Min far fortæller: ‘Når tordenvejret rasede, så gik min bedstefar i Fårup ned i stuen, samlede børnene omkring sig og fandt skøderne frem’ De største værdier og det uerstattelige sikres.

Natten mellem fredag og lørdag brændte det i huset, hvor jeg bor, og jeg blev banket op og fik to fortumlede minutter til at overveje, hvilke ejendele jeg ville bjerge ud af min lejlighed. Og faktisk har jeg tit tænkt over, hvad der var vigtigst at få med sig, når tiden er knap til at redde, hvad reddes kan. Jeg var derfor ikke i tvivl.

Så der stod jeg så på gaden kun iført nattøj, min gule frakke og de røde støvler, med min computer, backup disk m fotos og mit barndoms fotoalbum under armen.

Det var voldsomt, og en stor forskrækkelse, men vi var heldige. Alle blev reddet ud, ilden fik ikke lov at brede sig fra den lejlighed der nedbrændte, og mine børn var hos deres far.

Der er nok at være taknemmelig for. Men med lynets hast kan livet blive sat i perspektiv – både hvem og hvad man er glad for, men også hvor hurtigt, det hele kan forsvinde.

Hvad tager du med, hvis det brænder på?

brand.jpg

En nat i november

brand2.jpg

brand3.jpg

Dagen derpå.