Cand mag i selvpineri

Selvpineri – det at pine og plage sig selv fysisk eller psykisk.

Jeg holder mig til at udøve psykisk vold mod mig selv.

Der er dage, hvor den ikke får for lidt: Vedholdende brokker, klager, løftede pegefingre. Jeg siger strengt til mig selv, at jeg burde vide bedre. Og så videre i den dur til jeg er helt udmattet af at køre mig selv rundt i manegen.

Og det uanset, at jeg nok i forvejen er typen, der anstrenger mig for at være forsigtig og omhyggelig for ikke at lave nogle fejl. Men det kan jo smutte det skidt.

Jeg kan være large, tålmodig, forstående, omsorgsfuld, tilgivende mod alle andre. End mig selv.

Undskyld Marlene. Jeg elsker også dig.

7 thoughts on “Cand mag i selvpineri

 1. Du skal ikke undskylde. Jeg elsker dig også! Det er svært at lade være ;-) Hvis du nogen sinde får brug for en vitamin- indsprøjtning af komplimenter og gode “Marlene-er-skøn”-argumenter skal du bare sige til. Jeg kan endda lave en liste (og jeg er GOD til lister).

  God karma fra Hørning!

 2. Søde Jeanne, jeg fik tårer i øjnene, da jeg læste din kommentar. Jeg er vist lidt for meget i kærligheds underskud efterhånden. Bliver jo overdrevent rørstrømsk bare nogen aer mig lidt…
  Skal jeg ikke undskylde overfor mig selv, tjo det tror jeg faktisk jeg skal, så streng som jeg har været. Hvis jeg behandlede andre så dårligt, så skal jeg love dig for at jeg hostede op med en undskyldning. Og derpå tilgivelse og så fremad, forhåbentlig i klogere tilstand…
  Måske vi skal udveksle lister ;-) jeg elsker også dig ;-) God karma fra Odder!

 3. @Marlene, det er godt at vre overbrende med andre og mindst liges godt at vre det med sig selv. Men g nu ikke i selvsving og bebrejd dig selv at du bebrejder dig selv ;o).
  Jeg hber du lapper de dejlige komplimenter ovenfor i dig – og selvom jeg primrt kender dig gennem denne blog, s fornemmer jeg et varmt og elskvrdigt menneske, som tr bne sig op og udstille gode og drlige dage, s jeg bliver mindet om et citat fra filmen Shadowlands (om C. S. Lewis) “I read to know I’m not alone” – i disse blog tider kunne vi mske tilfje “and write”.
  En krlig hilsen til en min ynglings overspingshandlinger….. :-)

 4. @ Christian Tak for ordene. Jeg er stolt af at vre din overspringshandling.
  Selvsving! Der er jeg forlngst ;-) too late :-) jeg bebrejder mig selv helt op i tredje potens eller mere – det er det jeg mener m at drive mig selv rundt i manegen.
  Selvsving er svrt at komme ud af nr jeg er alene og du har ret i at det er derfor jeg skriver.
  For at citere DAD som jeg ellers ikke s tit frekventerer: ‘You won’t believe What I believe when I’m alone’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *