Husk, det varer ikke ved…

Det siges, at Karen Blixen engang fik et brev med et visdomsord, hvor følgende instruktion fulgte med:

Må åbnes, når De er allermest lykkelig, eller når De er allermest fortvivlet.

Baronessen tøvede med at åbne brevet, for hvilke ord kunne det dog rumme. Hun vovede ikke at åbne brevet, da hun var allermest syg og ulykkelig, men tog mod til sig, da en af hendes bøger fik stor succes i New York. I brevet stod: Husk, det varer ikke ved.

Når vores verden bryder sammen og vi befinder os på randen af noget vi ikke ved, hvad er, så består opgaven for os alle i at blive stående på denne rand… det drejer sig ikke om at nå himlen og om omsider at nå frem til et rigtig godt sted. Faktisk er det den måde at opfatte tingene på, der gør os ulykkelige. At tro at man kan finde varig lykke og undgå lidelse er en håbløs cyklus, et hjul, der drejer i en uendelighed og fører megen lidelse med sig.

Lidelse er uundgåelig for menneskelige skabninger og så længe vi bliver ved med at tro på bestandigheden – på at tingene ikke smuldrer, på at de kan tilfredsstille vores umættelige behov for tryghed.
Når verden bryder sammen  – vejledning til svære tider. Pema Chödrön

Jeg spekulerer i disse uger meget over, det der med at blive i nuet. Den lykke der findes der, hvor man ikke jager efter evig lykke og heller ikke flygter fra smerten. Zen. På det sted findes den rolige nattesøvn.

Særlig tak til Michael (Cykel)

2 thoughts on “Husk, det varer ikke ved…

  1. Kære Marlene

    Sådan! 1000 tak for den særlige tak. Jeg tænker ofte over, det du sagde om rejsens endemål. Det er ikke målet i sig selv, men vejen derhen…. Den sad! Læser “Pagten” af Bjørnvig og Blixen – den vender jeg tilbage til. Spændene læsning – og det vil jeg gerne vende med dig.

    Michael

  2. Velbekomme. The journey is the destination – ja det budskab breder jeg jo ud, når jeg kan slippe afsted med det.
    Det var nogle gode snakke vi havde de sommeraftener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *