• Wonderboys

  Sommer med drengene

  LOVE is a condition in which the happiness of another person is essential to your own.

  14 dages sommerferie med drengene er slut imorgen. Vi har cyklet, ligget i telt, nydt livet, hinanden og Samsø.

 • Melankoli

  Retro

  Retro

  stil, stemning, fænomen el.lign. der er gammeldags, ofte på en nostalgisk måde

 • Tudekiks,  Wonderboys

  Hele tiden og konstant

  Nu ved jeg jo ikke, hvordan der ser ud inde i Julius’ hoved. Jeg håber ikke,  han gør sig helt så mange tanker og bekymringer. Men da jeg så denne tegning, så stod det pludselig klart, hvorfor det er hårdt  – også som forælder – at have diabetes. For det er lige sådan det er.
  Det er i døgndrift, man beskæftiger sig med sygdommen. Der går pt max fire timer, hvor vi har fri. Og det er på mange niveauer. Det er indviklet og der er mange parametre. Rigtig mange. Det er  helt nære og praktiske overvejelser, de langsigtede konsekvenser og den konstante fokus på maden. Det er de konstante prik i fingrene for at måle blodsukker niveauet og de konstante justeringer med insulinen. Stik, prik, stik, prik, stik, prik. Blod, kanyler, vægt.  Hele tiden, hele tiden, hele tiden.

  Jeg vil så gerne at Julius føler sig almindelig og give ham et liv, der er så upåvirket som muligt, men hele tiden kører en konstant understrøm af overvejelser og beregninger om den forestående cykeltur, antallet af kulhydrater, det næste blodsukkertal og konsekvensen deraf, og det næste måltid. Altid skal man være bevæbnet til at takle høje og lave tal – med juice, druesukker, insulin og opladt mobil telefon. Det er uforudsigeligt. Det er belastende og det fylder forfærdelig meget. Og det stopper ALDRIG. Hele tiden og konstant.

  Vi har haft det i et halvt år nu, og JO det bliver nemmere, og JO vi klarer det (for det skal vi jo) men det bliver nok aldrig nemt.

  Og alt det lader jeg langt det meste tiden være med at tænke på. Og jeg synes ikke jeg plejer at klage og brokke mig, men nu siger jeg det:  hold da k… det har været hårdt.

  (Jeg ved ikke helt, hvem jeg skal kreditere for tegningen jeg fandt den via Facebook/Diabetes)

 • Jeg undrer mig...

  Gøgl

  Gøgl
  1. fra middelnedertysk gokel fra oldhøjtysk goucal ‘narreri, trylleri’, muligvis påvirket af eller sammenblandet med oldhøjtysk gouh ‘gøg’ og latin joculari ‘drive spøg’

  1.a overført gerning, udtalelse, genstand m.m. som man opfatter som pjattet, useriøs eller overflødig

  Snob
  1. person der kritikløst beundrer og efterligner bestemte værdier, især socialt højerestående personers værdier

  Den Danske Ordbog

   

 • Moving moment,  Rejser..

  San Pietro in Vaticano

  Min kloge ven siger, at man skal dyrke sine fascinationer. I Rom – og i særdeleshed Peterskirken – får den hele armen. Inklusiv gåsehud på armene. Jeg er fascineret af Bernini’s spektakulære plads, Michelangelos kuppel, af de troendes inderlighed og selve omfanget af iscenesættelsen af troen. Size matters. De har fyret hele budgettet af. Respekt.

  Denne japaner var særligt omhyggelig i sin dokumentation. Han filmede helheden og detaljerne. Zoome ind, zoome ud. Først med det ene kamera og så det andet. Tilbedelse kan antage mange former. Det er forøvrigt mit yndlings værk af mesteren. Jeg har gennem årene malet den i mere end ti versioner:

  Uskarp detalje, men alligevel. Ordet blev kød og boede iblandt os.

 • Den store kærlighed,  Det sagde de ikke noget om...

  Smuthul

  Vi erfarer ikke verden fuldt ud. medmindre vi er villige til at give alt bort. Ikke at holde noget i baghånden, ikke forberede en flugtrute, ikke lede efter alternativer, ikke tro, der er masser af tid til at gøre noget senere.

  Pema Chödrön Når verden bryder sammen – vejledning til svære tider.

  Mig og min ex :-)

  Enhver der har været gift eller har levet i et længerevarende forhold, ved, at udfordringerne kommer af sig selv. Det er en udfordring at give efter, at give køb på sine egne måder at gøre tingene på og ikke at bryde forholdet når man føler sig truet. Grundlæggende går udfordringen ud på at være ægte – at føle sit hamrende hjerte eller sine rystende knæ og udholde det. I en nøddeskal tillader meget få mennesker sig selv at forblive i en situation, der ikke i det mindste har én lillebitte åbning, et sted, hvor de kan smutte ud, hvis de bliver nødt til det.

  Vi slap væk før det blev rigtig længerevarende. Med hamrende hjerte.