2 thoughts on “Lettere forsinket

  1. Marlene – du er en af mine helte..

    Din indre helte-historie gemmer på din power.
    Tænk lige nu over, hvad der kendetegner en sand heltehistorie? De oplagte svar ville være mod, handling, og gåpåmod. Men tænk over det igen. Er det nu helt sandt?

    En klassisk helte-historie handler ofte om et menneske, der på en eller anden måde har det svært, er udstødt, udenfor eller føler sig anderledes på den ene eller anden måde. Helten (som ikke er helt på det tidspunkt) føler sig drevet til at gøre noget ved sin situation. Ofte kommer denne drivkraft af en stor portion smerte, som driver ”helten” mod noget bedre. Det næste, der sker, er, at helten begiver sig ud på en form for rejse. På denne rejse er der ingen, der støtter helten og ofte bliver han latterliggjort eller i bedste fald tvivlet kraftigt på. På rejsen udfordres helten altid og bliver testet gennem opgaver, der skal løses. Ofte skal han se sin største frygt i øjnene og i den forbindelse møder helten også ofte en række personer, der får stor indflydelse på hans fremtidige liv og levned. Når helten har overv undet og integreret sine oplevelser, rejser han ofte tilbage til sin hjemstavn, og bruger det han har lært til at gøre en positiv forskel, der hvor han startede sin rejse.

    Vi har alle en helt gemt i os, som har været af sted på livets rejse og tilegnet os værdifulde kvaliteter. Men mange af os undervurderer mulighederne i vores egen helte-historie. Vi lader ”andre” være heltene i stedet for os selv. Tænk på dig selv, hvem tilskriver du helte-kvaliteter? De helte-kvaliteter, du tilskriver andre, er beskeder om din egen power. Så læg nøje mærke til, hvem du går og ser op til. Det er aldrig tilfældigt. Det kan være, du ser op til en politiker, en skuespiller, en sportsstjerne eller TV-personlighed, din mormor eller en god ven.

    Grunden til, at nogen bliver din ”helt” eller, at du ser op til dem, er, at de besidder kvaliteter, som ligger og venter på at komme til udtryk i dit liv. Alle du beundrer er dine ypperste læremestre, for de er med til at vise dig vejen til dine egne indre gaver. Dine helte er værktøjer og beskeder i dit liv om at komme ind til din egen kerne. Du ville ikke lægge mærke til deres kvaliteter, hvis de kvaliteter ikke allerede var i dig. Du ville ikke se dem som helte, hvis du ikke kunne genkende dig selv i dem, selv om den viden ofte er ubevidst.

    Du har sikkert hørt en indre stemme kalde, skrige, eller hviske til dig, at du skulle mere på banen i dit liv. Ikke leve halvt men helt. Ikke gå gennem livet med lukkede øjne men med åbne. Ikke fornægte dig selv at dele dine gaver frit med verden. Mit gæt er, uden at jeg ved det, at du længes efter at udvikle dig, være her mere, dele ud af dig selv frit og med formål. Være din egen helt og måske endda turde følge dit hjerte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *