Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Month: maj 2012

Alle gode gaver

‘Man har lov at være heldig’

I går da jeg vendte hjem, træt, alene og ked af det, blev jeg mødt af et dejligt syn. Nogen havde begavet mig med blomster.

gaver.jpg

Tak mor

Og endnu bedre blev det, da jeg åbnede postkassen og fandt en pakke. Fra en god gammel veninde. Et håndbroderet kort og den dejligste bog om en fotoblog vi engang var meget begejstrede for.

gaver2.jpg

Tak Camilla

‘Man har lov at være heldig’

Eller har man, for hvad er held egentlig for noget? Jeg følte mig heldig i går, heldig med alle de søde mennesker, der er i mit liv. Eller måske er taknemmelig et bedre ord. For er det held, når man har gode, dybe og kærlige relationer i sit liv? Næ, det er nok nærmere nærværet, opmærksomheden og tiden man har investeret i det, der betyder noget.

En smuk aften

smukaften.jpg

smukaften2.jpg

Lykken er at bo ved vandet – på en svær dag med mange tårer.

Jeg vil ånde luften i fulde drag,

synge Gud en sang for den lyse dag,

takke ham, at morgnen mig end er sød,

at mig dagen fryder, trods synd og død.

Se nu stiger solen – Jakob Knudsen 1891 

Optur

optur.jpg

Surfer tegnet af Sigurd. Og det kunne sagtens være et sindbillede på, hvordan Sigurd selv har det for tiden. Det kører for ham: Han har lært at cykle, han har lært at klatre i træer, han er begyndt til fodbold og han er ved at få styr på det med vennerne. Og det er en glæde og en lettelse endelig at se ham blomstre efter et par rigtig svære år, hvor han har været ulykkelig og frustreret. Det har været svært at være Sigurd, men nu flasker tingene sig.

Han lyser:

optur2.jpg

Julius bliver så stor og er så fornuftig. Og er samtidig så følsom. Her med nyklippet sommerhår.

optur3.jpg

Foto: Jørgen Pedersen 

For nogle uger siden stod jeg på sidelinien ved et lokalopgør i fodbold mellem U8 holdene fra Odder og Hou. Og vores gode træner var ihærdig med sin pep-talk til sine tropper: ‘Nu skal I bare gå ind og give den gas, drenge, og kæmpe for det’… og så videre i den dur. Men da talen var slut, så sagde Julius: ‘Men Steen, er det vigtigste ikke, at vi spiller sammen?’
Jeg kunne have tudet af stolthed og modtog også et anerkendende nik fra en anden forælder. Julius, han har hjertet det rette sted.

Han var selv revnefærdig af stolthed, da han i tirsdags ringede til mig på arbejdet og uden indledning proklamerede: ‘Mor! Jeg kan binde snørebånd’

Den nyhed reddede dagen.

Jo jo det går den rigtige vej med mine vidunder-drenge :-)

De ti procent

karrusel.jpg

Smilla siger:

Forelskelser er stærkt overvurderede. Forelskelser består af 45 procents frygt for ikke at blive accepteret, og af 45 procent manisk forhåbning om, at netop denne gang vil denne frygt blive gjort til skamme, og af beskedne ti procents fornemmelse for kærlighedens mulighed.

kollaps.jpg

Jeg bliver ikke forelsket mere. Ligesom jeg ikke rammes af forårssyge.

rygvendt.jpg

Men enhver kan selvfølgelig blive overfaldet af kærligheden.

Frøken Smillas fornemmelse for sne – Peter Høeg

kungfusandhed.jpg

Status pt: Jeg har mest lyst til at gemme mig, at hvile i en rolig og besværfri zone. Langt væk fra orkanens øje, forelskelse, drama, store følelser, svigt, skuffelser og kriser. Jeg kan næsten ikke tage mere uheld, uordenlighed og rod.

Frozen here on the ladder of my life

Don’t let the sun go down on me – Elton John 

Men lur mig om ikke min skæbne bare flytter med – jeg forestiller mig, at forsøger jeg at gemme mig for de dramaer, der venter mig, så finder de mig, der hvor jeg står med hovedet i busken og prøver at dukke mig … og ud af ingenting kommer ingen ting -> og jeg vil ikke have ingenting. Så nu sætter jeg mig i bevægelse og går ud af den vej, der baner sig, så kunne det jo være at man bliver overfaldet af noget godt og spændende …

PS. Jeg er tæt på at udnævne Kung Fu Panda til en af mine yndlingsfilm.

Cogito ergo sum

stilhed.jpg

Søndag morgen vågnede jeg med et sæt ved solopgang, fordi jeg hørte den karakteristiske iPhone-ding-ding-på-glas lyd af en sms, der tikker ind. Troede jeg. For det var bare en drøm, og jeg var vågnet op til mareridtet. Mareridtet ved højlys dag, hvor jeg ikke eksisterer.

Stum

Muteness, the condition of being unwilling or unable to speak

Usynlig

A person can be described as invisible if others refuse to see them, or overlook them.

invisible.jpg

Er jeg her stadig?

Home is where the (he)art is

streetart5.jpg

Street art Sheffiled. Home is where the heart is. 

Street art – the term street art is used to distinguish contemporary public-space artwork from territorial graffiti, vandalism, and corporate art. Wikipedia

En ny renaissance i kunsten hvor superheltene ikke hedder Michelangelo og Leonardo, men  Banksy, Space Invaders og ROA (kunne man i den forbindelse forestille sig en ny generation af Ninja Turtles genfødt pizza-ædende i kloakken med Banksy i spidsen…) Street art. Og det er allerede blevet mondænt, comme il faut og poppet, men ikke desto mindre en fascinerende historie og fascinerende værker.

Jeg er vild med vildskaben, omhyggeligheden, det midlertidige, det hemmelighedsfulde, det forbudte, det ironiske, budskaberne og det æstetiske forfald, som street art hylder, når kunstnerne vælger baggårdene som lærred.

Jeanne og Marlene på rejse mod en ny passion:

streetart6.jpg

streetart1.jpg

streetart2.jpg

streetart3.jpg

 streetart4.jpg 

Nok?

Is it getting better

Or do you feel the same?

nok.jpg

Did I disappoint you

Or leave a bad taste in your mouth

You act like you never had love

And you want me to go without

One love

One life

When it’s one need

In the night

One love

We get to share it

Leaves you baby if you

Don’t care for it

One – U2


Hvornår skal man kæmpe?

Hvornår skal man sige: ‘Det var så det’?

Hvor længe skal man insistere?

Hvornår er nok, nok?

Træt

traet.jpg

A man grows most tired while standing still

Chinese proverb

© 2018 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑