Asger

Han har fat i den lange ende. Ham Asger Aamund. Det er en smule kliche-agtigt, men klicheer kan vel også rumme stor visdom, og jeg må bare tilstå, at jeg – som mange af mine medsøstre – godt gad at være gift med en som ham.

Min kloge ven  skærer os over en kam og siger hovedrystende (og måske knapt så klogt;-)): ‘Ja ja Jer single-kvinder I har jo laaange lister over det I vil have hos en mand’ – og det er da meget muligt at vi drømmer om og måske er er lidt for fokuserede på det perfekte, der er vel ingen grund til at være uambitiøs, men jeg hævder nu alligevel, at jeg personligt samtidig er realist og i stand til at frigøre mig fra listernes snærende bånd.

På min liste er der to punkter. Nr.1 som jeg engang hørte en lykkelig gift kvinde udtale om det hun tænkte dengang hun traf sin mand: ‘Sammen med ham bliver livet aldrig kedeligt’ (humor, udvikling og udfordringer = ikke kedeligt for mig) Nr. 2 ‘Jeg kan være som jeg er – hos dig’

Men hvorfor Asger? Fordi han er afklaret, autentisk og klog. Og pæn…

Asger: I årevis har jeg måttet lægge øre til Suzanne, der beder mig om at tage skoene af, når jeg kommer hjem. De laver sorte mærker på hendes fine gulve, siger hun og ryster på hovedet over, at jeg aldrig lærer det. Andre mænd kommer ind og tager pænt deres hjemmesko på, siger hun.
Fint nok, men det gør jeg altså ikke, plejer jeg at svare.
En dag overhører jeg så tilfældigt hende blive interviewet, og på et tidspunkt siger hun til journalisten: ‘Hvis min mand gik rundt i hjemmesko, ville jeg miste al respekt for ham’

‘Vi har alle nogle grænser for, hvad vi vil være med til, og hvad vi ikke vil være med til. Noget af det skal man bøje sig på, men når man når ind til krumtappen i ens karakter, skal man stå fast’

Mads & monopolet. Parforholdet – hvor svært kan det være?’

Billy Joel synger:

Don’t go changing, to try and please me
You never let me down before

What will it take till you believe in me
The way that I believe in you.

Hvor står du stå fast og hvor går du på kompromis?

4 thoughts on “Asger

 1. Hvor står du stå fast og hvor går du på kompromis?
  Jeg har tænkt hele dagen. Jeg tror, jeg går meget på kompromis, for jeg forventer samspil. Hvad jeg står fast på, ved jeg faktisk ikke. Jeg er vist meget rummelig, måske lidt for meget nogle gange.

  Og det med den liste… jeg vil også tilskrive mig som realist. Selvfølgelig drømmer vi -heldigvis, men jeg tror ikke på lister, når det drejer sig om mennesker. Der må tiltrækningen være størst.

  Og ham Asger…han har en fantastisk stemme.

 2. Ja hvis jeg bare selv kunne svare på det spørgsmål.
  For hvor er det nu lige krumtappen i ens personlighed sidder og hvornår skal man sætte sit eget behov højere end sin partners og kompromiet. Jeg er meget kompromis søgende, tolerant og eftergivende, men jeg har sørme også oplevet at det kan give alvorligt bagslag. Hvis man vil gøre nærmest hvad som helst for at blive accepteret og elsket og undgå den rædselsfulde ensomhed. Så står menuen på selvhad.
  Man skal vel kende sig selv godt for at være tro mod sine principper og grænser, og samtidig tage prisen for at stå fast i betragtning.
  Jeg er også i tvivl om, hvilke kampe jeg vil tage helt til ende…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *