• Fugl,  Wonderboys

  Syv-mile-skridt

  Året har 16 måneder:

  November, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november

  Henrik Nordbrandt 

   

  november.jpg

  Uden at overdrive så sker der temmelig meget i supertankr-kulisserne i disse novemberdage. På sin vis måtte måneden godt for min skyld fortsætte nogle omgange endnu. Jeg siger ikke mer’.
  Jeg tager jævnligt tænke-time-out ved horisonten. Denne uge ingen undtagelse, for der er nok at fordøje. Ting, alting forandrer sig igen:

  change2.jpg

  november2.jpg

  Min skønne førstefødte valgte at bruge flere timer af sin weekend på at lave en lille hyldest til sin mor. I nyindkøbte ‘guld’ perler.

  november3.jpg

  Min indflydelse på ham er tydelig i mange sammenhænge. Han tegner fugle og er ret dygtig til det. Motivvalget, ja altså, han har jo set mig tegne fugle de sidste fire år…

   november4.jpg 

  Julen nærmer sig, og vi har købt dette pragtværk af en blinkende jule-snemand. Ungerne udtaler at de synes den er ‘nuser’. Den skaber disco stemning i stuen. Hvem sagde kitch? I looove it.

   
   

 • Moving moment

  Lys

  lys.jpg

  Og netop som alt ser helt sort ud, så tændes der lys for enden af tunnellen. Jeg siger ikke mer’…

  Og så tændte vi også fem lys for den bedste Sigurd i hele verden. Fødselaren nød dagene i fulde drag og lyste af lykke.

  sigurd5aar2.jpg

  sigurd5aar.jpg

 • Jeg undrer mig...

  Kælenavn – nej tak

  fishfarm.jpg

  Det har bredt sig som en lille steppebrand i omgangskredsen på det seneste. Fra min veninde, til mig, min mor, min exmand, til en anden veninde.

  Fish Farm – et lille tamagotchi lignende spil til Iphone og Ipad. 3D akvarie oplevelse. Ikke nogen gaming-revolution i sig selv. Men vi fodrer, banker på ruden, køber koraller, avler og sælger fisk og avancerer i levels – man forvandles til den rene fiske-matador. Vi dyrker på en gang vores nursing gen og vores grådige trang til at se en investering vokse. Men spillet foregår samtidig på sådan en dejlig langsom facon, man skal vente i mange timer fra ægget er lagt til fisken udklægges, og man kan sælge. Man skal fodre hver ottende time, og så er det beroligende at se på. Fiskene er smukke og bevæger sig på en hypnotiserende naturlig måde.

  Når man erhverver en ny fisk kan man navngive den, og det gik der vældig sport og underholdning i – i starten … Wanda, Nemo etc. Men alle som en, har vi erfaret, at navngivningen af fiskene er problematisk for forretningen. For det er meget sværere at sælge en fisk, der har et navn og  endnu værre hvis man har opkaldt efter ens bedste ven eller lignende.

  Nu er vores fisk konsekvent navnløse skabninger. Egentlig utroligt hvad et navn betyder. Der skal ikke meget til at skabe tilknytning.

 • Jeg undrer mig...,  Til grin

  Ungdommen nu om dage…

  ‘Vil du ha’ min autograf?’

  Spørger en pige på ca. 10-11 år. Vi er i Ikea, og hun sidder i henslængt i en stol i jule-udstillingen, da jeg kommer forbi. Jeg kender hende ikke – hverken privat eller fra tv. Hun ser helt almindelig ud.

  Er det et udtryk for, at tiden og børn og unge er meget anderledes, end vi var dengang, det var mig, der var 10 år.  Eller er det bare hende og mig, der er meget forskellige personligheder? Jeg ville aldrig have henvendt mig til en fremmed voksen og foreslået, at hun skulle have min autograf. Der er sket noget med selvsikkerheden og selvoptagethed – men måske også dømmekraft og ydmyghed…

  Jeg er nu kommet i tvivl:  Skulle jeg have sagt ja…

  Apropos autografer og star quality. Her er Lennons sidste autograf:

  autograf.jpg

  Og hans rådne tand som i denne uge blev solgt på en auktion for 170.000,-

  lennontand.jpg

  Ps. Jeg har gemt alle mine tabte tænder og mine børns – just in case…

 • Godbidder

  Visdomsord

  All emotions are beautiful

  Life is about people you meet and the things you create with them.

  Fin lille video med masser af godhed. Og så cykler de i New York. Hvad mere kan man ønske sig?

  Via Swiss-miss 

 • Hverdagsbidder,  Jeg undrer mig...,  Til grin

  Charmetrold

  charmetrold.jpg

  Korsbæk Odder er en lille perle på landkortet, og vi har så mange fortrin at byde gæster velkommen med, at vi må remse dem op på et stort skilt:

  • Mere end 100 specialbutikker (red.: heraf fem!!! brillebutikker)
  • God service
  • Gratis parkering

  Jow jow du – den er go’ nok.

  Vi har også – ikke bare Danmarks – men verdens største Kvickly (for der findes da ikke Kvickly i andre lande vel?), troede jeg ihvertfald…

  Min kloge ven kommenterede tørt, da jeg forleden i min uvidenhed udbredte mig om sagen: ‘Jeg synes nu min lokale Kvickly virker større…’ og igen slog han mig med flere længder, for da jeg researchede på sagen, opdagede jeg til min rædsel, at det var en illusion. Jeg havde pyntet mig med lånte Kvickly-fjer.

  Sådan kan det gå, når det der engang var OBS, blev til Kvickly Xtra og dernæst fusionerede sig til at være Kvickly og dermed åd vores verdensrekord.

  Verdens største Odder.

 • Den store kærlighed

  Målsætning

  watchyourstep2.jpg

  Da jeg ble 60 år, tyvlånte Lennart gifteringen min og fikk følgende inngravert på innsiden: “Jeg elsker deg høyere enn først antatt”

  @ TvitterBestemor

  Jeg følger TvitterBestemor – ja på Twitter. Jeg ved ikke om hun er en ægte norsk bedstemor, der twitter eller om hun er et smart eksperiment. Hun strikker tit.

  Lige meget hvad så synes jeg at dagens tweet fra hende var meget smukt. Kærligheden er vokset. Sådan en gave ønsker jeg mig. Både at få og kunne give.

  watchyourstep.jpg

 • Dagens dont,  Kage,  Til grin

  Feedback

  Feedback describes the situation when output from  an event or phenomenon in the past will influence an occurrence or occurrences of the same event/phenomenon  in the present or future.Wikipedia 

  Et svar, en tilbagemelding, en spejling.

  Efter endt undervisningsforløb, spørger jeg gerne de studerende, hvad de synes om tingene. Og glad bliver man, når de er tilfredse… Og selvkritisk når de ikke er tilfredse. Jeg er som regel mest glad :-)

  Et lille udpluk, der kan varme på en kold dag:

  015.jpg

  014.jpg

  013.jpg

  kage1.jpg

  Se det er jo et forslag, der er til at forstå.