Kærligheds-eksperterne

Grafitti-maleren her, he knows stuff

Leonard Cohen he knows stuff.

(Set på Politiken.dk)

Ekspert:

Ekspert kommer af latin expertus, som igen kommer af experiri = “at prøve, undersøge”. Ordet betyder altså egentlig “den, som har prøvet eller undersøgt”. Den oprindelige betydning, “person, der er klog af erfaring”, var i brug i det 15. århundrede, og kom det igen i vores tid. Det er dog stadigvæk mest almindeligt at bruge ordet som synonym for en kender, en fagmand.

Wikipedia

Min kloge ven tiltalte mig forleden: kærlighedseksperten. Men den dag havde han også måttet stå model til lange skriverier om mit syn på kærligheden. Så jeg  fejede den  fjer af hatten med et grin og  de opgivende ord: Kærlighedsekspert!!! I wish… Jeg kloger mig vist mest på noget jeg ikke kan implementere i mit eget liv.

Og sådan er det i disse dage, en stærk gift-gas af mistet mod hænger over troen på det gode i mennesket, kunne man dog snart:

Men sulten den er der, så jeg skulle nok have været til Cohen-koncert…

Bortset fra det. så er der ikke noget jeg hellere ville være end expertus på området. Så jeg mangler nok fortsat noget erfaring for at kunne smykke mig med titlen og komme i det fine ekspert-panel. Derfor: Relevant praktik-plads søges!

Hvad vil du gerne være ekspert i?

3 thoughts on “Kærligheds-eksperterne

  1. Kære Marlene!
    Min gode ven kom forbi og samlede mig op for at give mig en forsinket fødselsdagsgave: Cohen koncert. Så herfra flyder masser kærlighed din vej ;-). Sikke en kærlighedsgave at få… Og jo han har været rundt i manegen – med sin alder. Jeg ville aldrig udråbe mig selv som kærlighedsekspert – jeg tror det i sig selv ville være beviset på det modsatte. Andre måtte gerne kalde mig det og jeg ville afvisende – dog blive smigret. Det kan du roligt blive også. Med mit sporadiske kendskab til dig, er mit klare indtryk, at du I den grad er i stand til at elske – og derfor også føler smerten over at miste eller blive svigtet så stærkt. Det tror jeg er langt vigtigere, end at kunde vide meget om kærlighed. Her på bloggen viser du tydeligt din kærlighed til dine skønne unger, til skønheden omkring dig og til at skrive. Med så meget kærlighed, skal du nok få lov at mærke den gengældt, det er jeg overbevist om.
    Kærlig hilsen
    C :-)

  2. Nej jeg tror også jeg er for ydmyg til nogensinde at tage den titel på mig. Uanset mit erfarings grundlag. Og tro mig jeg blev smigret, selvom han skrev det med et glimt i smiley-øjet ;-)

    Og tak, jeg tror min vej gennem smerten går omkring det mistede mod og kynismen … Hvorfor er smerten et bevis på evnen til at elske?

    Tillykke med Cohen-gaven, det er stort! Du stråler jo af overskud :-)

  3. Hvis du ikke elskede, ville det ikke gøre ondt at miste. Jo stærkere du elsker, des smukkere bliver livet og smerten stærkere. Der er altid to sider af de stærke kræfter… For at trække det ned til det mere jordnære, så kan jeg i et klart øjeblik se min elskedes frustration over at jeg ikke giver opmærksomhed nok, som et udtryk for ønsket om mit nærvær og en kærlighed til mig. Men til hverdag glemmer jeg det ofte og hører kun bebrejdelsen. Når vi føler smerten, kan vi glædes over at vi har elsket – jeg siger ikke det er nemt! Jeg håber blot selv at kunne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *