Supertankr

Glücklich allein ist die Seele die liebt

Avaritia

Nr. 2 ud af 7. Grådighed. Griskhed.

greed2.jpg

Menneskelige svagheder. De er ikke klædelige, men de er der. Uanset om man ophøjer dem til synder eller bare tager dagligdags forholdsregler for, at de kedelige sider findes hos os.

greed.jpg

9 Comments

 1. Hvis grådighed er det modsatte af nøjsomhed, så er jeg stor tilhænger af begrebet. Kan man få nok af det gode. Så længe man ikke tager fra andre eller bruger ufine metoder, så synes jeg man skal gå til den!

 2. Griskhed er noget andet, det går ud over nogen. Man rager til sig og deler ikke ud af det rigelige man har. Modsat generøsitet – noget af det største menneskelige.

 3. Marlene

  18. september 2010 at 20:59

  Ja ja selvfølgelig, men det bliver vel først syndig grådighed = griskhed, når det går ud over nogen.

 4. Er det forskellen på de to begreber? om det går ud over nogen eller ej? og ud fra hvilken vinkel? Den grådige, den der føler sig snydt eller begge..

 5. Marlene

  18. september 2010 at 21:03

  Nå vi sidder vist og skriver kommentarer samtidig. Jeg ved ikke hvor forskellen mellem de to begreber egentlig ligger eller om den er der. Men jeg mener ikke at grådighed er det sammen som en slags livsappetit. Grådig/grisk er det ikke når man er hensynsløs i sin ragen til sig.

 6. Nærmest en chat! Tror vi skal slå det op. Jeg tænker grådighed som noget der ikke nødvendigvis er godt eller ondt. Livsappetit er nok et bedre ord, hvis man skal have en tydelig positiv klang. Griskhed entydigt negativt.

 7. Marlene

  18. september 2010 at 21:14

  Man er vel grådig når man er ved at blive kvalt i alt det man har skrabet sammen. For mig har griskhed i øvrigt mere noget med penge at gøre.

 8. Hvad så hvis man ikke er ved at blive kvalt, men nyder det hemningsløst? Er enig med det med penge og griskhed..

 9. Marlene

  18. september 2010 at 21:23

  Ja, men så er man vel livsnyder? med stor appetit. Ved nærmere eftertanke tror jeg at jeg holder fast ved at man er grådig når det går ud over nogen. Og grisk når ens grådighed handler om penge.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

© 2019 Supertankr

Theme by Anders NorenUp ↑