Det hedder sig, at enhver fremkalder det i andre, som lever i ham selv. Det menneske, der hader, vil møde had. Det menneske, der elsker, vil møde kærligheden. Det er en sandhed, som styrer karmaloven.

karma.jpg

‘Jeg låser aldrig døren i mit hus, og jeg har aldrig haft indbrud’ siger Troels Kløvedal. Den gamle sejler-flipper, han har et stort hjerte. Og en dejlig tillidsfuld tilgang til livet. 
Selvom man risikerer at blive skuffet i sin naivitet, så foretrækker jeg det der med at møde verden med optimistiske forventninger fremfor mistænksomhed. Jeg tror med andre ord på selvopfyldende profetier og positiv tænkning. Men det er nu ikke lige nemt hver dag, for man møder egentlig mange mennesker, der har det absolut modsat. Had avler had, griskhed avler griskhed og brok avler brok. En god bekendt opmundrede mig for noget tid siden til at bekæmpe brok med venlighed. Kill it with kindness sagde Winnie.

Derfor, alt hvad I vil, at menneskene skal gøre mod jer, det samme skal I gøre mod dem; thi sådan er Loven og profeterne. Matt. 7,12-23

spirer.jpg

Karma (Sanskrit) Karma betyder “handling”. Karma er loven om årsag og virkning eller retfærdighedens og gengældelsens lov: “Hvad et menneske sår, skal det høste.

Karma police – Radiohead.  Så smuk så smuk.

Jeg prøver ihærdigt at møde verden med kærlighed og tillid. Men jeg låser godt nok døren, når jeg går.