Alvor

alvor1

 

alvor2

 

alvor3

 

alvor4

 

Jordskred

1.
det at en stor jordmasse styrter ned fra en skrænt eller en anden skrånende flade i landskabet

1.a Overført
brat og afgørende ændring

Den danske ordbog

Nogen har omhyggeligt arbejdet sig igennem mit forsvarsværk, og da det først slog revner, ja så væltede hele konstruktionen på nul komma fem af indre pres. Så står man der uden forsvar med alle sine talenter.

Men luften er nu noget friskere herude end i mit hjemmelavede fængsel.

4 thoughts on “Alvor

 1. Ordnet:
  Skyldig: Som står i gæld til eller er forpligtet i forhold til nogen eller noget.
  Være tak skyldig: Stå i taknemmelighedsgæld til; skylde nogen (eller noget) tak.

  For mig en følelse af ansvar, egentligt skræmmende, ærefrygtsindgydende. Det er store ord du bruger og jeg ønsker virkeligt at det kun er godt at dit forsvar er brudt.

  Du har selv ladet det ske, ønsket det og du har æren. Der skulle nok kærlig hjælp til – og hvis jeg har hjulpet, er jeg både glad, lidt skræmt og føler både taknemmelighed, ansvar, varme og en smule skyld og frygtsomhed. <3

 2. Medskyldig – vil jeg til nød gå med til. Men jeg er ikke glad for ordet skyld i denne sammenhæng, det tynger for meget af dårlig samvittighed. Af forkerthed. Jeg havde ingen gavn af mit forsvarsværk. Så derfor siger jeg tak, ikke fordi jeg føler jeg skylder det, men fordi jeg føler taknemmelighed

  Katalysator – i overført betydning: person eller omstændighed der virker fremmende for en bestemt udvikling.
  Kunne være et andet og mere positivt ladet ord at bruge…

 3. Jamen så er jeg en taknemmelig katalysator. Skyldig har for mig en flere betydninger – ‘ansvarlig’, som kan indholde at tage del i æren og ‘i gæld til’ – som taknemmelighedsgæld. Den sidste slags skyld er udelukkende negativ. Lige nu føler jeg ikke det sidste – men kun ærefrygt for at have været katalysator og taknemmelighed, fordi det kun har været skønt for mig – føles ikke rigtigt tungt på nogen måde…. og så alligevel dødsens alvorligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *