• Tankevækker

  Dybde

  dybde

  Dybde er et udtryk for, hvor autentisk vi bakser med livets udfordringer, og det er fra vores egen individuelle gang på jorden, og de ofte dyrekøbte erfaringer som destilleres ud af tilværelsen, at vi vinder vores dybde.

  Peter Bastian, Mesterlære – En livsfortælling

 • Tankevækker

  Koi no yokan

  koinoyokan1

   

  koinoyokan2

   

  koinoyokan3

   

  Det var en torsdag aften.

   

  Koi No Yokan (Japanese): Koi No Yokan is a truly beautiful concept. It can defined the sense can have upon first meeting another person that the two of them are going to fall in love. In other words, it is the knowledge one has that he/she is going to fall in love with another person. This differs from the idea “love at first sight” in that it does not imply that the feeling of love exists, rather it refers to the knowledge that a future love is inevitable.

   

   

 • Solstråler

  Mæt

  sult

  Opråb/opfordring/appel på det lokale busskur i Eriksminde.

   

  Sult

  1.
  (følelse af) stærkt behov for mad; det at være sulten.

  Se også appetit

  1.a overført
  trang til noget; længsel

  Se også hunger

  Og hvilken gave er det ikke for første gang i sit liv at føle sig fuldstændig mættet  – at få stillet sulten i den overførte betydning af ordet. Det er lidt af en jordskredssejr! Og et fremtidigt pejlemærke.

 • Moving moment

  Alvor

  alvor1

   

  alvor2

   

  alvor3

   

  alvor4

   

  Jordskred

  1.
  det at en stor jordmasse styrter ned fra en skrænt eller en anden skrånende flade i landskabet

  1.a Overført
  brat og afgørende ændring

  Den danske ordbog

  Nogen har omhyggeligt arbejdet sig igennem mit forsvarsværk, og da det først slog revner, ja så væltede hele konstruktionen på nul komma fem af indre pres. Så står man der uden forsvar med alle sine talenter.

  Men luften er nu noget friskere herude end i mit hjemmelavede fængsel.

 • Tankevækker

  Udspring

  udspring

   

  Min rose er mere betydningsfuld end jer alle sammen, fordi det er den jeg har vandet… Fordi det er den jeg har hørt beklage sig eller småprale, ja undertiden endog tie. Fordi det er min rose.

  Og han gik tilbage til ræven:

  ‘Farvel’ sagde han

  ‘Farvel’ sagde ræven,’ og nu skal jeg betro dig min hemmelighed. Den er ganske ligetil: kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet.’

  ‘Det er den tid, du har spildt på rosen, der gør den betydningsfuld’

  Den lille prins – Antoine de Saint-Exupéry

  Jeg har genlæst Den lille Prins på opfordring af en meget klog og kær veninde, der mente den kunne tilføre nogle perspektiver til de tanker jeg kredser om i disse uger/måneder/år: om at opbygge nære relationer, åbne sig for kærligheden i alle dens former, og hvad omsorg mellem mennesker betyder.

  Ræven har jo bedt Den lille prins om at tæmme sig, for at de kan knytte bånd og komme til at få brug for hinanden, fordi de så dermed betyder noget for hinanden. Og pludselig indser Prinsen, hvorfor hans egen rose hjemme på planeten er noget særligt for ham. Og hvorfor ræven er det.

  Det er sket umærkeligt uden han har opdaget det ud af bevægelsen hen mod hinanden, ud af omsorgen.

  Og det er så smukt og opbyggeligt.

  Jeg er  blevet passet, passet på, plejet og lyttet til,  og har selv passet og plejet. Og med et står man så med et bånd mellem sig. Med alt hvad det indebærer af glæde, smerte og bekymringer.

  ‘Du har for evigt ansvaret for det, du har gjort tamt’ sagde ræven.

  udspring2

   

  A Chinese proverb says an invisible red thread connects those destined to meet, despite the time, the place, despite the circumstances. The thread can be tightened or tangled, but never be broken

 • Tankevækker

  Følelsesfabrikken

  emotions

  Women who bottle up their emotions are more likely to develop the habit of chronic over thinking & depression.

  Oddest Facts

   

  On average, women cry between 30 and 64 times a year. Men cry up to six times a year. Women are healthier because of this.

  Oddest Facts

  Her går det godt – følelserne kommer ud og det er på hele registeret – glæde, begejstring, vrede og sorg. Så  jeg kan forstå, at jeg på flere måder er rigtig sund.

  Jeg er en af dem der trækker gennemsnittet op. 30 gange om året! – nej nej nej, det er da snarere om måneden…

  Jeg kan virkelig mærke livet. Det er faktisk ret fedt…