Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Date: 17. oktober 2012

Mod

Et faldskærmsudspring er strengt taget ingen særlig risiko. Det er bare en efterligning af livets virkelige risiko. Kærlighed, intimitet og ‘de andre’ er virkelig risiko.
Hvad er rafting i forhold til afvisning?
Hvad er elastikspring i forhold til den elskedes telefon, som aldrig ringer?

Finn Skårderud Uro

Hvad er mod? Skåderud mener, at mod er når man vover at elske.

Love is giving someone the power to destroy you, but trusting them not to.

Hvad er mod? Det vil jeg gerne spørge Jer om.

Jeg har spurgt mig selv, jeg har spurgt min kloge ven, jeg har spurgt min passionerede veninde. Min kloge ven siger, at mod er, når man sætter sit liv i spil – eller på spil. Man er modig, hvis man tør risikere at miste noget man har – eller tror man har. Om det så er fodfæstet, en andens beundring, venskab eller livet.

Foreløbig er jeg der, hvor jeg tænker, at mod er, når man overskrider sine egne grænser og trodser sin frygt. Jeg tænker, at mod er relativt. Og i den forstand kan mod være i det store og i det små.

Min passionerede veninde taler om, at det man synes viser andres mod siger mere om en selv – end dem. Det jeg beundrer og anser for modigt hos min ven opfatter han ikke nødvendigvis som modigt, og omvendt. Jeg synes eksempelvis, det er meget modigt, når man står fast og kæmper for sin overbevisning og sin mening uanset prisen. Det tør jeg ikke altid selv.

Kroppen ved godt, hvornår man er modig. For mit vedkommende får jeg problemer med maven, jeg ryster på hænderne og min stemme skælver, når jeg vover mig ud af min komfort-zone.

Hvad er mod? Jeg har faktisk også bedt  mine studerende om at illustrere det. Det kom der mange interessante svar ud af. Et af de bedste er her (og den bliver ikke mindre god af, at en fugl har hovedrollen):

Hvilken modig handling beundrer du? I hvilken situation har du oplevet mod – dit eget eller andres?

In London with the boys

‘Det var den bedste ferie nogensinde’

Big Bent

London Eye – ‘Mor, er London større end Danmark?’

‘Vi styrer dobbeltdækkeren’

‘Man kommer tilbage til London, hvis man rører løvens poter’

 

 

 

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑