Karma lov

Det hedder sig, at enhver fremkalder det i andre, som lever i ham selv. Det menneske, der hader, vil møde had. Det menneske, der elsker, vil møde kærligheden. Det er en sandhed, som styrer karmaloven.

‘Jeg låser aldrig døren i mit hus, og jeg har aldrig haft indbrud’ siger Troels Kløvedal. Den gamle sejler-flipper, han har et stort hjerte. Og en dejlig tillidsfuld tilgang til livet.
Selvom man risikerer at blive skuffet i sin naivitet, så foretrækker jeg det der med at møde verden med optimistiske forventninger fremfor mistænksomhed. Jeg tror med andre ord på selvopfyldende profetier og positiv tænkning. Men det er nu ikke lige nemt hver dag, for man møder egentlig mange mennesker, der har det absolut modsat. Had avler had, griskhed avler griskhed og brok avler brok. En god bekendt opmundrede mig for noget tid siden til at bekæmpe brok med venlighed. Kill it with kindness sagde Winnie.

Derfor, alt hvad I vil, at menneskene skal gøre mod jer, det samme skal I gøre mod dem; thi sådan er Loven og profeterne. Matt. 7,12-23

Karma (Sanskrit) Karma betyder “handling”. Karma er loven om årsag og virkning eller retfærdighedens og gengældelsens lov: “Hvad et menneske sår, skal det høste.

Karma police – Radiohead.  Så smuk så smuk.

Jeg prøver ihærdigt at møde verden med kærlighed og tillid. Men jeg låser godt nok døren, når jeg går.

3 thoughts on “Karma lov

  1. Blev glad for at få perspektivet opfrisket!
    Som du ved er jeg opdraget med karmas lov og det budistiske i mit ene hjem og en seriøs kristen grundholdning i det andet.
    Man kunne tro at man blev splittet af det, men tvært imod. Du citerer selv bibelen for at understrege budskabet. Det er livsvisdom uafhængigt af trosretning og breddegrader.

  2. Tja, jeg fandt en længere artikel der fortalte om eksempler på karmas lov i biblen.
    Mit indlæg her er ret overfladisk, men jeg har lyst til at grave dybere og fx. se på karma ifht. skæbne etc.

  3. Karma vs. Skæbne.
    Min mor er pædagog og hun har altid sagt at jo mere man løfter pegefingeren, jo mere får man ”Fuck-fingeren” igen. Det er ikke en situation der er forbeholdt børn, tværtimod lever den i bedste velgående i voksenlivet. Brok avler brok, had avler had, men kærlighed avler også kærlighed.

    Jacob Holdt, lever efter devisen ”Yes, man”, som i al sin enkelthed går ud på aldrig at sige nej til et andet menneske. Dette har Jacob praktiseret siden 70´erne hvor han begyndte sin rejse gennem USA. En rejse hvor han har sagt ja til at rumme andre mennesker og deres smerte, for smerte har vi alle. Han er blevet lukket ind i selv de mørkeste skæbners hjerter, fordi han har åbnet sit eget.
    Når man møder mennesker med frygt, had, vrede og foragt – fødes det onde. Mennesket lever op til dets prædikat. Det bliver, en selvopfyldende profeti. Ifølge Jacob findes ondskab som sådan ikke, men roden til onde handlinger, er dén smerte som mennesker lægger over på hinanden, i desperation over ikke at blive mødt og elsket ubetinget.

    Martinus siger at skæbnen er lovbundet på samme vis som der findes naturlove. Hvis vi forener os med tanken om at vi stadig er en del af naturen og et øjeblik glemmer vi er ved at udradere den med vor kultur, giver det mening. Hvis man vil have radiser, gulerødder og ærter – må man så radiser, gulerødder og ærter. Sådan er det også med mennesker. Man må høste, som man har sået – så når vi længes efter lykke, kærlighed og omsorg, må vi så lykke, kærlighed og omsorg, i den omgivende verden.

    Du refererer til Radioheads Karma police – what goes arround comes arround, ingen tvivl om det. Og det skønne ved det, er det er der løsningen findes. Jeg er i øjeblikket meget inspireret af Bee Gees´ (sjovt at det udtales lidt ala Be Jesus) ”You win again”
    Udpluk af teksten:
    “There is no fight, you can´t fight
    this battle of love with me – you win again
    so little time
    we do nothing but compete
    I´m gonna break down your defenses
    one by one
    I´m gonna be there when you fall
    Some never try
    but if anyone can we can”

    For det handler om at sænke paraderne og om at lade både smerten og kærligheden komme ind under huden. At acceptere smerte og kærlighed som en del af alle menneskers liv og en nødvendighed. Det handler om at ville hinanden og tro på det gode i mennesket.
    Det er tid til: ” If anyone can, we can” bliver vores devise. Realiseres denne kollektive handling vil det blomstre i en kollektiv bevidsthed. Og med en kollektiv bevidsthed kan vi, hvis vi accepterer naturligheden i en lovbundet skæbne, så gulerødder, radiser, ærter, kærlighed, lykke og omsorg og høste samme – ikke til Den Sidste Nadver, men til den første kommunion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *