig som en let rysten på hånden.

It’s complicated

It’s complicated

Kærlighedskartoffel: What’s the difference between ‘In a relationship’ and ‘It’s complicated’?  :-) … Og selvom mine erfaringer i parforholdet efterhånden er ved at ruste sådan mht. friske førstehåndserfaringer, så er jeg tilbøjelig til at sige: Godt spørgsmål. Eftertanke: Men det gælder vist for øvrigt også i Read More

En åben dør

En åben dør

  Radioen er en kilde til poesi. Forleden citerede de følgende visdomsord, jeg tror sågar det var på The Voice: Lykke sniger sig ofte ind ad en dør du ikke vidste du havde ladet stå åben. Og måske har nogen faktisk ladet en dør stå åben Read More

Som at stryge en krøllet skjorte

Som at stryge en krøllet skjorte

skjorte.jpg

Du kender godt fornemmelsen, når strygejernet glider henover det krøllede stof og efterlader sig en glat og fin bane. Jeg falder til ro, når skjorten er strøget og rodet er ryddet op. (ihvertfald det rod der irriterer og forstyrrer mig ;-))

Der er ikke noget mere energikrævende end rod, uafklarede dilemmaer og uafsluttede projekter. Det er vist ren Feng shui-tænkning at se fysisk og mentalt rod som usundt og blokerende – har jeg hørt.

Ovenpå den min omfattende livskrise så efterlod omvæltningerne, årsagerne, forklaringerne hændelserne, før under og efter – et stort arbejde med at sortere, glatte ud, stille på plads i nye kategorier og køre på lossepladsen.

mess.jpg

Og det gik ikke at tage hele molevitten på en gang, så jeg har arbejdet mig igennem et læs ad gangen, pustet ud undervejs, ladet de mest ømme områder og sår i fred til de var helet lidt mere. Og der er stadig mange ting at forstå, især fordi en ny bevidsthed kaster nyt lys på nærmest alle tidligere erfaringer.

Og forståelse … ja det er måske det der driver og forudsætter oprydningen.

Min kloge ven minder mig igen og igen om vigtigheden af at kommunikere sig til forståelse, for at tingene ikke sætter sig fast som rodede misforståelser. Men det kræver mod, vilje og den her medicin:

awareness.jpg

Increasing our knowledge of different cultures promotes understanding and compassion, which helps eradicate the disease of discrimination

Forstår du?

Pinse 2011

Pinse 2011

Der var så dejligt ude på landet; det var sommer, kornet stod gult, havren grøn, høet var rejst i stakke nede i de grønne enge, og der gik storken på sine lange, røde ben … og i den lokale idrætsforening morede man sig med forskellige slags dyster: Read More