Month: October 2012

Bekymringer

Bekymringer

Han siger: Bekymringer kommer med ansvar! men man kan sjældent gøre noget ved det man bekymrer sig om, og kunne man ville man sikkert ikke bekymre sig så meget. – men det kan være meget vanskeligt at slutte fred med, at man ikke kan gøre Read More

To

To

  Milevidt har jeg danset skridt for skridt fra byen hjem og så tilbage igen inde midt i klubben er pladen gået i hak endnu en gang endnu en gang de synger ik med hjertet de synger alle sammen den samme sang Panamah DJ Blues

I nødens stund

I nødens stund

Jeg har fundet et site, der er svaret på et af mine dybeste behov. Behovet for ros og anerkendelse. En kompliments generator. Du klikker dig derind, og bliver bare ved indtil du er glad og tilfreds.

Og se bare, den vidste at jeg havde den bedste blog. Den er meget klog og har god smag.

 

Emergency compliment

El dorado

El dorado

There are painters who transform the sun to a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun. Pablo Picasso Eldorado (af spansk el dorado den forgyldte) sted med rigdom, overflod Read More

Til rette vedkommende

Til rette vedkommende

‘The grass is greener where you water it’

Det gode skib ‘Ik’ fortrudt’

Jeg håber du har det godt.

Fordi det er smukt

Fordi det er smukt

The scientist does not study nature because it is useful. He studies it because he delights in it and he delights in it because it is beautiful Jules Henri Poincaré I London er der et tempel. Et tempel bygget til at hylde naturen, nysgerrigheden og Read More

Sider af London

Sider af London

London og efteråret er et godt par. De klæder hinanden. London er tradition og fornyelse. Og kontraster. London er varme drikke og kager. Hvad forbinder du med London?

Mod

Mod

Et faldskærmsudspring er strengt taget ingen særlig risiko. Det er bare en efterligning af livets virkelige risiko. Kærlighed, intimitet og ‘de andre’ er virkelig risiko.
Hvad er rafting i forhold til afvisning?
Hvad er elastikspring i forhold til den elskedes telefon, som aldrig ringer?

Finn Skårderud Uro

Hvad er mod? Skåderud mener, at mod er når man vover at elske.

Love is giving someone the power to destroy you, but trusting them not to.

Hvad er mod? Det vil jeg gerne spørge Jer om.

Jeg har spurgt mig selv, jeg har spurgt min kloge ven, jeg har spurgt min passionerede veninde. Min kloge ven siger, at mod er, når man sætter sit liv i spil – eller på spil. Man er modig, hvis man tør risikere at miste noget man har – eller tror man har. Om det så er fodfæstet, en andens beundring, venskab eller livet.

Foreløbig er jeg der, hvor jeg tænker, at mod er, når man overskrider sine egne grænser og trodser sin frygt. Jeg tænker, at mod er relativt. Og i den forstand kan mod være i det store og i det små.

Min passionerede veninde taler om, at det man synes viser andres mod siger mere om en selv – end dem. Det jeg beundrer og anser for modigt hos min ven opfatter han ikke nødvendigvis som modigt, og omvendt. Jeg synes eksempelvis, det er meget modigt, når man står fast og kæmper for sin overbevisning og sin mening uanset prisen. Det tør jeg ikke altid selv.

Kroppen ved godt, hvornår man er modig. For mit vedkommende får jeg problemer med maven, jeg ryster på hænderne og min stemme skælver, når jeg vover mig ud af min komfort-zone.

Hvad er mod? Jeg har faktisk også bedt  mine studerende om at illustrere det. Det kom der mange interessante svar ud af. Et af de bedste er her (og den bliver ikke mindre god af, at en fugl har hovedrollen):

Hvilken modig handling beundrer du? I hvilken situation har du oplevet mod – dit eget eller andres?

In London with the boys

In London with the boys

‘Det var den bedste ferie nogensinde’ Big Bent London Eye – ‘Mor, er London større end Danmark?’ ‘Vi styrer dobbeltdækkeren’ ‘Man kommer tilbage til London, hvis man rører løvens poter’