Supertankr

Inspirationer

Month: juni 2013

Amazonerne

Jeg har min egen lille hær af kvindelige krigere. Power kvinderne i mit liv, der træder til når der skal snakkes, festes, cykles, rejses, grines, og når det brænder på. Og det kan godt lyde lidt skræmmende at kalde os krigere, men det er det ikke, for vi går altid i kamp i en god sags tjeneste – vi kæmper for det gode liv og kærligheden. Den ægte af slagsen. Den kompromisløse og passionerede. Og vi skyer ingen lovlige midler på dette togt.

amazone-power

amazone-flower

amazone-norway

amazone-heart

amazone-art

amazone-petit

amazone-colorcyklon

amazone-gylden

amazone-E

amazone-lilla

 

Mine veninder: Jeanne, Lene, Lone (intet billede gjorde fyldest, hun er repræsenteret ved sit eksil-lands flag), Charlotte, Anne Mette, Camilla, Christel (i farve-cyklotronen), Line, Eline (kigger efter en nattergal) og Hanne (også kaldet Lilla – her med ny-erhvervet mc-kørekort).

I er en fantastisk buket. Dette er en hyldest til Jer. Tak.

Min army of open arms:

 

Kontingens

det at noget kunne have været anderledes

eller

risikoen for at et andet valg havde været bedre

At stå i et dilemma – et valg er et menneskeligt grundvilkår, man næppe kan undgå. Men det er svært, når det ikke længere bare er valget mellem Piratos eller Guldbarre, Helvetica eller Arial, men er store livsvalg og fravalg, for ingen kender konsekvensen af det valg man træffer.

kontingens

Valg – det at bestemme sig for én af to eller flere muligheder.

kontingens2

 

Jeg står i en situation, hvor en andens valg har stor betydning for min fremtid, men samtidig i en situation hvor jeg også selv må vælge, hvor længe den andens valg har betydning for mig. Og det er voldsomt udmattende at stå med to meget forskellige scenarier i spil på en gang. Som om man nærmest har et dobbeltliv og man kan egentlig ikke rokke sig ud af stedet, før man har truffet sit valg.

kontingens3

Anatidaephobia

Trofaste læsere vil vide at jeg har noget med fugle. Og kærlighed. Og kærlighed til fugle, deres form, farver og fjerpragt.

 

Anatidaephobia3

 

Softhappiness

På det seneste har jeg haft fugle på besøg – nogle af dem endda logerende på min altan.

For det første tog et blåmejsepar bolig i en af mine redekasser, som egentlig er til pynt, men også helt funktionelle. Jeg har seks kasser i seks dekorationsdesign. En inspireret af Van Gogh, Warhol, Hammershøi, Monet og Mondrian. Men mejserne valgte den vildeste – nemlig Jackson Pollock. Amerikansk maler der lagde lærrederne på gulvet og kastede/dryppede maling på – abstrakt og helt uden motiv. De valgte også et enderækkehus.

Anatidaephobia2

 

Nu er ungerne fløjet fra reden, men det var superhyggeligt så længe det varede.

Anatidaephobia1

 

Forleden aften havde jeg besøg af en anden fremmed fugl. En brevdue. Den sad længe og sundede sig og troede måske jeg var destinationen. Jeg gik ud til den, og den var helt tryg og rolig. Men den holdt bare rast og var væk næste morgen.

Jeg fantaserer stadig om hvad der stod i brevet, den bar. Og jeg er nu overbevist om, at der stod: Koi no yokan.

Anatidaephobia4

Jeg har også haft besøg af en, der mest af alt lignede en tukan. Den forenede ligesom både det med kærligheden og fugle. Den virkede slet ikke fremmed.

Anatidaephobia is the fear that somewhere in the world, there is a duck watching you

Oddest Facts

Jeg lider ikke af anatidaephobia. Snarere anuptaphobia.

Følsomhed for detaljer

sugeroer

Jeg vil sige noget om opslugthed. Nogen kalder det flow, andre zen… Flow er fuldstændigt fokuseret motivation. Når vi retter vores opmærksomhed mod det samme i lad os sige et kvarter, så fatter vi interesse. Det er en særlig menneskelig kvalitet, og når vi fatter interesse, lægger vi mærke til flere og flere detaljer og sanser finere og finere. Det kalder vi for differentiering.

Jeg kan spille på sugerør. Første gang man prøver røret, kan man med yderste besvær finde et lille bitte område, hvor der kommer en tone frem. Efter nogen tid – år måske – kan du spille med en overraskende stor og smuk klang eller hviskende svagt, blødt eller hårdt, skarpt eller rundt. Du er blevet bevidst om ekstremt mange detaljer.

Den ekstreme følsomhed for detaljer følger med mesterskabet.

Mesterskabet giver os adgang til et fuldstændigt nærvær, en fuldkommen koncentration. Adgangsbilletten  til nærværet er, at de krav vi stiller til os selv stiger vedholdende.

Peter Bastian – Mesterlære

sugeroer2

Øvelse i at se: Tegneundervisning:  alle får udleveret en kartoffel og skal se på den i nogle minutter. Hvilket de gør, men hurtigt bliver utålmodige. Kartoflerne lægges i en balje og blandes, og eleverne bliver bedt om at finde deres kartoffel. Ingen kan finde deres egen. For det viser sig jo, at folk faktisk ikke rigtig så deres partikulære og unikke kartoffel. De får chancen igen, og får denne gang 20 minutter til at se intenst på den. Ingen er nu længere i tvivl og kan finde deres unikke kartoffel i baljen.

Pointen  er at den blindhed over for, hvad der faktisk foregår lige for øjnene af os kan gælde på alle livets vilkår og situationer.

Finn Thorbjørn Hansen – Den taktfulde vejleder

sugeroer6

Nogen spiller på sugerør, nogen dyrker kartofler – mestring, forfinelse og flow kan antage alle former. Jeg koncentrerer mig om at se. Opmærksomt. Se mønstre, overraskelser, balancer, ubalancer. og ønsker mig at mestre netop denne kunst. Jeg hørte et fantastisk foredrag med den fantastiske Jon Burgerman på Pictoplasma i Berlin, hvor han viste dette billede for at illustrere, hvordan han tænker, og hvad han lægger mærke til.

sugeroer5

 

Og jeg tænkte: endelig en der formulerer, hvordan det er at være mig :-)

sugeroer3

 

sugeroer4

Minde

minde

 

Om jeg fatter. Hvor lang tid der gik. Før jeg rigtigt så dig.

minde3

Nu forsøger jeg  at tvinge øjnene i igen.

minde2

Den første sommerdag

sommerdag1

 

sommerdag2

sommerdag4

sommerdag3

 

Var i går. Og vi nød det.

 

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑