8 thoughts on “Når man undrer sig

 1. Jeg undrer mig stadig over at Adam og Eva har navler…
  At Michelangelo slap afsted med at portrættere ikke blot Adam, men også Gud, pegende fingre ad hinanden…
  At skabelsesberetningen er forskellig fra det Gamle til det Nye Testamente. Man må jo ikke lyve.
  At det mest af alt ligner en eenpuklet kamel eller dromedar på Camel-cigaretpakkerne.
  At det altid er en grøn eller rød mand der lyser, når man kommer til en fodgængerovergang – ikke en kvinde – eller børn.
  At de danske garderhusarer bærer bjørneskindshuer.
  Alt folk stadig smider affald i naturen – som om der er nogen der går ret bag dem og samler op.
  At det er muligt at pode en pæregren på et rønnebærtræ.
  At en paddehat kan bryde sig vej op igennem asfalt og at gamle kornsorter kan spire efter 1000 år under jorden, når arkæologer får dem fritgravet. – Et sovende liv… kiimen… og hvad er så kiimen til livet?
  Hvordan hulepindsvin og pindsvin undgår at komme til skade i parringsakten.
  Hvorfor der ikke er fabrikeret en skandinavisk udgave af nori-tang (til sushi) – der er da ellers nok spiseligt tang at tage af.
  Hvordan det kan være finere at gå i dyrt mærketøj end gå i hjemmesyet – førstnævnte kræver jo ikke den største indsigt – det er bare lettere.
  Hvorfor det lige er et grantræ og ikke fx en halmballe, folk haler ind i stuerne til jul.
  Undrer mig også lidt over, hvorfor det egentlig stadig er lovligt at brænde hekse på Skt. Hans bål… Selvom det er en hyggelig tradition. – Og hvorfor der ikke også brændes troldmænd…
  Og hvorfor folk svarer med slet skjulte himmelvendte øjne: Det kan du jo Google – når man spørger om pleje af en bestemt slags rose – på en FBrosengruppeside…
  Hvorfor et dumt svin stadig er mere populært end en viis gris.
  Og sådan…

 2. Undrer mig også over ord som fx: Uvejr. Synes det er et misvisende ord (det er misvisende egentlig også) for uvejr er da også et vejr – og nok det, der er mest af i løbet af året…
  Og så kan det i øvrigt godt være at det ikke er garderhusarerne, men Livregimentet, der stadig har bjørneskindshuer… men bortset fra Zoo, så er der jo ikke mange bjørne i kongeriget Danmark – som nå ja “regeres” af en dronning.
  Sådan er der jo så meget… :)

 3. Har Adam og Eva virkelig navler? Det må være kunstnerisk frihed, eller måske et produkt af verdensfjerne malere, der ikke ved hvorfor vi har navler. Det er jo nærmest blasfemisk…

 4. Jeg undrer mig over hvor forskellige søskende kan være af sind og udseende, og hvor meget de kan ligne hinanden i sind og udseende.

 5. Jeg undrer mig over at vi mennesker tror vi kan rumme sandheden. Hvis der er en Gud, tror jeg han er så stor, at vi kun kan beskrive ham poetisk.
  Jeg undrer mig også over så svært mange kvinder har ved at tage imod komplimenter. Jeg sluprer dem i mig. Og så undrer jeg mig over hvordan vi kan gemme os bag generaliseringer :-)

 6. Jeg undrer mig over om der er forskel på mænd og kvinder i forhold til at tage imod komplimenter og hvis ja, hvorfor? Hviler I bare bedre i Jeres egen fantastiskhed?
  Generaliseringer? Hvad tænker du på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *