Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Date: 23. juni 2011

Unidentified

uidentified.jpg

Mine skulpturer er visualiseringer af, hvorledes en andens følelser eller tanker kunne se ud, hvis de blev synlige
Nina Bang Larsen – Unidentified I/II/III – Sculpture by the sea 2011

Fantastisk poetisk og flippet at forsøge at give tanker og følelser skulpturel form.

Til daglig arbejder jeg med at inspirere mine studerende til at designe oplevelser, der skaber følelser i modtageren. Og kernen i det er jo, at man kun kan have en (mere eller mindre velbegrundet) intension om den effekt, der skal opstå hos modtageren. Det er lidt af et kunststykke.

Mine tanker og følelser ligner nok lidt mere et farvestrålende og kompliceret spindelvæv. Som bagsiden af et broderi, men i 3D.

Hvordan ser dine følelser og tanker ud?

Asger

asger.jpg

Han har fat i den lange ende. Ham Asger Aamund. Det er en smule kliche-agtigt, men klicheer kan vel også rumme stor visdom, og jeg må bare tilstå, at jeg – som mange af mine medsøstre – godt gad at være gift med en som ham.

Min kloge ven  skærer os over en kam og siger hovedrystende (og måske knapt så klogt;-)): ‘Ja ja Jer single-kvinder I har jo laaange lister over det I vil have hos en mand’ – og det er da meget muligt at vi drømmer om og måske er er lidt for fokuserede på det perfekte, der er vel ingen grund til at være uambitiøs, men jeg hævder nu alligevel, at jeg personligt samtidig er realist og i stand til at frigøre mig fra listernes snærende bånd.

På min liste er der to punkter. Nr.1 som jeg engang hørte en lykkelig gift kvinde udtale om det hun tænkte dengang hun traf sin mand: ‘Sammen med ham bliver livet aldrig kedeligt’ (humor, udvikling og udfordringer = ikke kedeligt for mig) Nr. 2 ‘Jeg kan være som jeg er – hos dig’

Men hvorfor Asger? Fordi han er afklaret, autentisk og klog. Og pæn…

Asger: I årevis har jeg måttet lægge øre til Suzanne, der beder mig om at tage skoene af, når jeg kommer hjem. De laver sorte mærker på hendes fine gulve, siger hun og ryster på hovedet over, at jeg aldrig lærer det. Andre mænd kommer ind og tager pænt deres hjemmesko på, siger hun.
Fint nok, men det gør jeg altså ikke, plejer jeg at svare.
En dag overhører jeg så tilfældigt hende blive interviewet, og på et tidspunkt siger hun til journalisten: ‘Hvis min mand gik rundt i hjemmesko, ville jeg miste al respekt for ham’

hjemmesko.jpg

‘Vi har alle nogle grænser for, hvad vi vil være med til, og hvad vi ikke vil være med til. Noget af det skal man bøje sig på, men når man når ind til krumtappen i ens karakter, skal man stå fast’

Mads & monopolet. Parforholdet – hvor svært kan det være?’

Billy Joel synger:

Don’t go changing, to try and please me
You never let me down before

What will it take till you believe in me
The way that I believe in you.

Hvor står du stå fast og hvor går du på kompromis?

© 2018 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑