Ingenting

‘Ud af ingenting kommer ingen ting’ siger min livskloge veninde, og jeg tror hun mener, at hvis man ikke gør noget, så sker der ikke noget, kun handling giver forvandling og sådan lidt karma-agtigt: det man investerer er også det man modtager, og så videre i den dur. Det har hun helt ret i, er min fornemmelse.

Et andet sted, hvor det med ingenting er omdrejningspunktet, dog på en helt anden måde, er i min nye yndlingsfilm: Kung Fu Panda. Jeg svømmer hen over de smukke tegninger, dør af grin af Rune Klans replikker og stemmeføring – og filosoferer over budskaberne.

Ingenting – ingenting står der på Drageskriftrullen, der i filmen gives til tøffel-helten og pandaen Po. Rullen skulle ellers rumme den ubegrænsede krafts hemmelighed. Men alt hvad Po ser er sit eget spejlbillede. Hvilken gåde!

Gåden løses først, da Po’s far, den forfjamskede nudel-kok, betror sin søn, den hemmelige ingrediens i sin suppe. Hemmeligheden er, at der findes ingen hemmelig ingrediens.

‘Vil man lave noget specielt er det nok at tro på det’
kvidrer faderen.

Og så indfrier Po sit panda-potentiale og skriftsrullens visdom og bliver dragekrigeren – kung fu mester against all odds. Spejlet.

Der er kun dig. Du skal tro på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *