9 thoughts on “Avaritia

  1. Hvis grådighed er det modsatte af nøjsomhed, så er jeg stor tilhænger af begrebet. Kan man få nok af det gode. Så længe man ikke tager fra andre eller bruger ufine metoder, så synes jeg man skal gå til den!

  2. Griskhed er noget andet, det går ud over nogen. Man rager til sig og deler ikke ud af det rigelige man har. Modsat generøsitet – noget af det største menneskelige.

  3. Er det forskellen på de to begreber? om det går ud over nogen eller ej? og ud fra hvilken vinkel? Den grådige, den der føler sig snydt eller begge..

  4. Nå vi sidder vist og skriver kommentarer samtidig. Jeg ved ikke hvor forskellen mellem de to begreber egentlig ligger eller om den er der. Men jeg mener ikke at grådighed er det sammen som en slags livsappetit. Grådig/grisk er det ikke når man er hensynsløs i sin ragen til sig.

  5. Nærmest en chat! Tror vi skal slå det op. Jeg tænker grådighed som noget der ikke nødvendigvis er godt eller ondt. Livsappetit er nok et bedre ord, hvis man skal have en tydelig positiv klang. Griskhed entydigt negativt.

  6. Man er vel grådig når man er ved at blive kvalt i alt det man har skrabet sammen. For mig har griskhed i øvrigt mere noget med penge at gøre.

  7. Ja, men så er man vel livsnyder? med stor appetit. Ved nærmere eftertanke tror jeg at jeg holder fast ved at man er grådig når det går ud over nogen. Og grisk når ens grådighed handler om penge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *