Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Date: 28. april 2012

Fuld af tom

tom.jpg

‘Er der noget i?’ ‘Nej, den er fuld af tom.’ Sådan skulle jeg angiveligt  – som barn – have udtryk mig om det indholdsløse. Det var også mig, der ikke kaldte det at slukke for lyset, men at tænde for mørket.

Tom, tomhed, tømt. Slukket, lukket og mørkt.

Nu er den gamle lejlighed tømt, rengjort, opgjort og nulstillet. Afskedsprocessen er igang. Fyldt med sentimentalitet, der oser ud af de gode minder.  Nu er det forfra, et rent, nyt, hvidt stykke papir at starte på, at bygge op igen. Vores nye sted er et godt udgangspunkt.

Jeg er også tom og nulstillet. Her er stille. Forfra og om igen.

Sorg er hjemløs kærlighed.

Det her håbefulde citat tåler gentagelse:

There is a crack in everything

That’s how the light gets in.

Leonard Cohen – Anthem 

Valg

firhed.jpg

Freedom is not the absence of commitments, but the ability to choose

 

Paolo Cuelho 

 

 

The happiest people don’t necessarily have the best of everything, they just make the most of everything that comes along their way.

 

The Notebook of Love 

Æblet ved stammen

aeblet1.jpg

‘Ligesom dig mor’ (og lidt ligesom ninja-turtles)

aeblet2.jpg

Arv (genetisk)

Genetisk arv er i modsætning til objektiv arv noget, man arver, når man bliver skabt, når ens biologiske forældres gener smelter sammen og danner et nyt individ. Genetisk arv bestemmer, hvordan nogle af forældrenes egenskaber går igen i afkommet. Det kan være ansigtstræk og anden anatomi, sygdomme eller anlæg for udvikling af psykiske og fysiske færdigheder.

Wikipedia 

Miljø

Miljø betyder “omgivelser” og dækker også vore relationer med dem.

Wikipedia 

Arv og miljø 

Diskussionen om arv og miljø er en generel diskussion, der føres indenfor mange fagområder, og handler om hvorvidt den medfødte arv eller påvirkningen fra opvækstmiljøet er vigtigst for udviklingen af et individs psykologi og adfærd; dette gælder f.eks. personlighed, kriminalitet, intelligens, seksuel orientering og seksuelle afvigelser (parafilier).

Tidligere drejede diskussionen sig i reglen om hvorvidt en egenskab var medfødt eller tillært, men forskning har siden vist, at begge faktorer spiller en rolle i udviklingen. Mange moderne psykologer betegner derfor spørgsmålet om arv eller miljø? som naivt og udtryk for en forældet opfattelse af psykologi. Psykologen Donald Hebbs svar til en journalists spørgsmål, hvad der bidrager mest til personligheden, arv eller miljø?, var angiveligt: ”Hvad bidrager mest til arealet af en rektangel, dens længde eller dens bredde?”

Wikipedia 

© 2018 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑