• Melankoli

  Pendul

  thomsen2.jpg

  thomsen1.jpg

  thomsen3.jpg

  Een gang om dagen er ensomheden
  så stor
  at man ikke kan stille noget op med den.

  Og een gang er lykken.

  Ind imellem må man se at få ordnet sine ting.

  Søren Ulrich Thomsen

 • Til grin

  Skilt

  skilt2.jpg

  Børnehumor

  skilt1.jpg

  Voksenhumor

  skilt3.jpg

  Ufrivillig humor

  skilt4.jpg

  Skats løftede pejefinger (set på motorkontoret). Ufrivillig humor.

 • Moving moment

  Unidentified

  uidentified.jpg

  Mine skulpturer er visualiseringer af, hvorledes en andens følelser eller tanker kunne se ud, hvis de blev synlige
  Nina Bang Larsen – Unidentified I/II/III – Sculpture by the sea 2011

  Fantastisk poetisk og flippet at forsøge at give tanker og følelser skulpturel form.

  Til daglig arbejder jeg med at inspirere mine studerende til at designe oplevelser, der skaber følelser i modtageren. Og kernen i det er jo, at man kun kan have en (mere eller mindre velbegrundet) intension om den effekt, der skal opstå hos modtageren. Det er lidt af et kunststykke.

  Mine tanker og følelser ligner nok lidt mere et farvestrålende og kompliceret spindelvæv. Som bagsiden af et broderi, men i 3D.

  Hvordan ser dine følelser og tanker ud?

 • Den store kærlighed

  Asger

  asger.jpg

  Han har fat i den lange ende. Ham Asger Aamund. Det er en smule kliche-agtigt, men klicheer kan vel også rumme stor visdom, og jeg må bare tilstå, at jeg – som mange af mine medsøstre – godt gad at være gift med en som ham.

  Min kloge ven  skærer os over en kam og siger hovedrystende (og måske knapt så klogt;-)): ‘Ja ja Jer single-kvinder I har jo laaange lister over det I vil have hos en mand’ – og det er da meget muligt at vi drømmer om og måske er er lidt for fokuserede på det perfekte, der er vel ingen grund til at være uambitiøs, men jeg hævder nu alligevel, at jeg personligt samtidig er realist og i stand til at frigøre mig fra listernes snærende bånd.

  På min liste er der to punkter. Nr.1 som jeg engang hørte en lykkelig gift kvinde udtale om det hun tænkte dengang hun traf sin mand: ‘Sammen med ham bliver livet aldrig kedeligt’ (humor, udvikling og udfordringer = ikke kedeligt for mig) Nr. 2 ‘Jeg kan være som jeg er – hos dig’

  Men hvorfor Asger? Fordi han er afklaret, autentisk og klog. Og pæn…

  Asger: I årevis har jeg måttet lægge øre til Suzanne, der beder mig om at tage skoene af, når jeg kommer hjem. De laver sorte mærker på hendes fine gulve, siger hun og ryster på hovedet over, at jeg aldrig lærer det. Andre mænd kommer ind og tager pænt deres hjemmesko på, siger hun.
  Fint nok, men det gør jeg altså ikke, plejer jeg at svare.
  En dag overhører jeg så tilfældigt hende blive interviewet, og på et tidspunkt siger hun til journalisten: ‘Hvis min mand gik rundt i hjemmesko, ville jeg miste al respekt for ham’

  hjemmesko.jpg

  ‘Vi har alle nogle grænser for, hvad vi vil være med til, og hvad vi ikke vil være med til. Noget af det skal man bøje sig på, men når man når ind til krumtappen i ens karakter, skal man stå fast’

  Mads & monopolet. Parforholdet – hvor svært kan det være?’

  Billy Joel synger:

  Don’t go changing, to try and please me
  You never let me down before

  What will it take till you believe in me
  The way that I believe in you.

  Hvor står du stå fast og hvor går du på kompromis?

 • Fugl

  Fri som fuglen

  trapeze1.jpg 

  Maybe I’m in the black, maybe I’m on my knees
  Maybe I’m in the gap between the two trapezes
  But my heart is beating and my pulses start
  Cathedrals in my heart

  Every teardrop is a waterfall – Coldplay

  Hvis man har lært at flyve, er tomrummet mellem de to trapezer frihed.

  cathedrals.jpg

  Katedraler i mit hjerte

  bird.jpg

 • Den store kærlighed,  Godbidder,  Nørderi

  Passion for passion

  graceland.jpg

  Graceland, Randers. I LOVE IT!

  Hvorfor? Fordi det er en bedrift. Fordi det er flot. Men mest fordi det er en utrolig tanke, at EN mands dybe kærlighed til en afdød amerikansk sanger kan betyde, at man bygger en kopi af hans hus – på Paderup overmark – med Bauhaus som nærmeste nabo. Det giver slet ikke mening, og alligevel 100% mening.

  Fascinerende hvilke resultater viljestyrke og målrettethed kan producere.

  Hvad er bedre end passion, dedikation, nørderi?

  ‘Intet er mere inspirerende’ siger min kloge ven. Jeg er fuldstændig enig, jeg har været omkring emnet før, og jeg bliver aldrig færdig.

  graceland2.jpg

  Receptionisten i Graceland var også stærkt passioneret. For evigt må vi håbe…

  De seneste måneder har jeg været oppe i det højeste antal omdrejninger mit selvsving kan antage ved tanken om den tilbedelse – med stærkt religiøse paralleller – Elvis kan trække. Det er 34 år siden han døde, men behovet for at holde mindet om ham i live, er stort. Han er en ikon, en gud, en konge.

  Hans livshistorie er utrolig – fra revolutionær storhed til kitchet forfald. Fra ung forfører til Las Vegas bamse. Hans kærligheds historie var dramatisk. Hans musik klassisk. Han var fotogen. Han har alt, hvad en legende skal bruge.

  Prøv at søge på Elvis impersonator og se hvad der sker. Ikke småting.

  elvisimitator.jpg

  Min begejstring for fænomenet kom mine studerende til gode eller gik ud over dem – alt efter brillerne der ser, fordi jeg kanaliserede Graceland Randers ind i en eksamens case. Så i torsdag sad vi en hel dag og snakkede om Elvis, Graceland og oplevelses økonomi. Det var skønt.

  Et af eksamenskoncepterne gik ud på at promovere Graceland vha postkort, hvor man så kunne presse en 50’er bil/Elvis ud og få sig selv fotograferet i Elvis-omstændigheder:

  graceland4.jpg

  graceland3.jpg

  Undertegnede ved den grønne dug. Den studerende har forklaret at billedet blev lidt uskarpt pga en smule nervøsitet, der havde sat sig som en let rysten på hånden.

 • Til grin

  It’s complicated

  Kærlighedskartoffel:

  potatoe.jpg

  What’s the difference between ‘In a relationship’ and ‘It’s complicated’? 

  :-) …

  Og selvom mine erfaringer i parforholdet efterhånden er ved at ruste sådan mht. friske førstehåndserfaringer, så er jeg tilbøjelig til at sige: Godt spørgsmål.

  Eftertanke: Men det gælder vist for øvrigt også i alle mulige andre relationer….

  Via My name is Peter

  Service meddelelse til Facebook-uvenner: På vores alle sammens digitale sociale legeplads kan man vælge at angive om man er gift, i et forhold med … , single eller om ‘det er kompliceret’.

 • Blandet landhandel

  En åben dør

  door.jpg 

  Radioen er en kilde til poesi. Forleden citerede de følgende visdomsord, jeg tror sågar det var på The Voice:

  Lykke sniger sig ofte ind ad en dør du ikke vidste du havde ladet stå åben.

  Og måske har nogen faktisk ladet en dør stå åben på Møn. Ihvertfald hørte jeg imorges et indslag i radioavisen som blev introduceret som:

  Lørdagsslik for konspirationsteoretikere (fantastisk smukt udtrykt) og det handlede om at der er fundet mystiske tang-cirkler på havbunden ud for Møns klint:

  moen.jpg

  Læs mere her.

  Mere spændende kan det jo ikke blive.

  Note to self: hold alle indgange passable og ulåste

  Kan man lukke af for lykken? Evt. ved at være for fokuseret på at finde den?

 • Hjemmearbejde

  Som at stryge en krøllet skjorte

  skjorte.jpg

  Du kender godt fornemmelsen, når strygejernet glider henover det krøllede stof og efterlader sig en glat og fin bane. Jeg falder til ro, når skjorten er strøget og rodet er ryddet op. (ihvertfald det rod der irriterer og forstyrrer mig ;-))

  Der er ikke noget mere energikrævende end rod, uafklarede dilemmaer og uafsluttede projekter. Det er vist ren Feng shui-tænkning at se fysisk og mentalt rod som usundt og blokerende – har jeg hørt.

  Ovenpå den min omfattende livskrise så efterlod omvæltningerne, årsagerne, forklaringerne hændelserne, før under og efter – et stort arbejde med at sortere, glatte ud, stille på plads i nye kategorier og køre på lossepladsen.

  mess.jpg

  Og det gik ikke at tage hele molevitten på en gang, så jeg har arbejdet mig igennem et læs ad gangen, pustet ud undervejs, ladet de mest ømme områder og sår i fred til de var helet lidt mere. Og der er stadig mange ting at forstå, især fordi en ny bevidsthed kaster nyt lys på nærmest alle tidligere erfaringer.

  Og forståelse … ja det er måske det der driver og forudsætter oprydningen.

  Min kloge ven minder mig igen og igen om vigtigheden af at kommunikere sig til forståelse, for at tingene ikke sætter sig fast som rodede misforståelser. Men det kræver mod, vilje og den her medicin:

  awareness.jpg

  Increasing our knowledge of different cultures promotes understanding and compassion, which helps eradicate the disease of discrimination

  Forstår du?

 • Godbidder

  Pinse 2011

  pinse_3.jpg

  Der var så dejligt ude på landet; det var sommer, kornet stod gult, havren grøn, høet var rejst i stakke nede i de grønne enge, og der gik storken på sine lange, røde ben … og i den lokale idrætsforening morede man sig med forskellige slags dyster:

  pinse_1.jpg

  og fodbold.

  pinse_2.jpg

  Jeg debuterede som soccer mom på sidelinien. Og jeg må erkende, at jeg aldrig har forstået (og indrømmet: foragtet en smule) det der med forældre, der står og råber ad deres poder på grønsværen… indtil forleden. Hvem stor så der og var intenst opslugt af matchen for U7 mellem otte drenge fra henholdsvis Hou og Hovedgård , hujende og højlydt ærgerlig. OMG… Undertegnede. 

  Sigurd ved selvportræt:

  pinse_4.jpg

  Gode venner:

  pinse_5.jpg

  pinse_6.jpg

  Iført 3D brille uden glas…:

  pinse_7.jpg